Tweede 4G-netwerk gaat live in België, derde geplande – maar nog steeds geen LTE voor Brussel

grootste telco van België, Belgacom, heeft de 4G-markt zelf had sinds eind 2012, hoewel de mobiele merk Proximus. Dat is alles wat het punt te veranderen, echter.

Het land de tweede grootste mobiele operator Base ingeschakeld eigen LTE-netwerk op dinsdag, waarbij 4G-dekking tot en met 15 steden in het land, met inbegrip van Antwerpen en Brugge.

Terwijl het theoretische maximum downloadsnelheid is 86Mbps, kunnen klanten verwachten dat real-world snelheden tussen 6Mbps en 20Mbps, aldus Base.

Klanten die 4G-compatibele apparaten op een onbeperkt tarieven zullen LTE connectiviteit zonder extra kosten. Individuen op B-39, B-49, B-59 BASE Controle 35 en Internet Anywhere 30 plannen zullen automatisch ontvang gratis 4G nu, net als zakelijke gebruikers op Pro Talk, Pro Leader, Pro Leader +, Pro Leader EU en Internet Anywhere 28 tarieven.

de derde mobiele operator van het land, Mobistar, zei op dinsdag zal het 4G later dit jaar te lanceren. De dienst zal live te gaan op een bepaald punt in de komende maanden in 50 steden en gemeenten, volgens Mobistar, met 40 meer toegevoegd in de eerste drie maanden van volgend jaar.

Voor de rest van dit jaar, maar de service zal alleen in de testmodus, met een paar duizend klanten in staat om het te gebruiken. Een volledige commerciële lancering wordt verwacht in het begin van 2014.

Geen van de drie belangrijkste operators land in staat is om 4G-diensten aan te bieden in de hoofdstad van het land, Brussel, als gevolg van de uitstoot wetgeving die de kracht van de mobiele torens in het gebied caps. Dientengevolge, de infrastructuur in de stad niet krachtig genoeg voor LTE gebruik. (De Brusselse autoriteiten wordt verwacht dat zij de wetgeving dit jaar aan te pakken, wat betekent dat 4G zou moeten aankomen in de stad vanaf volgend jaar.)

De Belgische regulator comms BIPD zal een veiling van 800Mhz licenties te houden in het land in november. Drie organisaties, waaronder Mobistar, zal bieden voor de licenties, die een minimum van € 120 per kost.

800Mhz spectrum wordt geroemd door de exploitanten voor 4G gebruik, zoals netwerken op basis van de band minder infrastructuur nodig hebt om hetzelfde gebied te dekken in vergelijking met degenen die een hogere frequentie spectrum te gebruiken, waardoor de netwerken goedkoper om roll-out.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

O2 krijgt LTE ondersteuning voor iPhone 5s, 5c; Microsoft’s Surface 2 met LTE aan debuut op AT & T, Vodafone; LTE commercialisering waarschijnlijk naar Indonesië einde van het jaar getroffen

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Tech Roundup: 4G

Verder lezen op LTE