Hoe meer Oracle zegt MySQL niet veel waard, hoe meer haar acties anders beweren

Aangezien de vagevuur van Oracle’s onder-review poging om Sun Microsystems te kopen voor $ 7400000000 sleept op, het is de moeite waard koesteren in de darn-near sublieme hachelijke Oracle heeft geweven voor zichzelf.

Oracle heeft ongewoon gevonden zichzelf gemanoeuvreerd (door zijn eigen acties) in een zeldzame overmoedig plek waar het

Dit laatste punt neemt de taart. IBM, Microsoft en Sybase echt niet willen MySQL om de wereld te veroveren, err … Web, op korte termijn, ook niet. Maar ze willen ook de ontwikkelaars die kan beginnen met MySQL en dan hand uit naar de IT-exploitanten die geneigd kunnen zijn, err … verleid, om een ​​commercieel RDB opgeven vertroetelen … hen … voor het leven van de app .

Dus het is een delicate dans liefde belijden voor MySQL tijdens het instellen van de snare om uiteindelijk die nieuwe apps te binden aan de dure RDB’s en de bijbehorende Java middleware (en hardware, als je kan). Laten we ook niet de ontluikende lust voor alles wat het apparaat door bepaalde grotere leveranciers te vergeten (Oracle inbegrepen).

Als Oracle, door zijn toelating tot de antitrust mandarijnen EU, denkt MySQL heeft weinig marktwaarde en is niet een directe concurrent van de heavy-duty Oracle RDB arsenaal, dan waarom niet gewoon laten vallen MySQL, door de gelofte om het spinnen of verkoop het? Dan zou de zon deal de grote stempel te krijgen.

Het is omdat geen van wat MySQL is nu een waarde, maar wat het zal worden. Oracle wil de mogelijkheden van MySQL snoeien terwijl niet schijnen om iets dergelijks te doen.

De ironie is dat Oracle heeft geavanceerde MySQL, verloren geld in het proces, en hielp haar concurrenten – allemaal op hetzelfde moment. Als Oracle koopt Sun and controleert MySQL de gave (anders dan Microsoft SQL Server) blijft geven als de existentiële bedreiging voor alle commerciële RDB’s wordt beheerd door Redwood Shores.

En we dachten dat Larry Ellison was niet overdreven charitatieve.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het gelag voor de publiciteit vooruitgang van de groeve … MySQL is meer bekend dan ooit, samen met zijn lage kosten en een open attributen.

Kijken naar de waarde van zijn grotere steengroeve, Sun Microsystems, slinken door de dag als gebruikers ontvluchten de SPARC universum, op zoek naar groenere (en slanker) binaire weilanden.

Medeplichtigheid aan zijn belangrijkste concurrenten, IBM, HP, Red Hat en Microsoft, omdat ze cirkel de zon karkas waardoor de installed base heeft ze niet kunnen weigeren. [Disclosure: HP is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

Het geven van open source middleware een boost in het algemeen ook als Oracle lijkt te zeggen dat MySQL is een waarde van honderden miljoenen dollars (dood of levend), het equivalent van wat het verliezen door het niet uit van het totale pakket Zon spinnen MySQL.

Zowel denigrerend en vereren de boete kenmerken van de ontzagwekkende MySQL-code en de gemeenschap, het verlaten van de andere database-makers graag laten Oracle betalen en doen hun vuile werk van het houden van MySQL onder controle.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro