Waarom Ballmer wil niet Office op de iPad

Meer dan 120 miljoen iPads zijn verkocht sinds de onthulling door wijlen Apple-CEO Steve Jobs in april 2010, maar Microsoft’s vlaggenschip Office suite blijft opvallend afwezig in de tablet te zijn.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Maar waarom?

Er zijn geweest, veel van de geruchten, dat een iOS-compatibele versie van de populaire toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint zijn in de pijplijn, maar tot nu toe niets heeft gematerialiseerd. Microsoft CEO Steve Ballmer is “blij met het product dat we zetten in de markt” en zei dat het “logisch op de apparaten zoals de Mac en de PC”, terwijl op hetzelfde moment geen commentaar op de voor de hand liggende olifant in de kamer- -het gebrek aan iOS ondersteuning.

Als Microsoft wil Office op de iPad, dan Office zou zijn op de iPad. Het bedrijf zou zelfs bereid om Apple’s 30 procent commissie te slikken op apps verkocht via de App Store te maken dat gebeuren als het van belang zou zijn geweest. Maar Office is niet op iOS, want Microsoft is daar niet willen.

Dit wil niet zeggen dat sommige binnen Microsoft niet zou willen Kantoor op iOS. Een bron beschreef het vooruitzicht van het maken van de suite beschikbaar is voor de iPad user base als “een goudmijn.”

Dus waarom geen Office voor iOS?

Er zijn verschillende redenen. Laten we eens kijken een paar te noemen.

Ten eerste, het maken van Office beschikbaar om de tientallen miljoenen iPad-eigenaren – velen van hen het bedrijfsleven en de zakelijke gebruikers – ernstig zou schaden het vermogen van Microsoft om Windows 8-aangedreven tabletten, zelfs een eigen Surface te verkopen en Surface Pro hardware. Het zetten van Office op de iPad zou elimineren een van de belangrijkste redenen voor de onderneming om tablets met Windows 8 te nemen.

Een minder Windows 8-tablet aangedreven verkocht betekent dat men minder Windows-licentie verkocht.

Verschillende OEM bronnen hebben ook hun bezorgdheid geuit over het vooruitzicht van Microsoft het vrijgeven van een versie van Office voor iOS, uit angst dat de verhuizing van de iPad nog meer tractie zou geven – als zoiets mogelijk is – en stuur pc-verkoop in een nog steilere tailspin . Pc-verkopen zijn al in een ongelukkige toestand, en de invoering van de Office-suite op het platform zou een terminal omslagpunt voor de sector als geheel.

Een ander probleem is dat Microsoft – althans Bureau divisie – weergegeven onbekend met het huidige model app worden gepromoot door Apple. Microsoft is comfortabel met het duwen van een nieuwe versie van Office om de paar jaar, hebben zij de oudere versie te vervangen. Maar dit is niet hoe apps werken, en kopers – consumenten en bedrijven gelijk – zoals het nieuwe model van het kopen van een app een keer en dan het ontvangen van een continue trickle gratis updates in de tijd.

Het omarmen van apps zou betekenen kiezen voor een nieuwe manier van zakendoen.

Dit is de reden waarom we niet de Office-suite op onze iPads hebben.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties