Waarom elke CIO heeft behoefte aan een betrouwbare luitenant

Een staat tweede-in-commando is een sleutel tot succes voor CIO’s van vandaag,. IStock, CIO’s besteden een groot deel van de tijd na te denken over de betekenis van hun rol bij de moderne zakelijke. Het is een proces van contemplatie die wordt geleverd als een ernstige bijwerking van het nemen van de leidende rol.

Wat is er gebeurd met groene IT; Als om te praten, wanneer te zwijgen:? Hoe eerlijk moet u met uw collega’s; Wil je serieus door de CEO worden genomen? Hier ziet u hoe u het gesprek goed te krijgen, maken de eerste 100 dagen tellen: Hoe een nieuwe CIO stelt de juiste prioriteiten; Waarom de toekomst van de CIO ligt in de cloud: Q & A met Netsuite CEO Zach Nelson

De CIO positie wordt onverbiddelijk gekoppeld aan transformatie. Veel IT-leiderschap aanwervingen zijn turnaround posities, met tijdschema’s vaak beperkt tot slechts twee jaar. Meer in het algemeen, de positie van CIO staat onder druk. Chief digitaal, of gegevens functionarissen worden benoemd, en managers van andere lijnen-of-business maken hun eigen beslissingen te nemen ten aanzien van IT-aankopen.

In een tijdperk van constante verandering, CIO’s worden geconfronteerd met een moeilijke uitdaging om de dubbele eisen van het handhaven van de dag-tot-dag operaties en het gebruik van IT om zakelijke groei te ondersteunen in evenwicht te brengen.

Uit onderzoek van marktonderzoeker Vanson Bourne in opdracht van de technologie reus BT stelt voor maar liefst 85 procent IT-beslissers het erover eens dat de traditionele CIO rol is aan het veranderen. Het onderzoek suggereert dat de traditionele, operationeel gerichte IT-directeur is op het leven ondersteuning: CIO’s die willen om te gedijen in het moderne bedrijfsleven moet kantelen in de richting van transformatie.

Dus wat moet CIO doen? Een oplossing voor de uitdaging om een ​​staat nummer twee te benoemen.

Een afgevaardigde zou de stam te nemen in plaats van je baan

Terwijl sommige zakelijke leiders op hun hoede voor de benoeming van een grote afgevaardigde zou kunnen zijn, andere CIO’s stellen dat de steun van een vertrouwde luitenant is de enige manier om te gaan met de vraag naar IT-enabled verandering. “Wees niet bang om mensen die beter zijn dan u bent te brengen,” zegt Yodel CIO Adam Gerrard.

Volgens de laatste enquête van de CIO’s, IT-managers hebben nog steeds vertrouwen in de toekomst op lange termijn van het mainframe. Of toch wel?

Als CIO, wordt u verwacht dat grote hoeveelheden van de verandering door innovatie te leiden. Als dat uw focus, zul je mensen die de infrastructuur kan beheren nodig. Dus iemand aanstellen, bijvoorbeeld, die echt weet wat ze doen op het gebied van cloud en integratie.

In feite, voormalig CIO en consultant bij Axin Ian Cox zegt dat de ware transformatie is onwaarschijnlijk dat zonder de hulp van een betrouwbare luitenant.

Evalueer uw management team, “zegt hij.” Als uw team niet in staat is, zult u niet de tijd buiten de IT-afdeling te krijgen, omdat je nog steeds het grootste deel van de dag zult besteden op de operationele problemen te hebben. Als CIO moet je sommige mensen die u zullen helpen omgaan met de dag-tot-dag-technologie kwesties.

Gartner stelt steeds meer CIO’s benoeming van een COO voor de IT-afdeling. Echter, Cox geeft een woord van waarschuwing. Hij zegt dat de meeste bedrijven zullen niet volwassen genoeg om te begrijpen hoe de IT-afdeling werkt en dat er een grote CIO nodig heeft drie of vier managers voor gebieden zoals architectuur en vendor management.

U moet uw behoefte te articuleren voor een betrouwbare luitenant heel voorzichtig, “zegt hij.” Als het bedrijf je rol met betrekking tot bredere transformatie begrijpt, zult u uw eigen positie in gevaar brengen, vooral als er iets fout gaat. Dan is de organisatie zou kunnen veronderstellen het is de COO voor IT, die houdt het hardlopen en zal afzien van uw diensten.

Het definiëren van de eisen en de rollen van een adjunct-CIO

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Succesvol beheer van de technologie, blijft dus een zorgvuldige afweging. Robert Threadgold, Global Head van de IT-infrastructuur op ICBC Standard Bank, zegt CIO’s moeten hun tijd verdelen tussen operationele focus en transformatie, met een 70/30 gewicht naar verandering. Om zich te concentreren op de transformatie, Threadgold zegt CIO’s zal altijd een duidelijke en deskundige nummer twee nodig hebben.

Een CIO zal worden herinnerd voor de transformatie die zij hebben geleverd, en niet wat zij deden om de lichten aan te houden “, zegt hij.” De focus moet liggen op verandering. ?????? Om ervoor te zorgen dat het geval is, is de speciale aandacht van een persoon die in staat is het nemen van die aspecten is weg van de CIO, te beheren door uitzondering en alleen een beroep doen op de CIO als dat nodig vindt. “??

Threadgold erkent dat CIO’s alleen kunnen veroorloven om te kijken naar veranderen als een nummer twee covers andere cruciale gebieden. De operationele omgeving moet verlopen, de productie moet worden gewaarborgd en de belangrijkste risico-indicatoren moeten worden gehandhaafd.

Chief data officer en chief digital officer rollen zijn op de stijging met aanzienlijke gevolgen voor de IT-leiders en hun positie ten opzichte van de tafel.

De tweede in bevel moet worden vertrouwd om te werken in harmonie met de CIO, als ze zouden in een dergelijk scenario, “zegt hij.” In mijn gedachten, de plaatsvervangend is meestal de persoon die verantwoordelijk is voor de infrastructuur en exploitatie. Deze persoon houdt gewoonlijk het merendeel van de productie stack. In veel organisaties zijn deze managers nu ook verantwoordelijkheid voor end-to-end productie.

Threadgold zegt infrastructuur en exploitatie gerichte afgevaardigden komen meestal uit een ondersteuning achtergrond. Ze bezitten ervaring in customer service, stakeholder management en stabiliteit. Dergelijke afgevaardigden houden ook een goede relatie met de hoofden van de individuele lijnen van het bedrijfsleven.

Afhankelijk van de grootte van het interne team, Threadgold zegt dat het zou wel het geval dat een in-house IT-manager gaat uit van de luitenant positie. In plaats van een vlakke structuur van vier of vijf rapporten, is één persoon verantwoordelijk voor de dag-tot-dag operaties gemaakt. De andere rapportage managers nog steeds verantwoordelijk voor hun deel van de stack zijn, maar over het algemeen de verantwoording ligt bij de plaatsvervangend CIO.

Deze aanpak stopt de CIO hoeven operationele vergaderingen met vijf business units te houden en helpt bij het creëren van een gestandaardiseerd operationeel model in de hele productie-stack, “zegt Threadgold.” De CIO werkt dan alleen op de verandering agenda. Door het verminderen van de hoeveelheid van de dag-tot-dag operationele interactie voor CIO’s, de meer zakelijke voordelen die ze zullen kunnen leveren tijdens hun ambtstermijn.

Vertrouwde afgevaardigden dan ook een cruciale rol spelen doordat de moderne CIO om meer tijd te besteden aan business transformatie. Het is een aanpak die resoneert met Andrew Abboud, CIO voor gastvrijheid en culinaire bij Laureate Education, die het beste stuk van advies dat hij kreeg als IT-leider kwam uit een ander CIO zegt.

“Hij zei dat elk jaar als CIO, weet je dat er drie tot vijf projecten die moeten om succesvol te zijn en dat kan gewoon niet falen”, zegt Abboud, nadenken over de beste praktijken advies van zijn collega’s.

“Zorg ervoor dat u persoonlijk gericht en die zich bezighouden met deze belangrijke initiatieven en delegeren de verantwoordelijkheid voor andere projecten om uw luitenants. Ik was 15 jaar geleden gegeven dit advies en hebben het consequent toegepast sinds die tijd.”

Lees verder

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek