Waarom Dell plan van Icahn’s een FUD nachtmerrie zou kunnen zijn

Dell’s verhuizing naar private gaan is erg ingewikkeld geworden als investeerder Carl Icahn een forse belang in de onderneming heeft verworven, zodat hij kan aandringen op een speciaal dividend aan de aandeelhouders van negen dollar per aandeel en meer invloed.

Dell start nieuw hoofdstuk

Waarom Icahn Dell van plan van een FUD nachtmerrie zou kunnen zijn; Zal Microsoft $ 2000000000 rol in de buyout van Dell uit te spelen als zijn Nokia partnerschap; Wat u moet weten over Dell’s buy-out; Dell gaat private:? 10 grote onbekenden

voorstel Icahn, die rond ongeveer zes procent van de aandelen in Dell volgens CNBC draait, zou goed zijn voor Dell aandeelhouders.

Helaas, zou het voorstel van Icahn’s ernstig beschadigen Dell als een serieuze enterprise technologie-speler wanneer de angst onzekerheid en twijfel parade begint te rollen.

Volgens de brief Icahn aan Dell de investeerder masterplan gaat als volgt (mijn cursivering)

In plaats van deel te nemen aan de Going Prívétransactie, stellen wij voor dat Dell aankondigen dat in het geval dat de Going Private transactie door de aandeelhouders wordt gestemd, Dell zal onmiddellijk aangeven en betalen van een speciaal dividend van $ 9 per aandeel bestaat uit opbrengsten uit de volgende bronnen: (1) $ 4,26 per aandeel, of $ 7,4 miljard, van de beschikbare liquide middelen, zoals voorgesteld in de Going Prívétransactie, (2) $ 1,73 per aandeel, of $ 3 miljard, van factoring bestaande commerciële en consumenten vorderingen zoals voorgesteld in het Going Prívétransactie, en ( 3) $ 4,26 of $ 5,25 miljard aan nieuwe schulden;. Wij zijn van mening dat een dergelijke transactie is superieur aan de Going Prívétransactie omdat we waarde hechten aan de pro forma “stomp” op $ 13,81 per aandeel met behulp van een discounted cash flow waarderingsmethode op basis van een consensus van voorspellingen van analisten. De “stomp” waarde van $ 13,81 in combinatie met onze voorgestelde $ 9,00 speciaal dividend geeft Dell aandeelhouders een totale waarde van $ 22,81 per aandeel, wat neerkomt op een premie 67% van de $ 13,65 per aandeel in het Going Prívétransactie voorgestelde prijs. We hebben besteed veel tijd en moeite in het bepalen van de $ 22,81 per aandeel waarde en blij om te voldoen aan met u om onze analyse te delen en om te begrijpen waarom u het niet eens, als je zou zijn.

Hier is een vereenvoudiging van het voorstel van Icahn’s

Gelet op deze drie bewegende delen, is het geen verrassing dat Jefferies-analist Peter Misek opgemerkt dat leveraged scenario Icahn’s is een worst-case scenario. Misek merkte op dat de netto leverage nog beheersbaar in elk scenario zou zijn, maar Dell zou meer rente kosten worden geconfronteerd elk jaar. Historisch gezien, bedrijven benutten en te herkapitaliseren en flexibiliteit te verliezen.

Misek zei

We hebben onze leveraged recap model post-winst bijgewerkt. Wij denken dat Icahn waarschijnlijk zou tevreden zijn met een verhoogd bod tot $ 15, waarvan wij denken dat hoger zou zijn dan de mogelijke beurskoers gerealiseerd uit een leveraged recap zijn. Zelfs als de deal goedkeuring van de aandeelhouders niet krijgt, zien we de leveraged recap als het worst-case scenario.

Wees gerust, zal Icahn niet een giller over Dell zodra het dividend wordt uitgekeerd in zijn scenario te geven. Hierdoor kan Dell veel minder flexibiliteit – door schuld – zich omwerken als mini IBM. Dell zal ook minder geld om te concurreren met Lenovo en HP. Het is het vermelden waard dat zowel Lenovo en HP zijn op zoek naar Dell als een mogelijke overname (wink wink). Simpel gezegd, HP en Lenovo zeggen ze misschien geïnteresseerd in Dell, zodat ze alle gegevens mogelijk kunt krijgen op een rivaal.

. Moet Icahn te krijgen zijn weg, zal rivalen een veld dag met Dell hebben; HP verspilde geen tijd spottende Dell’s plan om privé te gaan, en merkte op dat het bedrijf zou te veel schulden hebben. Als Dell neemt meer schuld, zal elke deelnemer er rekening mee dat het bedrijf zal worden opgezadeld of het nu werkelijkheid of niet.

Ook; Dell gaat private: 10 grote onbekenden

Alle Dell concurrenten hoeft te doen is tot enige twijfel over het bedrijf en ze kunnen deals winnen. Met andere woorden, FUD werkt. HP kent deze les ook. Oracle lanceerde een oorlog tegen Intel’s Itanium-chip, die de bevoegdheden van HP’s high-end systemen, en HP’s omzet in die afdeling nooit teruggevonden (tot op heden).

Misschien als Dell waren vrij van schuld, gebruik te maken van het model voor een pay-out zou niet zo slecht zijn. De realiteit is dat Dell heeft een fatsoenlijke beetje van de schuld nu. Met ingang van 1 februari, Dell had 12570000000 $ in contanten en equivalenten evenals $ 3840000000 in kortlopende schulden en nog eens $ 5240000000 in langlopende schulden.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het is vermeldenswaard dat de schuld huidige (totale schuld gedeeld door de totale activa) ratio voor Dell, IBM en HP zijn allemaal in hetzelfde bereik. schuld quick ratio van HP is 1.12 en IBM’s is 1.13 en Dell controleert in op 1,19. Als Icahn’s deal die ratio’s verandert, er zeker van Dell zal zorgen voor een gemakkelijk doelwit.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro