Amerikaanse beleggers sceptisch over Twitter IPO volgens poll

Hoewel ongeveer 3 op de 10 Amerikanen zeggen dat ze een Twitter-account of hebben gekeken naar een andere persoon of bedrijf Twitter-feed, zijn ze sceptisch over de toekomst van Twitter.

De Twitter IPO uitdaging

Twitter IPO risico roundup: Om te kopen of niet te kopen, Twitter IPO:? Risicofactoren en technologie; Twitter IPO: Risicofactoren en investeren; Twitter IPO: Out of control risicofactoren; Twitter IPO: Risicofactoren en volk Twitter IPO: Risico factoren en groei

GfK Roper interviewde meer dan 1.000 volwassenen in de VS in oktober 2013 tot het beleggerssentiment peilen over de aanstaande beursgang.

De enquête bleek scepsis over social media uithoudingsvermogen in de komende jaren.

Minder dan de helft van de Amerikanen zei dat een van de zes onderzochte sociale netwerken had een hoge kans op succes in vijf jaar tijd.

Amerikanen lijken te weinig vertrouwen in de toekomst van Twitter hebben.

Slechts 35 procent van de respondenten zeggen dat Twitter is het zeer waarschijnlijk om succesvol te zijn in vijf jaar. Actieve beleggers hebben de neiging om meer positief over de vooruitzichten van het bedrijf te zijn, met 42 procent geloven dat het bedrijf zal het succes in vijf jaar.

Facebook verging het beste uit alle sociale media ondernemingen die in de poll.

54 procent van de actieve beleggers verklaarde dat het bedrijf succesvol zou zijn in vijf jaar. 49 procent van de respondenten gerekend dat Facebook, dat in 2012 ging naar IPO, zal nog steeds succesvol zijn in de komende vijf jaar.

Amerikanen hebben niet zo veel vertrouwen in de vooruitzichten voor andere sociale platformen. 18 procent gerekend LinkedIn succesvol zal zijn, 23 procent was positief over Pinterest en 24 procent waren blij met de vooruitzichten voor Instagram.

28 procent van de vrouwen gerekend dat Pinterest succesvol zou zijn, maar slechts 19 procent van de mannen overeengekomen. Google + deed het goed in heel respondenten. 33 procent van de respondenten van mening dat Google+ een succesvolle vijf jaar zal zijn vanaf nu.

Twitter heeft een uitdaging met potentiële investeerders. Iets meer dan een derde van de Amerikanen (36 procent) geloven dat het kopen van aandelen in Twitter zou een goede investering te zijn, 47 procent zei dat het zou niet een goede investering zijn.

Dit staat in contrast met het gevoel onder beleggers voor de Facebook-IPO. Een enquête bleek dat 54 procent van de actieve beleggers dachten dat Facebook zou een goede investering te zijn en 38 procent zei dat het zou niet.

19 procent van de ondervraagde Amerikanen hebben een gunstige indruk van Twitter. Dit in tegenstelling tot een poll uit mei 2012 uitgevoerd, waarbij 27 procent bekeken Twitter positief.

Facebook momenteel tarieven gunstiger dan Twitter. 47 procent van de Amerikanen bekeken Facebook gunstig. In 2012 voordat de Facebook IPO, 51 procent van de Amerikanen had een positieve kijk op Facebook.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

17 procent zegt dat ze meer dan een keer per week gebruik maken van Twitter.

Frequente Twitter-gebruikers ondervraagden waren vaker mannen dan bij vrouwen te zijn. De splitsing is 54 procent mannen tegenover 46 procent vrouwen.

De helft van de Twitter-gebruikers zijn onder de leeftijd van 35, 22 procent van de gebruikers zijn 35-49, 18 procent zijn tussen de 50-64, en 9 procent zei dat ze zijn 65 jaar of ouder.

Veertig procent van de actieve beleggers zei dat Twitter zou een goede investering zijn.

Maar de enquête bleek dat 52 procent van de jongere volwassenen (18-34 jaar) en 56 procent van degenen met een hoger inkomen (meer dan $ 75.000 per jaar) niet het bedrijf zag als een goede investering.

Jongere Amerikanen en mannen waren positiever over Twitter’s kansen op succes in de komende jaren. 46 procent van de Amerikanen 35 jaar of minder zei dat het bedrijf een succes zal vijf jaar op de weg zijn.

Mannen waren minder sceptisch over Twitters succes dan vrouwen. 41 procent zei dat Twitter een succes in vijf jaar.

Een kwart van de Twitter gebruikers zeiden dat ze ten minste dagelijks de site te gebruiken om tweets te sturen, 35 procent bezoek dagelijks om te lezen wat anderen tweeting en 22 procent doet zowel op een dagelijkse basis.

Bijna de helft van de regelmatige Twitter-gebruikers (47 procent) volgen Twitter tijdens het kijken naar live-tv of een sportevenement (46 procent). 54 procent van de respondenten met een Twitter-account zeggen dat ze zijn “gluurders”. Ze hebben nooit sturen tweets van hun eigen land.

Bijna 60 procent van de frequente Twitter-gebruikers zich wenden tot de dienst te volgen breaking news.

Slechts 13 procent van de regelmatige Twitter-gebruikers, die de site minstens eenmaal per week te gebruiken, zei zij zich tot Twitter om informatie over de diensten van producten die het meest van de tijd te vinden. 16 procent van de gebruikers de site gebruiken om ontevredenheid met een product of dienst uit te drukken.

Echter, het is niet allemaal slecht nieuws voor Twitter als het de bedoeling om de omzet te laten groeien door middel van promotie berichten en inkomsten genereren content.

Meer dan 4 op de 10 Twitter gebruikers zeiden dat ze gepromoveerd gehalte in de Twitter-stroom, en 31 procent die gezien hebben zeggen dat ze daadwerkelijk geklikt op zijn opgevallen.

En zelfs klikken van sceptische gebruikers dragen allemaal bij aan Twitter groeiende inkomstenstroom.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport