SSD betrouwbaarheid in de echte wereld: Google’s ervaring

SSD’s zijn een nieuw fenomeen in het datacenter. We hebben theorieën over hoe ze moeten presteren, maar tot nu toe, weinig gegevens. Dat is gewoon veranderd.

De FAST 2016 papier Flash Betrouwbaarheid in Productie: de verwachte en onverwachte, (het papier is niet online beschikbaar tot vrijdag) door professor Bianca Schroeder van de Universiteit van Toronto, en Raghav Lagisetty en Arif Koopman van Google, covers

Twee opvallende conclusies uit het onderzoek. Ten eerste, dat MLC drives zijn zo betrouwbaar als de duurdere SLC “Enteprise” drives. Dit weerspiegelt de harde schijf ervaring, waar de consument SATA-schijven zijn gevonden zo betrouwbaar als duur SAS en Fibre Channel-drives te zijn.

Een van de belangrijkste redenen dat “onderneming” SSD duurder wordt door een grotere overprovisioning. SSD zijn dan bevoorraad om twee belangrijke redenen: om ruim voldoende beschadigd blok vervangen door flash slijtage-en, zodat garbage collection veroorzaakt geen vertragingen schrijven.

Het papier tweede belangrijke conclusie, die leeftijd, niet gebruiken, correleert met toenemende foutenpercentages, betekent dat over-provisioning uit angst voor flash slijtage-is niet nodig. Geen van de schijven in de studie kwam ergens in de buurt van hun write grenzen, zelfs de 3000 schrijft opgegeven voor de MLC drives.

Maar het is niet allemaal goed nieuws. SSD UBER tarieven hoger zijn dan schijf prijzen, wat betekent dat de back-up van SSD’s is nog belangrijker dan het is met schijven. De SSD hogere betrouwbaarheid bij normaal leven, maar eerder gegevens verloren.

Ik zal dieper te graven in de gegevens die dit weekend. Blijf kijken!

Reacties welkom, zoals altijd.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Miljoenen rijden dagen meer dan 6 jaar; 10 verschillende aandrijving modellen; 3 verschillende flash types: MLC, eMLC en SLC, Enterprise en drives consument

Negeer Onherstelbare Bit Error Rate (UBER) specs. Een betekenisloze nummer, Goed nieuws:. Raw Bit Error Rate (RBER) stijgt langzamer dan verwacht van slijtage-en is niet gecorreleerd met UBER of andere defecten; High-end SLC drives zijn niet meer betrouwbaar is dat MLC drives; Slecht nieuws:.. SSD’s niet tegen een lager tarief dan de schijven, maar UBER hoger is (zie hieronder voor wat dit betekent) .; SSD leeftijd, niet gebruik, beïnvloedt de betrouwbaarheid;. Bad blokken in de nieuwe SSD’s komen vaak voor, en rijdt met een groot aantal slechte blokken veel vaker honderden andere blokken verloren, waarschijnlijk door sterven of chip storing in. 30-80 procent SSD ontwikkelen tenminste één slechte blok en 2-7 procent ontwikkelen tenminste één slechte chip in de eerste vier jaar implementatie.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Belangrijkste conclusies

De Storage Bits nemen