Komende week, de week dat was

De San Jose Museum of Art zal een evenement georganiseerd door Child advocaten naar Silicon Valley meer betrokken bij de bestrijding van kindermishandeling krijgen hosten. Met meer dan 12.000 misbruikte en verwaarloosde kinderen in de Bay Area, dat is een helluva tijdige idee. Gezien hoe het systeem zo veel mensen heeft beloond in deze regio de laatste paar jaar, is het niet eens tijd Silicon Valley heeft meer aan haar deel van het sociaal contract te vervullen? Dat gaat naar de grote punt op de agenda staan ​​en hopelijk zal iets zinvols van te komen.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Na kvetching aan het senior management over dit voor het grootste deel van het afgelopen jaar, zal Paul Allen eindelijk zijn wens wanneer Tech TV lanceert negen-en-een-half uur live nieuwsprogramma’s op zijn netwerk. Odd aan de pers vragen voor commentaar wordt doorverwezen naar Greg Drebin, een programmering pak die minder-dan-enthousiast is over het maken van dit alles gebeuren en niet Harry Fuller, de gekke genie dat is nieuws directeur daar. Aan de andere kant, het is de tv-biz, waar eigenaardigheid vaak regels.

Het zij verre van mij om te suggereren Goldman Sachs wordt gerund door laf wezels, maar de beleggingsonderneming heeft de pusillanimous stap van het blokkeren van de pers vanuit een Internet-conferentie dat het hosting in Las Vegas gehouden. Normaal gesproken, ik kon niet minder zorg over het soort spuiten dat gaat op ten gabfests zoals deze. Maar gezien hoe slecht de beleggers zijn verbrand in het afgelopen jaar, het besluit om de 4e Estate verbod niet precies inspireren vertrouwen.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, het onafhankelijke orgaan dat het internet de naamgeving systeem houdt toezicht, stemmen op een deal te laten VeriSign te behouden op lange termijn rechten voor the.com domein. De quid pro quo: Verisign zal moeten opgeven rechten op the.net and.org achtervoegsels. Maar deze stemming mag niet het laatste woord. Dde deal is zeer controversieel en Billy Tauzin, Fred Upton en Ed Markey, drie van de meer tech-invloedrijke vertegenwoordigers in het Congres willen het ministerie van Handel om een ​​kijkje te nemen.

Spreken van het Congres, de ingehuurde hulp op Capitol Hill zijn beginnen te verliezen geduld met de machtsstrijd in de digitale muziekwereld, een onderwerp dat aan de oppervlakte wanneer de Senaat Judiciary Committee schijnt een licht op de diverse auteursrechtelijke kwesties die door muziek en video distributie online .

Ook op het internet muziek voorkant, MP3.com vernieuwt haar royalty-systeem, het dumpen van een no-cover-charge model ten gunste van een maandelijkse $ 19,95 vergoeding kunstenaars moeten betalen om in aanmerking komt voor de winst-sharing programma. Dat is niet precies belastend voor een band harken in het grote geld, maar hoeveel muzikanten vallen in de top belastingschijven?

De week dat was

De Information Technology Association of; America zegt dat haar leden niet de meest afgelegen hebben, de kans op het raken van een deadline juni om hun te maken; producten voldoen aan de overheid handicap regelgeving;. Onder de huidige wetgeving, die ze nodig hebben om dat te doen als, ze willen verkopen naar Uncle Sam. Maar de ITAA, heeft waarschijnlijk een goede reden om de nieuwe geloven, administratie zal sympathiek over het verlenen van zijn, een extensie.

Microsoft eindelijk bekendgemaakt systeemvereisten, voor het uitvoeren van Windows XP. In typische mode; Redmond had geheugen verwachtingen lowballed. U zult, moet een minimum 128K geheugen om het besturingssysteem te draaien. Vertaling: Krijg twee keer dat bedrag of je bent afgespoten, (Gezien hoe het geheugen is de verkoop onder de kostprijs, dit, is een goed moment om de balans op.).

Spreken van Microsoft, een andere browser veiligheid; hole is uitgeklapt – Waar heb je die ene gehoord voordat? – Deze tijd automatisch openen van e-mail, attachments. (De getroffen versies van Internet; Explorer 5.01 en 5.5.).

Sun Microsystems uitgeroepen tot een nieuwe storage leider, a; verlate erkenning van zijn onhandige pogingen om, te overtuigen van de wereld dat de opslag is slechts “een functie, van de server,” om rodomontading het bedrijf te citeren; chief executive Glimlachend Scott McNealy. Als McNealy, hadden gelijk – en hij is niet – dan de wil van EMC en; StorageTek zou niet zijn rekken tot; zulke grote aantallen.

Google’s zijn vleugels spreidt, de verkoop van advertenties en, het ophangen van een directory. Het is een zacht – maar niettemin belangrijk – gezien hoe het is de beste; commerciële zoekmachine die er zijn.

Deze vloog onder de radar, maar het moet; mensen die ons de wereld de CueCat gaf, hebben;; trokken hun IPO in het voorbijgaan dat DigitalConversation, het worden opgemerkt. Slimme zet, aangezien dit offer zou; zijn gegaan naar de honden.

Ik heb niet veel van dit, maar ik denk dat het, een big deal. Albertson wordt licentie technologie van, het Britse gebaseerde Tesco die gaat om de keten te helpen, krijgen in online kruidenier levering. Dat is slecht nieuws, in klokken voor de wil van Webvan en alle andere, alleen online-delivery services die nog te hebben, raken hun pas.

Transmeta heeft een moeizame strijd tegen Intel, maar, de scrappy startup won een steunpunt in de zakelijke, markt met een deal om Fujitsu te voorzien van chips voor; 12.000 laptops. De systemen worden verkocht aan een; Japanse verzekeringsmaatschappij.

Een van de Recording Industry Association of; Amerika’s huurlingen zegt Gnutella is geen zorgen te maken – ten, althans niet voor nu. Maar voor het geval de populariteit, van het bestand swapping gemeenschap heeft pick-up, “wij, hebben een strategie, maar we hebben nog om het te implementeren,, zegt Frank Creighton van de muziek lobbygroep;. Napalm bij dageraad, anyone?

Bluetooth voorstanders hebben betere dagen gehad, ik ben, zeker, maar als er een demonstratie op CeBit flopte, maar onderstreept hoeveel meer werk blijft voor; deze draadloze technologie is klaar voor prime time.

Na het afsluiten van het internet-netwerk, NorthPoint Communications uitgedeeld pink slips tot 700, werknemers, of ongeveer 71 procent van het bedrijf, legt de laatste coda om een ​​zeer vergeetbaar kwartaal voor de tech-sector.

Transmeta naar MS tablet macht

IE-gat in de beveiliging lanceert e-mailbijlagen

IBM duwen nieuwe chiptechnologie

CueCats gestuurd naar de kattenbak

Apple notebook verkoop te krijgen Titanium boost

Nieuwe look voor Windows XP

HP kan zijn op jacht naar Scient

Bezos belooft trouw aan de winst

Maak je klaar voor Internet fire sales

MarchFirst activa opgepikt door Divine

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties