Three strikes voor NZ piraten

De Nieuw-Zeelandse regering heeft een lichtere plan om hardhandig optreden tegen internet piraterij aangekondigd. Minister van Handel Simon Vermogen vermeld op woensdag dat zijn regering werd leunend naar een “three strikes en je bent out” situatie.

Vorige wetgeving, geopperd door de voormalige Labour-regering en overgenomen door National, zou gezien hebben gebruikers van het internet verwijderd, zelfs op slechts een beschuldiging.

Dit leidde tot een reeks van protesten eerder dit jaar en de Nationale geleide regering verlaten van de voorstellen van de Arbeid en de aankondiging van een beoordeling.

De nieuwe regels, die voor introductie in het nieuwe jaar, zal de ergste overtreders een boete van maximaal NZ $ 15.000 en hun internet-accounts opgeschort tot zes maanden te zien of ze herhaaldelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden.

Film gebruikers of platenmaatschappijen in staat zal zijn om internet service providers vragen te geven vermeende overtreders merken te stoppen inbreukmakende activiteit. De eerste kennisgeving zal de rekeninghouder die inbreuk heeft plaatsgevonden en is illegaal op de hoogte. Twee nieuwe aankondigingen kan ook worden gestuurd naar verdere waarschuwen voor illegale activiteiten.

Als, na drie mededelingen van de inbreukmakende blijft, kan de rechthebbende een boete van maximaal NZ $ 15.000 aan het Copyright Tribunal te zoeken. Het bedrag zal worden op basis van de schade aan de eigenaar van het auteursrecht.

Wanneer ernstige en voortdurende schendingen voordoen, zal de rechthebbenden in staat zijn om naar de rechter om een ​​scala aan maatregelen te zoeken, met inbegrip van de opschorting van de rekeningen voor maximaal zes maanden.

De regering voegt hieraan toe dat rekeninghouders in staat zijn om mededelingen teller kwestie zal worden, en kunnen verzoeken te worden gehoord als ze het gevoel dat ze moeten niet worden bestraft.

Macht zei dat de drie-aankondiging procedure was de sleutel tot het proces. “De procedure zal zowel te onderwijzen en te waarschuwen file-sharers die ongeoorloofd delen van auteursrechtelijk beschermde werken illegaal is, en op zijn beurt stoppen met een groot deel van de illegale filesharing,” zei hij.

Hoewel de rechthebbenden in staat om opschorting van de rekeningen te zoeken via de rechter zal zijn, zei Power, verwacht hij dat alleen zou gebeuren in geval van ernstige overtreding.

Ik wil benadrukken dat rekeninghouders de mogelijkheid gedurende elk van deze processen claims verdedigen door rechthebbenden zal hebben.

De minister voegde de kwestie was complex, maar de regering had door middel van hen werkte met de industrie groepen, intellectuele eigendom deskundigen en anderen. Het publiek en de anderen konden nog steeds verder inzendingen op de laatste voorstellen.

“Ik ben ervan overtuigd dat we nu een werkbare oplossing,” voegde hij eraan toe.

Reactie is positief van internetgebruikers en de sector van het auteursrecht geweest.

Thomas Beagle, woordvoerder van de groep internet-rechten Tech Liberty zegt dat de nieuwe voorstellen lijken eerlijker dan de oude, en inclusief de rechten op een eerlijk proces, iets wat de oude voorstellen niet te doen. Maar Tech Liberty blijft bezorgd over Nieuw-Zeeland de wetten nog steeds zodanig te wijzigen dat de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), die nog moet openbaar worden vrijgegeven voldoen.

Internet Nieuw-Zeeland directeur beleid Jordan Carter ingenomen met de nieuwe voorstellen te zeggen dat de regering had aan boord veel zorgen breed gevoelde over de IT-sector genomen.

“In het hart van de voorgestelde wetgeving is een Notice-and-bericht systeem dat Internet Nieuw-Zeeland heeft gepleit voor sinds de oorspronkelijke regeling werd geschreven in 2007. De heer Power heeft erkend dat deze aanpak moet leiden tot een grote daling van de illegale peer-to -peer het delen van bestanden. Internet Nieuw-Zeeland is het ermee eens “, zei Carter in een verklaring.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze