Zon CEO expliciet onderschreven Java’s gebruik in Android: Wat zeg je nu Oracle?

Als u Oracle’s patent rechtszaken tegen Google geloven voor het gebruik van Java in Android, Google heeft niet alleen gepatenteerde ideeën gestolen, maar rechtstreeks gekopieerd Java-code. Kortom, Google is een op heterdaad dief en moet Oracle betaalt meer dan een miljard schadevergoeding. Er is slechts een klein probleem met deze afbeelding van Google als een intellectuele eigendom (IP) bandit. Toen Android eerste kwam uit, Zon CEO Jonathan Schwartz, toenmalige eigenaar van Java, begroette het nieuws met “oprechte felicitaties.” Oeps.

Deze website Nieuws: Oracle scrubs plaats van gênante Java blog

Terwijl Schwartz’s blog post is inmiddels gewist door Oracle, Groklaw vonden de pagina en heeft gepubliceerd in zijn nota, Schwartz niet alleen feliciteert Google ‘op de aankondiging van hun nieuwe Java / Linux-platform, Android. “, Gaat hij verder aan te kondigen dat “Sun is het eerste platform softwarebedrijf zich te committeren aan een volledige ontwikkelomgeving rond het platform, want we gooien Sun’s NetBeans ontwikkelaars platform voor mobiele apparaten achter de inspanning. We hebben natuurlijk gedaan een hoop werk om ontwikkelaars te ondersteunen op alle op Java gebaseerde platforms, en we zijn blij dat Google’s Android aan de lijst toe te voegen. ”

Dus daar ga je, eigenaar van Java op het moment verwelkomd niet alleen Android’s gebruik van Java, waren ze actief te ondersteunen met development tools. Dus, wat heb je nu te zeggen Oracle?

Je kunt beter komen met iets goeds, want als Oracle onlangs geprobeerd om bewijsmateriaal uit het publieke oog te houden, US District Rechter William Alsup hen gestraald. In het Courthouse News, is Alsup gemeld te hebben gezegd: “De grote bedrijven niet de eigenaar van het US District Court, Als het gaat om een ​​openbare hoorzitting Ik ben niet van plan om gebruik te maken morse om erachter te komen wat u zegt Dit is niet een volledige dochteronderneming van Oracle. Niemand zal mijn woord onder zegel te zetten, zelfs als ik verwijzen naar uw geheime documenten.

Er was niets geheim over pro-Android positie van Sun’s. Sterker nog, in een beëdigde verklaring aan de rechtbank, Schwartz zei dat zijn bedrijf was ingenomen met Android op de Java-gemeenschap Hij noemde ii een “paar raketten vastgebonden aan Java dat onze Java-gemeenschap nog hoger zal nemen.”

Groklaw editor, en advocaat Mark Webbink, legt uit: “Nu is de interessante vraag over deze en andere soortgelijke opmerkingen die blijkbaar werden gemaakt door Sun leidinggevenden is de vraag of de verklaringen gecommuniceerd een begrip aan Google en anderen dat ze niet met Sun’s patenten, verklaringen zouden worden bedreigd op basis waarvan zij. Dit is de rechtsleer van uitsluiting. “Webbink voortgezet

Ik maak een statement. (Gefeliciteerd, over de integratie van de technologie van mijn bedrijf in de jouwe, zelfs zonder een licentie om mijn patenten.)

Je hoort de verklaring, en een beroep op de boodschap die de verklaring overbrengt vertrouwen op de verklaring in uw nadeel. (Je neemt de technologie en, als gevolg daarvan, naar verluidt inbreuk maken op de patenten.)

Ik probeer dan de patenten tegen u af te dwingen, maar ben niet toestond onder de doctrine van estoppel. (Ik kan nu niet ontkennen Ik moedigde de inbreuk in de eerste plaats of in ieder geval geleid u te geloven dat het in orde was.)

Om eerlijk te zijn, dit is niet de makkelijkste argument te maken, maar Google is al opgenomen als een tentoonstelling om zijn verdediging.

Nu, ik ben geen jurist, maar als ik een jury en ik lees Schwartz’s blog post ik, voor een, zou de argumenten van Oracle over hoe Google verschuldigd me meer dan een miljard voor hun “ongeoorloofd” gebruik van Java’s IP moeilijk te verteren vinden. Hopelijk zal de Amerikaanse rechtbank het te zien op dezelfde manier en gooi dit geval in de afvalhoop waar het thuishoort.

 verhalen

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Deze website Nieuws: Oracle scrubs plaats van gênante Java blog; Oracle krijgt zijn proces date met Google deze Halloween; het Amerikaanse. rechter scheldt Oracle en Google op Android IP verhoor; Vijf redenen Android kan mislukken;; Software Patent Blockbuster Google’s Android IP hoofdpijn kan migraine worden: Microsoft verliest i4i

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis