De wolk boodschappenlijstje: Het beoordelen van de volgende SaaS overname targets

Software as a service verkopers worden steeds hot commodities en veel waarnemers zijn het plaatsen van hun weddenschappen op die wolk bedrijven zijn de volgende te worden overgenomen door Oracle, SAP en andere spelers.

Wells Fargo analist Jason Maynard vatte het

Traditionele on premise leveranciers voelen de snuifje van SaaS en hun toevlucht nemen tot overnames om verlies van marktaandeel te keren. Gezien het feit dat beide deals zijn voor point lijn van het bedrijfsleven oplossingen, gaan we ervan uit dat dit niet het einde van de SaaS-consolidatie, omdat we geloven dat vele andere verticale en functionele gebieden die niet adequaat worden aangepakt.

Het decor voor de traditionele on-premise software leveranciers kon krijgen eng. Cloud bedrijven dreigen de lucratieve maintenance omzet model en de lijn van business executives (HR, sales en marketing etc.) kan eindigen met grotere budgetten technologie is dan de CIO.

Meer: SAP en SuccessFactors: Alles over Werkdag? | Enterprise software giganten start grote cloudify inspanning | SAP koopt SuccessFactors voor $ 3400000000: Cloud consolidatie versnelt | Phil Wainewright: Kan het de derde keer, goede keer voor SAP zijn? | Dennis Howlett: SAP koopt SuccessFactors: een eerste take

Als gevolg daarvan, zijn we voor een groot spel van laten we een deal. Hier is een lijst van bedrijven die de meest waarschijnlijke lijst te verwerven kunnen maken

Taleo. Als de grootste onafhankelijke human capital management software bedrijf, Taleo is een no-brainer meeneem doelwit voor Oracle. Oracle heeft Fusion HCM, maar Taleo zou een waarschijnlijke aankoop te doen, zei Wall Street-analisten Ondertussen Taleo zou niet zo duur — goedkoper zijn dan SuccessFactors voor Oracle — en de twee bedrijven zijn vriendelijk. Taleo CEO Michael Gregoire aangeprezen Oracle op het podium van OpenWorld. Natuurlijk, Taleo is duurder vandaag dan het was vorige week. Aandelen dook meer dan 20 procent op het idee dat Taleo is zo goed als verkocht.

Van haar kant, Gregoire zei het bedrijf gefocust blijft. In een brief aan klanten, aldus Gregoire

Zoals u wellicht weet, dit afgelopen zaterdag 3 december, SAP kondigde zijn voornemen om SuccessFactors te verwerven. We zien de overname als zeer positief voor Taleo en voor onze klanten. Hij bevestigt dat Talent Management is een cruciaal onderdeel van het succes van elk bedrijf, en terwijl SuccessFactors en SAP focus op een complex integratieproces, blijven we toegewijd om onze klanten te voorzien van het hoogste niveau van klantenservice en ondersteuning beschikbaar zijn in de industrie.

Bottom line: Taleo is de meest waarschijnlijke overnamekandidaat.

Cornerstone. William Blair analist Laura Lederman opgemerkt dat Cornerstone kunnen profiteren van de SAP-SuccessFactors deal. SAP SuccessFactors overname zet een premie voor snel groeiende bedrijven cloud en dat zou ten goede komen Cornerstone. Bovendien is de SAP aankoop van SuccessFactors is het waarschijnlijk om de verkoop en profiteren rivalen als Cornerstone belemmeren.

Bottom line: Cornerstone is waardevol en een interessante testcase. Wat gebeurt er met de HR SaaS-markt moet Oracle en SAP maken splashy acquisities.

Verworven SaaS bedrijven sterven binnen grotere softwareleveranciers;. De SaaS partijen weggelaten ofwel sterk geworden in hun eigen recht of strijd als ze de strijd reuzen.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Ultimate Software. Een andere HR-bedrijf dat zich richt op cloud-abonnementen en kan een minder dure optie dan Taleo zijn.

Bottom line: Ultimate vliegt onder de radar, maar een overname doelwit zou kunnen zijn.

Concur en Ariba. Het argument hier is dat andere cloud bedrijven die gebieden niet gericht door grote enterprise software vendors te pakken wat fusies en overnames liefde kunnen zien. Jefferies analist Ross MacMillan schreef

Andere HCM leveranciers zullen waarschijnlijk de vangst van een bod, maar ook andere SaaS domeinen niet goed aangepakt door grote apps jongens kon ook interesse, bijv. Concur of Ariba.

Bottom line: Deze branche spelers zouden worden verworven in fase twee van de golf SaaS overname. Het grootste wild card zou zijn als Salesforce of NetSuite ook tussenpersonen van de SaaS-markt.

In feite kan je op bijna elke SaaS-onderneming kijken naar het moment en verzinnen een overname scenario — vooral als SAP plannen op haar best doet overname imitatie van Oracle.

Eindnoot: Sommige van de vroege feedback op deze post draaide rond het vermoeden dat andere kopers bereid zijn om een ​​premie te betalen als SAP zou zijn. Zo kan Oracle niet betalen voor Taleo. In feite kan Oracle Taleo niet helemaal. Er zal software fusies en overnames in de komende vijf jaar, maar het is onduidelijk wat er gebeurt als Oracle en SAP te stoppen voeding op de SaaS-trog.

Wanneer de SaaS muziek stopt je zou kunnen worden overgelaten aan de volgende

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen