VMware: Cloud Foundry PaaS zal de ‘Linux’ van de cloud

VMware lanceert vandaag een nieuw open source project genaamd GOSH en re-engineered open source CloudFoundry.org management proces ontworpen voor ontwikkelaars met behulp van zijn één jaar oude open source Cloud Foundry Platform-as-a-Service-platform.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

: Cloud Foundry viert een-jarig bestaan ​​| VMware CFO springt naar werkdag

En het is geopend, VM Ware execs zei, met nadruk op de inzet opties multi-cloud worden aangeboden door de VMware PaaS. Met andere woorden, geen lock-in. Het heeft de steun van vele top kaders including.Net, Python en PHP en een groeiend ecosysteem dat nu ook Cloud9, CollabNet, ServiceMesh, Soasta en X.commerce opgedaan.

Begrepen? Als er één ding is dat VMware execs benadrukte tijdens een bedrijf webcast vandaag, was het open source. In zijn opmerkingen, VMware CTO Steve Herrod zei niet een keer, maar twee keer dat VMware wil het “Linux van de cloud” te zijn en dat het bedrijf realiseert zich dat de ontwikkelaars vereisen een open source platform voor de nieuwe generatie applicaties te ontwikkelen.

Multicloud “is het noodzakelijk voor deze ruimte. We wisten dat [Cloud Foundry] heeft agnostisch waarop Wolk Het runs..private clouds, publieke clouds, micro wolken te zijn,” zei Herrod tijdens een webcast vieren van de PaaS eerste jaar verjaardag vandaag, notng dat portabiliteit van de applicatie op verschillende platforms en de wolken is de sleutel tot voortdurende succes Cloud Foundry’s. “Multicloud is een noodzaak.

Als onderdeel van de eerste verjaardag van de Cloud Foundry, VMware kondigde de Bosh open source toolchain evenals een nieuw gestructureerd CloudFoundry.org open source systeem voor de code inzendingen.

De BOSH toolchain voor ontwikkelaars is ontworpen voor “release engineering, depolyment en lifecycle management voor grootschalige gedistribueerde diensten,” VMware techniek goeroe Marc Lucovsky kondigde vandaag tijdens een webcast aandacht voor de voortgang van de totale Cloud Foundry open source project.

Het is niet een product, maar een project, VMware executives zei, erop wijzend dat het, net als Cloud Foundry zelf, is open source.

Het is een echt systeem … gebouwd om de productie schaal grootschalige clusters .. en het is zeer nuttig voor kleinere schaal meerdere knooppunten clusters te implementeren “, zegt Lucovsky, opmerkend dat VMware gebruikt om te verbeteren en te herontwikkelen de Cloud Foundry platform stapsgewijs in het afgelopen jaar. “Bosh is voor DevOps gebruik en gebouwd door een team van crack engineers met veel kilometers in deze ruimte. Het is niet een product, maar een open source project met een command line interface en [gebruikers] wordt verwacht dat zij udnerstand wat YAML is.

De re-engineered CloudFoundry.org wordt beschreven door het bedrijf als een open source management systeem dat een bredere deelname aan de gemeenschap van ontwikkelaars vergemakkelijkt door vereenvoudiging van de code bijdragen, het verbeteren van kwaliteit van de code en het bieden van meer inzicht in wijzigingen in de code zoals ze gebeuren,

De new.org platform is gebouwd op dezelfde stack als OpenStack en Google en open source – de manier waarop het moet ontwikkelaar buy-in, kaderleden opgemerkt te krijgen. Als het een jaar geleden werd gelanceerd, werd het bekend als Cloud Foundry.com.

In het afgelopen jaar heeft Cloud Foundry genoten 75.000 downloads en verdiende grote opwinding tegen alle soorten ontwikkelaars. De meerderheid van de bijdragen van vandaag zijn afkomstig uit niet-VMware werknemers, Herrod genoteerd.

De aard van de applicatie-ontwikkeling environent voor wolken zal zijn PaaS. Het laat ontwikkelaars zich richten op het schrijven van code in plaats van op jacht naar hardware en monkeying rond met middleware, “zei hij.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics