De komende eReader apocalyps

Gelukkig b’ak’tun 13.0.0.0, Haab 3 Kankin, Tzolkin 4 Ahau iedereen. De meesten van ons al werd vanmorgen wakker en was de wereld nog hier. Fancy dat! Geen Maya-apocalyps! Yay!

Mijn website collega Adrian Kingsley-Hughes en Matt Miller bezig met een Grote Debat deze week over de toekomst van de eReader apparaten. Rachel King, de voorzitter moderator, verleende haar oordeel; eReaders zal leven, althans voorlopig.

Hoewel ik het ermee eens dat er nog wat tijd over voor de traditionele e-Ink-apparaat en de Amazon Kindle en de Nook moet heel goed te verkopen dit vakantieseizoen, dat de tijd is beperkt.

In de loop der jaren heb ik sombere voorspellingen voor de toekomst van toegewijde eReader technologie gemaakt. De laatste keer dat ik dit onderwerp terug was in juli 2010, waar ik zei dat een “nul marge” situatie uiteindelijk zou gebeuren, waar de fabrikanten van dergelijke inrichtingen zou hebben om ze te verkopen zonder winstmarge of zelfs onder de werkelijke productie en marketing kosten.

Amazon Kindle zal het de enige overlevende van de eReader apocalyps

Kindle, hoekje en eReader apparaten geconfronteerd massa-extinctie

E-reader markt krimpt sneller dan velen hadden voorspeld (NYTimes)

Ebook readers: Apparaat om de weg van de dinosaurussen gaan? (IHS iSuppli)

Op het moment dat ik schreef dat artikel, de Amazon Kindle en de vergelijkbare Barnes & Noble NOOK werden verkocht voor $ 139,00 per stuk.

Vandaag, bijna twee en een half jaar na het schrijven van dat stuk, de basis-niveau gesubsidieerde Kindle met aanbiedingen is de verkoop voor $ 69,00 en het equivalent NOOK is $ 79,00.

Het is duidelijk dat beide apparaten hebben een zero-marge bereikt of onder de productiekosten naar marktprijs voor beide bedrijven. Het is duidelijk dat beide bedrijven nog steeds in staat te rechtvaardigen ze te verkopen tegen die prijs punt, door het nemen van verliezen op de hardware en het maken van geld op de inhoud hebben.

Sinds ik schreef dat juli 2010 stuk, hebben beide bedrijven sinds gediversifieerd in tablet-computers als goed, en dat is duidelijk de toekomstige richting voor zowel de Kindle en de NOOK productlijn.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Lees verder

Uiteraard, als Amazon en Barnes & Noble blijven traditionele eReader apparaten bieden samen met hun tablets, moet er nog steeds een zakelijke rechtvaardiging voor het in leven houden van deze producten zijn, anders zouden ze niet meer verder aan te bieden.

[Disclaimer: Mijn werkgever, Microsoft, is een investeerder in Barnes & Noble’s; NOOK Media LLC dochteronderneming; Mijn adviezen in dit artikel niet overeen met die van mijn werkgever.. ]

Ik denk dat de echte vraag is “hoe lang.” Dat wil zeggen, wanneer gaat deze halte winstgevend?

Vanuit het oogpunt van de consument zijn er nog duidelijke grens redenen waarom u wilt een traditionele eReader-apparaat gebruiken op een tablet: Device Kosten, leesbaarheid, levensduur van de batterij en gewicht, in die volgorde van belangrijkheid. Zolang deze drivers zijn in de plaats, is het nog steeds zinvol voor Amazon en B & N om regelmatig eReader-apparaten te maken.

Vandaag de dag, de goedkoopste tablet-computers die worden verkocht door zowel de primaire eReader spelers zijn de originele 7 “Amazon Kindle Fire op $ 159,00 en de 7” NOOK HD op $ 199,00. Google’s entry-level Nexus 7 is ook $ 199.

Er zijn natuurlijk duurder en-functie uitgeruste modellen van alle drie van deze bedrijven, maar deze zijn het verlies leider tablets.

Het eerste wat moet gebeuren is voor het verlies-leider 7 “inch tablet prijzen te storten. Terwijl de $ 159 en $ 199 lijkt zeer goedkoop voor een tablet computer, dat is nog steeds meer dan het dubbele van de prijs van de goedkoopste reguliere Kindle-toestel. Er is dus een beetje meer ruimte voor tablet prijzen te dalen.

Ik denk dat ergens in de komende twee jaar zullen we zien 7 “tablet prijzen dalen tot $ 99,00. Ik kan niet met zekerheid zeggen wie gaat om het eerste te bereiken, maar dit is vrijwel gegarandeerd te gebeuren.

Een groot deel van dit gaat over komen als een gevolg van de algemene component integratie, schaalvoordelen en de verdere ontwikkeling van ARM-systemen op een chip door bedrijven zoals Samsung.

Ik heb geen twijfel dat een SoC voor low-end tablets kunnen worden ontworpen dat een 1GHz dual-core processor bevat, 1 GB RAM, en een redelijk fatsoenlijke GPU die kost de helft van die vandaag bestaat.

Kleine HD (720p of hoger) 7 “schermen zullen ook worden gesteld dat ongeveer de helft van wat ze nu doen zal kosten om te vervaardigen.

Sterker nog, als we kijken naar een vergelijkbare Bill of Materials voor de Kindle Fire HD en de Nexus 7 met ingang van juli 2012, zou het gemakkelijk zijn om te zien hoe we kunnen eindigen met een $ 80 all-inclusive BOM + Manufacturing kosten voor dezelfde lijst van de componenten ergens in 2014.

Je zou kunnen zeggen natuurlijk dat het mogelijk zou kunnen zijn om de traditionele eReader apparaten te krijgen nog goedkoper ook.

Echter, er is een probleem met dit en het heeft te maken met het feit dat we waarschijnlijk de praktische grenzen aan hoeveel meer vereenvoudigd kunnen we de onderdelen op deze apparaten te hebben bereikt – ze al draaien op low-power, goedkoop microcontrollers met weinig onderdelen om te beginnen, en de marge op deze producten is al nul.

Bovendien, het grootste deel van de component kosten op eReaders is van het scherm, die afkomstig is van een enkele leverancier, de E Ink Corporation.

Op $ 100 per apparaat, zouden de meeste consumenten waarschijnlijk kiezen voor een 7 “tablet te gebruiken in plaats van een eReader. Ik ga een gok hier te nemen, maar dat is waarschijnlijk zal leiden tot de verplaatsing van 80 of 90 procent van Amazon en Barnes & Noble’s traditionele eReader bedrijven.

Als slechts 10 of 20 procent van uw klanten nog steeds de oude school E Ink-apparaten wilt, maakt het eigenlijk te maken zakelijke zin meer om door te gaan produceren van hen?

Als u geen bestellingen in de aard van de volume zoals u gewend om uw contract manufacturers kunt plaatsen, kunt u nog steeds de prijs het op $ 69,00 en kan de Chinese fabrikant nog steeds garant voor een kostprijs van $ 69,00, zodat u break-even of nauwelijks geld op verliezen het apparaat, zoals ze nu doen?

Moeilijk te zeggen. Ik ga om te raden niet.

[UPDATE 12/22/12: In een rapport vrijgegeven op 10 december door component onderzoeksbureau IHS iSuppli, eReader zendingen daalde tot 14,9 miljoen eenheden in CY 2012 – dat is een daling van 36% ten opzichte van 2011 van 23,2 miljoen verkochte eenheden. eReader zendingen eigenlijk groeide de grootste van 2010 tot 2011.]

Dus terwijl het waar is dat een kleine, toegewijde groep consumenten kunnen nog steeds de voorkeur aan de zwarte en witte eReader, en dat ze makkelijker te lezen (voorlopig) en hebben een betere levensduur van de batterij dan 7 “tablets, de economie├źn van de business zal waarschijnlijk betekenen het einde voor de E Ink-gebaseerde spul.

Zal de traditionele eReader overleven de komende twee jaar, of zelfs goedkoper 7 “tablets schud ze uit This Mortal Coil? Praat terug en laat me weten.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet