Waarom Microsoft’s Open Data Protocol telt

Ik ben het nemen van een paar weken voordat de drukste deel van Microsoft’s 2012 kicks in volle gang. Maar vrees niet: De Microsoft kijken zal gaan, terwijl ik weg ben. Ik heb een paar illustere leden van de Microsoft-gemeenschap gevraagd om hun inzichten te delen via gast berichten op een verscheidenheid van onderwerpen – van Windows Phone, Hyper-V. ingang van vandaag is alles over OData en is geschreven door Chris Woodruff;. Het geheim van de gegevens in de toekomst niet met de depots, die de data bevatten (zoals Microsoft SQL Server, Oracle of zelfs de populaire NoSQL-databases), maar de manier waarop we het vervoer die data heen en weer van applicaties, online services, en de cloud.

Woordenlijsten die meer betekenis en extra informatie over te brengen naar rijkere client ervaringen mogelijk te maken;. Acties die een manier om gedrag in een andere data-centric model te injecteren zonder verwarren de data aspecten van het model te bieden;. OData versie 3 ondersteunt Geospatial data en wordt geleverd met 16 nieuwe ruimtelijke primitieven en een aantal overeenkomstige operaties.

Met de nieuwste versie van de Open Data Protocol (OData), wordt Microsoft brengt een rijkere data-ervaring voor ontwikkelaars, informatiewerkers en data journalisten om te consumeren en analyseren van gegevens vanaf elke source publishing met de OData protocol. Het doel is uw gegevens niet te verbergen en houden het op slot weg, maar om de gegevens die u verstrekt aan uw partners, klanten en / of het grote publiek als curator. Door het toestaan ​​van een curator data ervaring, zul je meer inkomsten te genereren en laat uw gegevens brede invoering.

Om een ​​duidelijker beeld van hoe dit nieuwe forum zal werken te krijgen, is het belangrijkste om te begrijpen wat de Open Data Protocol is en waar het vandaan komt. Er is meer informatie over OData bij mijn 31 Days of OData blog-serie, maar de officiële verklaring voor Open Data Protocol (OData) is dat het een web-protocol voor het opvragen en updaten van gegevens die een manier biedt om uw gegevens te ontgrendelen en vrij uit silo’s die bestaan ​​in toepassingen vandaag. Echt wat dat betekent is dat we kunnen selecteren, opslaan, updaten gegevens verwijderen en van onze applicaties, net als wij tegen relationele SQL-databases al jaren. Het voordeel is het gemak van het opzetten van de OData feeds om te worden gebruikt in bibliotheken die Microsoft heeft gemaakt voor ons ontwikkelaars.

Een bijkomend voordeel is het feit dat OData een standaard die een duidelijk begrip van de data mogelijk maakt door de metadata uit de voeding. Achter de schermen, sturen we OData verzoeken aan een webserver die beschikt over de OData voeden via HTTP oproepen via het protocol voor OData.

OData begon in 2007 op de tweede Microsoft Mix conferentie. De aankondiging was een incubatietijd project codenaam Astoria. Het doel van Project Astoria was om een ​​manier om gegevens over HTTP, zodat het vervoer naar architect en web-based oplossingen efficiënter te ontwikkelen vinden. Pas nadat het project tijd gehad om te broeden, heeft de OData team zien patronen die zich die hen leidde tot de visie van de Open Data Protocol te zien. De volgende grote mijlpaal was de Microsoft Mix Conference 2010, waar OData officieel werd aangekondigd en aan de wereld verkondigd als een nieuwe manier om gegevens te verwerken. De rest is geschiedenis.

Onlangs is een derde versie van de OData protocol werd aangekondigd waarmee ontwikkelaars in staat om gegevens te produceren en te consumeren, niet alleen om hun eigen desktop-applicaties, websites en mobiele apps, maar ook openen hun gegevens in op oplossingen die ze kan nooit de bedoeling zijn bij het maken van de OData service, beter bekend als een feed. De volgende versie zal een aantal nieuwe functie aanvullingen zowel de server die de OData gastheren voedt, alsmede de client zijde die ontwikkelaars gebruiken om de gegevens verbruiken tijdens hun architected oplossingen.

Hier zijn slechts een paar van de nieuwe functies

Een voorbeeld hiervan is mijn eigen Baseball Statistieken OData-feed hier gevestigd en voor het publiek open voor iedereen om de data verbruikt. Het voer bevat de volledige 138 jaar van de statistieken voor de Major League Baseball, waaronder team, speler en post-season stats. Mijn honkbal statistieken OData feed worden bijgewerkt om OData v3 zeer binnenkort en zal veel van de nieuwe functies die onlangs werden aangekondigd gebruiken.

Er zijn vele bibliotheken om te consumeren en te begrijpen OData voor ontwikkelaars om te gebruiken in hun oplossingen. U kunt veel van de bibliotheken voor uw mobiel, web en CMS-oplossingen in de OData home site vind je hier.

Hoe zit het met de zakelijke aspecten van OData voor organisaties die waardevolle gegevens die ze willen delen en hebben willen om inkomsten te genereren uit? Door data die gemakkelijk te verteren en te begrijpen organisaties hun klanten en partners (via de ontwikkelaars die oplossingen via een of meer van de beschikbare OData bibliotheken bouwen) om de waarde van curator gegevens die de organisatie bezit benutten. Zakelijke klanten kunnen zowel gastheer van de gegevens die zij bezitten en de controle van de ervaring van de consument en de daaropvolgende verzameling inkomsten, of ze kunnen het opzetten van uw OData-feed in Microsoft’s Windows Azure Marketplace en Microsoft doen het zware werk voor hen, in termen van het aanbieden van abonnementen op theirr data en inning van abonnementsgelden.

Denk aan de Windows Azure DataMarket als een App store voor gegevens. Het is een geweldige plek om die nodig inkomsten te genereren zonder dat de infrastructuur buiten de OData diervoeders die uw eigen gegevens oppervlakken te creëren.

Op het einde, het behoud van waardevolle gegevens in een organisatie moet niet alleen bestaan ​​uit het gebruik van databases die zijn verborgen voor degenen die buiten zakelijke muren. De gegevens worden samengesteld en mogen worden geconsumeerd en zelfs inkomsten voor een organisatie genereren. Als u een ontwikkelaar op zoek naar ofwel het produceren van een methode om gegevens op te halen om uw applicaties, of u de rijke data zie je anderen die in hun applicaties consumeren, graven in OData. U zult merken dat het een geweldige manier om een ​​expert in Data Experience geworden. Bovendien, als je een manager die op zoek is naar nieuwe manieren om uw gegevens aan het publiek krijgen, hetzij voor gratis of om extra inkomsten voor uw bedrijf te genereren, verken de spannende wereld van OData. Je zou kunnen vinden een aantal onverwachte voordelen voor u klaar;. Chris Woodruff (of Woody zoals hij gewoonlijk wordt genoemd) heeft een graad in Computer Science van de Michigan State University’s College of Engineering. Woody is het ontwikkelen en architectuur van software-oplossingen voor bijna 15 jaar en heeft gewerkt in vele verschillende platforms en gereedschappen. Als spreker en podcaster, heeft Woody gesproken en gesproken over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder database-ontwerp en open source. Hij is een Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in Data Platform Development. Woody werkt bij Perficient, Inc. Woody is de co-host van de populaire podcast “Deep Fried Bytes” en blogs bij www.chriswoodruff.com.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties