Amerikaanse rechtbank zegt dat agenten niet een bevel voor mobiele locatiegegevens nodig

()

LEES VERDER

Waarom de CIA wil encryptie backdoors is een falen van leiderschap, niet intelligentie, Apple, weigeren achterdeur toegang tot de gegevens, kunnen boetes; NSA is zo overweldigd met data, is het niet langer effectief, zegt klokkenluider; Zoals de Snowden lekken begon, is er was “angst en paniek” in het Congres; Hoe gegevens geval Microsoft de Amerikaanse tech industrie kan ontrafelen; Als je ‘niets te verbergen’, hier is waar uw wachtwoorden te zenden; Kennismaken met de schimmige tech brokers dat uw gegevens te leveren aan de NSA

Politie niet een bevel nodig om een ​​verdachte locatie gebaseerd off cell-site informatie te bepalen, heeft een hof van beroep oordeelde.

In een 12-3 stemming, de vierde Circuit hof van beroep vernietigd een opmerkelijke beslissing van vorig jaar, met het argument dat de regering de informatie van een derde partij, die een persoon het vierde amendement recht niet in strijd is met de bescherming tegen ongerechtvaardigde huiszoekingen en inbeslagnemingen kunnen krijgen .

De zaak zal een hobbel in de weg voor de privacy advocaten, die de afgelopen jaren geprobeerd om het gebruik van locatie-gebaseerde data verzameld van mobiele telefoons en GPS-apparaten te verduidelijken. Het Supreme Court heeft nog tot het nemen van een zaak die definitief zou uitspreken over de kwestie.

In de uitspraak van dinsdag, Rechter Diana Motz zei verkrijgen celpositie locatiegegevens niet die beveiligingen geschonden, omdat de gegevens al werd gedeeld met een persoon de mobiele service provider – een vereiste dat helpt bij de telefoon om te functioneren.

“Iedereen die buiten is gestapt om ‘een signaal’, of heeft een beller van een potentieel verlies van de dienst waarschuwde voor het invoeren van een lift, begrijpt, op een bepaald niveau, die locatie zaken” Motz schreef.

“Als hij verwacht dat zijn telefoon om te werken, is hij het toelaat – inderdaad, met het verzoek – zijn service provider om een ​​verbinding tussen zijn telefoon en een nabijgelegen zendmast vast te stellen,” zei ze.

Niet alle rechters van de rechtbank overeengekomen.

Rechter James Wynn, die in de minderheid gestemd, zei in zijn verschil van mening, dat moet een verdachte nog ‘vaag besef dat hun locatie bepalend voor het aantal’ bars ‘op hun telefoon, “die persoon kan niet weten dat dergelijke gegevens worden verzameld en opgeslagen door de vervoerder.

(Via Reuters)

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren