Windows 10 is goed op weg om in te halen Windows 7, maar de timing is afhankelijk van het bedrijfsleven volgende consumenten

NetMarketShare’s onderzoek toont aan wereldwijde marktaandeel van Windows 10 de markt van (groene lijn) groeien in het afgelopen jaar, terwijl Windows 7 (donker blauwe lijn) is afgenomen. (De lichtblauwe lijn aan de onderkant is Mac OS X 10.11.) De website scherm grijper

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft gestopt met het aanbieden van een gratis upgrade naar Windows 10 op het einde van vorige maand en volgens NetMarketShare, het is nu op ongeveer 21 procent van de pc’s van de wereld – een definitie die Macs en Linux dozen omvat.

Is dat goed of niet? Het hangt ervan af wat je verwacht. Ongeveer een miljoen mensen per dag overgestapt op Windows 10, of 116.000 per seconde, wat behoorlijk indrukwekkend klinkt.

In termen van het bereiken van doelstelling van een miljard exemplaren van Windows 10 Microsoft’s in drie jaar, het is iets voor doel. Echter, Microsoft erkent dat het niet gaat om dat. De prognoses opgenomen Windows 10 draait op Xbox One gameconsoles, smartphones en ‘internet of things’ apparaten in volumes zal het niet voldoen.

Windows 10 heeft ook een ontmoeting mijn voorspellingen. In het begin van februari, schreef ik dat “Als alles goed gaat, zou het 20 procent getroffen door de tijd dat Microsoft stopt met het aanbieden van gratis upgrades aan het einde van juli. Voor de juli-nummers, gepubliceerd op 1 augustus zou ik 25 procent beschouwen als een spectaculaire succes, en 30 procent als uiterst onwaarschijnlijk. ”

Gezien de waarschijnlijke percentage fouten in aantallen NetMarketShare’s, is er geen significant verschil tussen mijn 20 procent guesstimate en de gerapporteerde 21,13 procent.

Ik stelde ook dat “Windows 10 30 procent zou kunnen maken door Kerstmis, afhankelijk van de vraag of Microsoft biedt een goede upgrade deal, en de algemene gezondheid van de pc-markt.” Ik ben er niet zo zeker van dat nu.

Natuurlijk voorspelling moeilijk, vooral de toekomst. Maar er is geen goede upgrade deal, en er zijn te veel onduidelijkheden.

Ten eerste, weten we niet hoe groot een kick Windows 10 door de last-minute-installaties, die nog niet volledig worden weerspiegeld in aantallen NetMarketShare’s. Dit kan resulteren in Windows 10 te springen om rond 23 procent volgende maand.

Ten tweede heeft Microsoft guller mazen dan ik had verwacht toegestaan. Ik ging ervan uit – ten onrechte – dat Microsoft de activatie servers af zou wenden tot de gratis upgrades te stoppen. In plaats daarvan mogen mensen om de upgrade te voltooien als ze begonnen voor de deadline. Het is ook mogelijk mensen om te upgraden na de deadline door het gebruik van Windows 7 / 8.x productcodes. (Dit zal niet eeuwig duren.) Er is zelfs een maas in de wet nog in de voortzetting van de gratis upgrade voor mensen die ondersteunende technologieën zoals schermlezers gebruiken.

Ten derde kan de pc-markt nog pick-up voor de kerst. Pc-verkoop eigenlijk groeide in Noord-Amerika in het tweede kwartaal van dit jaar, voor het eerst in vijf kwartalen. IDC rapporteerde een 4,9 procent stijging, in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl Gartner meldde een 1,4 procent stijging. Dit ondanks een daling USA verkopen Apple, met 9,3 procent (volgens Gartner) of 7,6 procent (volgens IDC). Dell, HP, Lenovo en Asus hebben allemaal genoten beter Q2 verkoop

Natuurlijk, de Amerikaanse groei is niet de mondiale groei. “Maar”, zegt IDC, “de sterke resultaten in de VS bieden een glimp van wat de markt eruit zou kunnen zien met zakken van de groei en een sterkere algemene klimaat. Het is geen spectaculaire groei, maar het zou de markt in positieve grondgebied enigszins vooruit te duwen van onze prognose voor 2018.

Ten vierde, de meeste van de gratis upgrades naar Windows 10 zijn geïnstalleerd op apparaten van de consument, niet op business pc’s.

De toekomstige groei van Windows 10’s installed base zal mede afhangen van wat bedrijven doen, en de meeste bedrijven een lange tijd om hun vloot van pc’s te upgraden. Een paar zijn early adopters, maar in het algemeen, ik denk dat het duurt een grote onderneming over 18 maanden op een pc upgrade en nog eens 18 maanden van plan om het te voltooien. Sommige bedrijven zullen nu moeten beginnen om er zeker van dat ze zal eindigen op het moment dat Windows 7 wordt niet ondersteund op 14 januari 2020.

Ten minste één organisatie – de Britse politie – is nog steeds een upgrade van Windows XP naar Windows 8.1, die goed kan kosten de Britse belastingbetaler tonnen geld. De politie betaalt Microsoft voor verdere XP ondersteuning, en ze zullen de kosten betalen voor twee OS upgrades in plaats van één.

Een rationele organisatie zou een upgrade naar Windows 7 Pro (die inclusief een gratis XP-modus) zo spoedig mogelijk na de lancering in 2009. Zij zouden dan hebben tot genoten tot 11 jaar van Windows 7’s duidelijke voordelen, gevolgd door een eenvoudige upgrade naar Windows 10. en het personeel niet zou hebben om zowel Windows 8.1 en Windows 10 te leren.

Je zou denken dat bedrijven die te lijden van het uitstellen van de XP-upgrade – toen met spoed banen geduwd up kosten – zou willen voorkomen dat dezelfde fout opnieuw met Windows 7. Sterker nog, moeten ze enthousiast om te verhuizen naar Windows 10, omdat het de noodzaak verwijdert voor “big bang” upgrades om de paar jaar.

Volgens NetMarketShare, Windows 7 nog 47 procent van de markt. Het zal moeten blijven vallen ongeveer één punt per maand als de industrie gaat om het te maken.

Niets van dit alles betekent dat ik per se nummers NetMarketShare geloven aandelen pc-markt: ik zeker niet geloven dat sommige van de maandelijkse totalen. Ik vooral kijken naar de snelheid waarmee de getallen veranderen, en in welke richting gedurende zes tot 12 maanden of zo.

StatCounter cijfers voor het afgelopen jaar laten zien Windows 10 (blauwe lijn) groeien, terwijl Windows 7 (gele lijn) afneemt. de website scherm grijper.

Als u verschillende nummers wilt, gebaseerd op gebruik van de website in plaats van unieke bezoekers, StatCounter denkt dat Windows 10 gegroeid van nul tot 24 procent marktaandeel in het eerste jaar, terwijl Windows 7 gedaald 55-41 procent. Wanneer dit het geval er slechts 17 punten tussen de twee besturingssystemen, in plaats van de 26 punten getallen NetMarketShare’s.

Al deze cijfers zijn voor de wereldmarkt, maar niet alle landen hetzelfde.

In Noord-Amerika, bijvoorbeeld, StatCounter zet Windows 7 op 32,5 procent en Windows 10 op 27,6 procent voor de maand juli 2016. Op basis daarvan moet de Amerikaanse Windows 10 te halen Windows 7 goed voor de kerst. Op de Britse cijfers StatCounter’s, heeft het al.

Als dat waar is, is het opmerkelijk voor een besturingssysteem te gaan uit het niets tot marktleider in een jaar.

StatCounter De grafiek van de aandelen markt van besturingssystemen in het Verenigd Koninkrijk, van 2008 tot 2016. In dit geval, Windows 7 (gele lijn) steeg afgelopen Vista (groene lijn) en Windows XP (blauwe lijn) alvorens te worden ingehaald door Windows 10. de website scherm grijpen

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen