VMware bereidt zich voor op de all-software toekomst

VMware anticipeert op een toekomst waarin diensten, niet virtuele machines, zal de belangrijkste manier waarop een datacenter is gesegmenteerd zijn.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Op VMworld 2012 in San Francisco op maandag, kaderleden van de virtualisatie bedrijf sprak van een toekomst waarin alles in de moderne ‘software-defined datacenter’ draait als een service, en dit alles wordt beheerd door VMware.

“De software-defined datacenter is over … virtualiseren van de verschillende componenten die u in het datacenter,” VMware’s chief technology officer, Steven Herrod, zei in de keynote.

In dit ideaal datacenter, alles – compute, storage, netwerken – draait als een service die door dezelfde software platform kan worden beheerd. Dit is een top-down model van datacenter beheer, waarbij de IT-manager niet hoeft te maken over de onderliggende hardware van een faciliteit, maar in plaats daarvan richt zich op de technologieën die ze leveren aan eindgebruikers.

VMware wees op de overnames van het netwerk virtualisatie vennootschap; Nicira en cloud manager; DynamicOps, samen met software ontwikkelingen in vSphere en vCloud Director als bewijs van deze ambitie.

vSphere-update

VMware heeft stappen in de richting van deze toekomst op maandag met een reeks van updates voor VMware vSphere en vCloud Director.

Versie 5.1 van vSphere verhoogt de rekenkracht van virtuele machines (VM’s), dus het kan VM’s te ondersteunen met maximaal 64 virtuele compute kernen, in vergelijking met 32 ​​vorig jaar. Deze opvolgers van de ‘monster VM’ in staat zal zijn van meer dan één miljoen input-output-bewerkingen per seconde (IOPS) VMware zei, zonder nadere details te geven.

Het bedrijf introduceerde ook functies waarmee beheerders migreren VM’s zonder gedeelde opslag, en voegt replicatie mogelijkheden om de technologie. Het maakte beweegt in een netwerk als goed, met updates van de VMware vSphere 5.1 Distributed Switch, het verhogen van het aantal hosts het zou kunnen ondersteunen en nieuwe beheermogelijkheden toe te voegen.

Tezamen de vSphere-update voorziet een wereld waarin de beheerders worden geconfronteerd met grotere opslag-, netwerk- en compute eisen in hun datacenter en introduceert mogelijkheden om hen te helpen deze aan te pakken.

vCloud Director 5.1

Aan de kant infrastructuur, VMware vCloud Director kondigde 5.1. De infrastructuur automatisering en management platform heeft een software-update die laat het virtuele datacenters die 30.000 VM’s kunnen beheren wanneer splitsen in meerdere afzonderlijke vSphere clusters te creëren ontvangen. Het verhoogde ook de interoperabiliteit in de technologie via een reeks API upgrades.

Als je kijkt naar de updates bij elkaar dat je geconfronteerd wordt met een visie op de toekomst dat het management ziet bewegen weg van specifieke trossen van datacenter hardware en om iets veel meer ‘holistisch’ – met andere woorden, VMware gelooft dat bedrijven gaan om af te stappen van het kopen van het van een enkele leverancier en zal in plaats daarvan gebruik maken van een meer heterogene omgeving. VMware hoopt om hier te concurreren.

De kaderleden namen ook een time-out van de aankondigingen te vegen bij Microsoft en haar model van virtualisatie.

Hypervisors worden weggegeven [gratis] vandaag, waar het allemaal is de automatisering lagen op de top van dat ongeveer, “vertrekkende CEO Paul Maritz zei op een persconferentie.” Juist op het moment dat Microsoft ademloos het aankondigen dat ze ‘goed genoeg ‘voor servervirtualisatie, kondigen we dat het spel is veranderd, het is over het datacenter virtualisatie.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics