SAP neemt Sybase: Mobiliteit en database opties

SAP heeft vandaag de overname van de software maker, Sybase, voor ongeveer $ 6000000000. De deal posities SAP uitgegroeid tot een belangrijke speler in de mobiele markt voor bedrijfssoftware, bieden extra flexibiliteit aan klanten, en uiteindelijk het bedrijf te verplaatsen in de richting van de database onafhankelijkheid van Oracle.

Tijdens de conference call voor analisten de aankondiging van de overname van SAP’s co-CEO, Bill McDermott, merkte

Dit is een strategisch moment voor SAP en helpt onze markt uit te breiden in de mobiliteit, in-memory computing, en analyses. Het breidt de kroonjuwelen van beide bedrijven: onze ecosystemen en wereldwijd bereik.

Jim Snabe, SAP andere co-CEO, voegde

Deze overname is in lijn met onze strategie drie pijlers: on-premise, on-demand en on-device. Het vervult ons doel van het leveren van informatie altijd en overal en op elk apparaat. Wij blijven de database, hardware en platform agnostisch.

Op het gebied van mobiele apparaten, Vishal Sikka, SAP’s Chief Technology Officer, zei

Mobile computing is een onmiskenbare en diepgaande verschuiving in de markt. Sybase zal ons platform zijn voor alle mobiele apparaten, waaronder Windows, Blackberry, Android, en anderen te ondersteunen.

HET PROJECT FOUTEN ANALYSE

SAP is nooit uitgesloten dat overnames in het belang van innovatie en uitbreiding markt, die deze deal weerspiegelt.

Database. Tijdens de analist briefing co-CEO, McDermott, afgebogen een vraag over het gebruik van SAP Sybase database onafhankelijkheid van Oracle te krijgen, zeggen dat de nadruk ligt op innovatie en keuze van de klant in plaats van op de concurrenten.

Top onafhankelijke analist, Merv Adrian, die eerder als analist werkzaam bij Forrester Research, vertelde me dat hij het eens is deze aankondiging is niet over Oracle

In eerste instantie, de Oracle hoek biedt in de eerste plaats overlast waarde. Porten van de Sybase-database zal een paar kwartalen duren, vooral als je ook testen, en er zal waarschijnlijk weinig prestatie voordeel voor klanten met de eerste release.

Uiteindelijk, als de klanten nodig hebben om Oracle-licenties te verlengen, SAP zal waarschijnlijk bieden uitstekende financiële voorwaarden op de Sybase-database. Maar zelfs met gunstige licentievoorwaarden, klanten zullen nog steeds de migratie van Oracle Sybase duur en tijdrovend. Daarom zal er geen lemming-achtige mars naar de Sybase-database aan de zijde van SAP klanten.

Aan de andere kant kan SAP deze overname te gebruiken om te bouwen van een end-to-end-bundel: de productie naar analytische database met behulp van Sybase Replication Server Sybase IQ met de Business Objects-portfolio. Klanten zou vinden dat een dwingende analytische pakket.

Mobile. Persoonlijk ben ik het meest geïnteresseerd om te zien hoe de mobiele strategie impacts SAP traditionele ERP. Zal SAP gebruik van mobiele data in de eerste plaats als een distributie-mechanisme, of doe apparaten fundamenteel delen van het ERP-waarde formule veranderen? Ik vermoed SAP erkent dat ERP-gerelateerde informatie creatie, consumptie, en de waarde evolueert op een manier die uiteindelijk het bedrijf zal nodig hebben om aspecten van haar core business te heroverwegen.

Analist Merv Adrian commentaar

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip

mobiele platform van Sybase SAP zal helpen innoveren rond klant besluitvorming aan het eind touch points in een mobiele wereld. Er is gelegenheid voor SAP naar het ERP waarde vergelijking gebaseerd op mobiele apparaten te veranderen.

Mijn nemen. Natuurlijk zullen sommige waarnemers één aspect of een ander van deze acquisitie te bekritiseren, dat gaat met het grondgebied.

Ik denk echter SAP begrijpt het heeft bepaalde concurrentievoordelen verloor de afgelopen jaren en is nu het maken van een gezamenlijke inspanning om deze situatie aan te pakken. De overname stelt SAP de bereidheid om te investeren in nieuwe gebieden en markten. Alleen de tijd zal leren of deze inzet loont, maar in ieder geval SAP is aan de tafel.

 koppelingen

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip