? Ubuntu wil de OS voor het internet van de dingen

Mea culpa! Toen ik voor het eerst zag dat Canonical werd naar buiten komen met een eigen combinatie van Docker containers en een lichtgewicht Linux-distributie in Ubuntu Core, ik vermoed dat het een pure server te spelen. Ik had het mis. Canonical, Ubuntu Linux ‘s moederbedrijf, wil ook Ubuntu Core zetten in het besturingssysteem voor het internet van de dingen.

Ubuntu beveelt de BeagleBone Black voor ARM Ubuntu Core developers. Zoals Mark Shuttleworth, Ubuntu en Canonical oprichter, schreef op zijn blog

Ubuntu One self-geneest omdat in tegenstelling tot de meeste besturingssystemen, wanneer er een verandering moet worden gemaakt, in plaats van het patchen van het besturingssysteem of de toepassing, het hele lichtgewicht container stack wordt vervangen. Bovendien, omdat in Ubuntu Core de afzonderlijke besturingssysteem en applicatie-bestanden worden alleen lezen-beelden, is het veel moeilijker om te infecteren, ofwel met malware.

Om ervoor te Ubuntu Core efficiënter werken met apparaten in plaats van de wolken voor het eerst werd bedoeld voor, heeft Canonical een Hardware Abstraction niveau om deze nieuwe Ubuntu-variant toegevoegd. In deze eerste beta release, Ubuntu Core op internet dingen, zowel ARMv7 en x86-64 architecturen worden ondersteund.

Ongeacht de architectuur, Ubuntu Core presenteert één en dezelfde platform van wolk naar apparaat met exact dezelfde application programming interfaces (API’s) en beveiligingsupdates. “Het is nog nooit zo gemakkelijk te ontwikkelen voor embedded apparaten,” zei Alexander Sack, die het apparaat techniek leidt bij Canonical in een verklaring. “Ubuntu Core op de wolk is een ideaal platform voor het testen en dev, ik kan mijn apparaat online te simuleren en te lanceren duizenden gesimuleerde apparaten op de vraag.

Als u wilt om het te proberen op x86, “Een reserve laptop of PC wordt uw eerste Development Board,” beweerde Victor Palau, Canonical’s VP van Device Engineering, in een verklaring “Draai een oude PC in een huis storage server of prototype robot app op een reserve laptop of virtuele machine.

Aan de ARMv7 kant, Ubuntu werkt over een breed scala van ARM boards. Ubuntu Core is een 600MHz processor met 128 MB RAM-geheugen. Apparaten vereisen ook 4GB flash voor factory reset en het systeem terugdraaien. Ubuntu Core zelf gebruikt slechts 40MB RAM en de rest voor toepassingen. Canonical beveelt de $ 55 BeagleBone Black and $ 35 Odroid-C1 voor ARM ontwikkelaars. Canonical biedt gedetailleerde instructies over hoe je Ubuntu Core set up op een BeagleBone.

De app store voor Internet dingen is nu open op Ubuntu, “zegt Maarten Ectors, VP van Internet dingen op Canonical.” Ubuntu maakt het gemakkelijk om fantastische apps voor ongelooflijke apparaten te ontwikkelen op uw laptop, testen op de wolk en publiceren rechtstreeks naar een globale markt van de diverse apparaten.

 verhalen

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Snappy Ubuntu daagt CoreOS en Project Atomic op lichtgewicht cloud servers; Ubuntu LXD: Geen Docker vervanging, een Docker verbetering; Tapping M2M: The Internet of Things, Vergeet het internet der dingen, hier komt de Industrial internet van de dingen; Is blockchain de sleutel naar het internet van de dingen? IBM en Samsung denk dat het misschien gewoon

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid