Samsung waarschuwt voor moeilijke financiële komende jaar

Samsung heeft gewaarschuwd personeel dat het bedrijf verwacht een moeilijke ondernemingsklimaat in 2016 temidden van groeiende bezorgdheid over de financiële gezondheid van de tech reus en het vertragen verkoop.

Zoals gemeld door Reuters, Chief Executive Kwon Oh-hyun zei medewerkers op een New Year-adres dat lage wereldwijde groei patronen zal naar verwachting doorzetten in heel 2016, die kunnen worden verergerd door onzekerheid en risico factoren die samenhangen met de opkomende markten in ontwikkelingslanden.

Hoewel de Samsung executive geen specifieke cijfers en prognoses heeft bekend te maken, is er ook een grotere concurrentie tegen belangrijkste activiteiten van het bedrijf – consumentenelektronica, televisietoestellen en chip productie – die ook de wensen van de Zuid-Koreaanse bedrijf kan blokkeren voor uitbreiding.

Het grondgebied van industrieën instorten “, zei Kwon.” We moeten concurreren op een nieuwe manier die we nooit in het verleden hebben meegemaakt.

In Q3 FY2015, Samsung teruggestuurd naar de winst na 7/4 van de slechte resultaten, maar nog steeds niet in geslaagd om in-company verwachtingen te voldoen. Het bedrijf meldde een nettowinst van 5460000000000 ₩ ($ 4800000000) voor Q3, een stijging van 29,4 procent jaar-op-jaar, maar een daling van 5 procent kwartaal-op-kwartaal van het tweede kwartaal.

Samsung schreef de onderneming winst resultaten aan een sterke verkoop van smartphones, maar rivalen zoals Apple en low-end Chinese smartphone makers blijven een doorn in het oog van Samsung.

Volgens onderzoeksbureau IDC, Samsung’s belangrijkste winst driver in de smartphone ruimte is nu low-end budget-apparaten, terwijl Apple, Huawei en Lenovo zijn gericht op het midden- tot hoge-range producten.

In december, rapporten opgedoken suggereert dat Samsung terug kan verlaagde haar smartphone productie en verzending door tot 12 procent in het komende jaar als een reactie op deze veranderingen in de markt.

Samsung zal naar verwachting winstvooruitzichten voor Q4 FY2015 geven op vrijdag, maar heeft al toegegeven cijfers zullen naar verwachting lager zijn dan in het derde kwartaal te wijten aan zwakke vraag component.

Samsung aandelen zijn gestaag gedaald in het afgelopen boekjaar en hebben op het moment van schrijven daalde met 4,37 procent.

Ondanks een onzekere toekomst, is Samsung nog snijwerk zijn plaats in de volgende generatie velden in de hoop van het vormen van een sterke positie in de toekomst bedrijven. Aan het einde van december, Samsung onthulde een slimme bio-processor voor gebruik in de gezondheidszorg en wearables-industrie. De processor is ontworpen voor gadgets die dagvorm, temperatuur, gezondheid en stress volgen.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring