Turnbull fooling niemand anders dan zichzelf op NBN Co FTTP besparingen

Na twee weken, waarin rond, 120 pagina’s van het bewijs; is gebleken suggereert dat NBN Co is erin geslaagd in het verminderen van de kosten van fiber-to-the-terrein (FTTP) installeert, is het onbegrijpelijk dat de Australische Communicatie minister Malcolm Turnbull toch zou staan ​​in voorzijde van de corporate Turnaround Conferentie en beweren dat een dergelijke besparing is bereikt.

Er is geen bewijs FTTP of fixed-wireless kosten per premise dalen, “zei Turnbull in een toespraak van 18 september, blijkbaar kiezen voor de openbaring te negeren dat de uitvoering van de Labor-tijdperk” Project Fox “- een proces-verbeterprogramma stewarded door voormalig CEO Mike Quigley en enthousiast omarmd door de huidige CEO Bill Morrow – werd gemeld te hebben verminderde de gemiddelde kosten van een vezel te installeren met ongeveer AU $ 315.

Die cijfers back-up; eerdere berichten, dat een proef van nieuwe technologieën, de bouw en project-management methoden met behulp van het NBN Co-afgeleide Render netwerk uitrol methodologie had de kosten van de vele FTTP uitrol in Melton, Victoria, verminderd tot 50 procent en verkorte installatietijd met maximaal 61 procent.

NBN Co daagde het rapport, met zijn hoofd van corporate affairs tweeten dat er “geen dergelijk proces” was geweest en de afgifte van een volledige persbericht beweert dat de Melton resultaten “geen dergelijke conclusies” had geleverd. Echter, extra cijfers vervolgens verkregen door de website te bevestigen niet alleen dat Melton was geen anomalie, maar ook dat Turnbull blijft duidelijk verkeerd geïnformeerd over het werk wordt gedaan binnen NBN Co.

NBN Co is bewijst zichzelf een effectieve lerende organisatie die zijn, zoals je zou verwachten, actief uitvoeren van proeven van nieuwe technologieën en technieken voor het verbeteren van de kosteneffectiviteit van de uitrol. De zaden van de wijziging werden geplant ruim voor de laatste verkiezingen, en ingebouwd in een herziene NBN Co Corporate Plan v13 dat werd voorgelegd aan de voormalige NBN Co boord, maar begraven na Turnbull diskrediet de claims van FTTP besparingen en duwde de gehele bestuur.

Die goedbedoelende medewerkers moet een plezier te krijgen in en merkt op dat het werk NBN Co’s in Melton kunnen uitrol snelheden te verhogen door het geven van aannemers een meer continue pijplijn van het werk, en het gebruik van nieuwe technieken om aanzienlijk sneller civiele werken te leveren was. Saai, bijvoorbeeld, werd voltooid 154 procent sneller dan de Victoriaanse gemiddelde, terwijl het graven van sleuven was versneld met 250 procent, en kabel splicing werd 160 procent sneller voltooid.

Arbeiders waren in staat om twee putten per dag in Melton in plaats van 0,6 pits tegenover Victoria installeren, en bleek in staat om te installeren 12 van de kleinere, slankere multiports per dag vergeleken met 4,1 multiports in het hele land. Krediet dit vijf minuten multipoort geïnstalleerd in Melton, vergeleken met 15 minuten voor een traditionele multiport.

Ondergrondse kabel werd getrokken in Melton op 1195 meter per dag, vergeleken met 692 meter per dag gemiddeld in het hele land. Teams waren in staat om drie Fibre Distribution Hub kabinetten per dag te installeren, in vergelijking met 0,8 kasten per dag eerder. En de kleinere kabeldiameter, waaraan NBN Co is overgezet, is 10 tot 20 procent sneller te implementeren omdat het lichter, gemakkelijker te dragen en kan worden geïnstalleerd door minder mensen.

dat zijn bemanning had eigenlijk verminderde de kosten van FTTP door nog meer in andere plaatsen – – Tijdens het NBN Co aanvankelijk Melton resultaten als een anomalie, een extra argument behandeld werd bevestigd door de follow-up cijfers, die de aard van de gemiddelde gespeld AU $ 351 besparingen vinden in de vele plaatsen waar NBN Co hen heeft uitgeprobeerd.

Turnbull nog steeds zegt dat FTTP niet wordt steeds goedkoper – maar wat, dan zijn wij om te denken wanneer voorgesteld met het bewijs dat gewoon herinrichten van de vezel lus verminderde de gemiddelde kosten van het aansluiten van 3.657 panden in Victoria Park, WA, vanaf AU $ 1239 tot AU $ 1034 ? Dat de kosten van het aansluiten van 4.900 gebouwen op het platteland van Maitland, NSW, van AU was gedaald tot $ 1.844 AU $ 1287 per gebouw?

Zou Turnbull zijn zo snel om de verwachte kostenbesparingen korting geweest – die naar behoren in een bijgewerkte versie 13 van het NBN Co Corporate Plan 2013-16 dat hij in diskrediet had opgenomen, en is, niet verwonderlijk, niet vrijgegeven – als er bewijs laatste was geweest september dat de uitrol naar 3625 vooral nieuwe woningen in Toowoomba, Queensland, zou kunnen worden afgeslankt van AU $ 1776 per lokalen aan AU $ 1363?

Of dat 4689 vooral nieuwe woningen in Penrith, NSW, kan worden aangesloten voor AU $ 1189 per lokalen met behulp van geoptimaliseerde plaatsing van Fibre Distribution Hubs, in vergelijking met AU $ 1480 voor?

Vergeet niet dat de regering onlangs gepleegd AU $ 150,000,000 te krijgen Telstra tot 200.000 fiber-to-the-node (FttN) woningen aan te sluiten – een gemiddelde van AU $ 750 per terrein. Dat is een grote besparing op AU $ 1844 per gebouw, maar niet zo’n groot verschil ten opzichte van AU $ 1287.

Objectieve analyse moet nagaan hoe dit soort besparingen aanzienlijk zou hebben veranderd de conclusies van de recente kosten-batenanalyse (KBA) en de vorige NBN strategische evaluatie, die de kosten van FTTP highballed en lowballed de kosten van FttN om een ​​voorbestemde produceren uitkomst die niemand verraste. later kosten-batenanalyse Vertigan’s gebouwd op deze cijfers, en daarmee werd de spreekwoordelijke vrucht van de vergiftigde boom.

Ondanks herhaaldelijk toe te geven dat een all-fiber uitkomst het ideale NBN scenario zou zijn, heeft Turnbull herhaaldelijk aangehaald de hogere kosten van FTTP als rechtvaardiging voor het verschuiven van strategieën. Zelfs in het gezicht van de aanwijzingen dat FTTP meer economisch kan worden opgerold, echter, is hij duidelijk houdt vast aan zijn standpunt – anders, omdat te doen zou zijn om een ​​compromis te dwingen op zijn multi-technologie mix (MTM).

Gezien het feit dat Turnbull $ 150.000.000 heeft toegezegd AU om een ​​206.000-lokalen FttN piloot – wat neerkomt als niets meer dan een geschatte AU $ 750 per lokalen subsidie ​​Telstra om diensten te leveren op een netwerk dat de regering nog steeds geen eigenaar – gezond verstand zou suggereren dat goedkoper FTTP de relatieve financiële geval veel aantrekkelijker zou maken.

Morrow Misschien wilt u een briefing met Turnbull nogal dringend organiseren, hebben bevestigd dat enerzijds FTTP kostenbesparingen mogelijk zijn en dat de uiteindelijke; combinatie van technologieën is nog steeds open voor verandering, kan hij al snel terecht in de ongemakkelijke positie van tegenspraak zijn belangrijkste minister van belanghebbenden en duwen het gebruik van FTTP in het AU $ 29,5 miljard heeft de regering te maximaliseren.

Het pannen echter nu uit, de openbaring van deze uitrol verbeteringen roept ook vragen op over de keten van gebeurtenissen net na de 2013 verkiezingen, toen de NBN Co bord werd gepresenteerd met een plan om te snijden wat werd verondersteld om AU $ 4500000000 waarde van de kosten van zijn de vezel uitrol, voor een groot deel te wijten aan de besparingen die vervolgens zijn gevalideerd.

Aantoonbare besparing van AU $ 315 per woning, toegepast op een 11 miljoen verkoopruimten FTTP uitrol, zou leveren AU $ 3465000000 in kostenbesparingen. Voeg in andere procesverbeteringen in andere delen van NBN Co, en je bent niet meer zo ver af van de AU $ 4500000000 besparingen voorstel gepresenteerd aan de voormalige raad van bestuur en opgenomen in dat de herziene Corporate Plan V13 – de bevindingen en implicaties van waaruit Turnbull blijft negeren aan deze dag.

Dat was de kick-off om een ​​reeks van beleidsbeslissingen dat de gehele telecomsector zijn kop hebt verzonden als Turnbull tart logica en gezond verstand – niet om zijn eigen eerdere uitspraken te noemen – door actief op zoek naar, te kopen en Telstra’s koperen netwerk te handhaven, afgesneden; concurrerende bedreigingen van rivaliserende TPG, op de knieën, en ontmoediging van telco’s te investeren in hun eigen netwerken, alles om de meest belangrijke anti-competitieve telecommarkt beleid Australië ooit heeft gezien te beschermen.

Turnbull gebruikt om te verwijzen naar NBN Co als een ‘weerzinwekkend monopolie “, maar zijn vastberadenheid om te verblijven op-bericht, en FttN leveren ten koste van alles – zelfs in het gezicht van het bewijs van zijn eigen beleidsuitvoering organisatie – is het nemen van de discussie naar een geheel nieuw niveau. En, om het allemaal af te ronden, Turnbull nog steeds, is niet te garanderen, dat zijn versie van de NBN ook zal werken. Dergelijke claims kunnen zijn manier van hedging zijn weddenschappen zijn, maar voor iemand die werd verkozen op beweringen dat hij de NBN zijn weg zou vast te stellen en af ​​te maken, ze verhogen meer vragen op dan ze beantwoorden.

Wat denk je? Wat kunnen we van de geoptimaliseerde FTTP resultaten die aan het licht komen? Hoe zouden ze hebben gehad voor de NBN strategische evaluatie en CBA? Zal NBN Co uiteindelijk gebruik ze om de penetratie van FTTP boost na al?

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data