S. Korea, ons aanvalt eventueel gelanceerd door N. Korea

De gedistribueerde denial-of-service (DDoS) aanvallen op de regering websites van zowel Zuid-Korea en de Verenigde Staten in 2009 en meer recentelijk in maart van dit jaar zou een “verkenning operatie” door een cyber-leger zijn gestart ten behoeve van Noord-Korea.

Deze evaluatie werd voorgesteld door Georg Wicherski, een security-onderzoeker bij McAfee Labs, die in een blogpost schreef woensdag detailleren gezet hoe een botnet gebaseerd uit Zuid-Korea lanceerde DDoS-aanvallen tegen 40 sites aangesloten bij de lokale overheid, militaire en civiele kritieke infrastructuur op 4 maart dit jaar. Ook gerichte Amerikaanse Forces Korea en de Amerikaanse luchtmachtbasis in Kunsan, Zuid-Korea, merkte hij op.

Wicherski ging op het verband tussen 14 van de sites in de 2011 aanval met die doelstelling in het juli 2009 aanslagen te maken, en merkt in zijn post dat de modus operandi was “identiek [maar] ongewoon destructieve” voor typische botnet-aanvallen.

Persbureau Fox News meldde in 2009 dat de DDoS-aanvallen pakte Zuid-Korea’s presidentiële Blauwe Huis, het ministerie van Defensie, Shinhan Bank en internetportaal Naver, evenals Amerikaanse sites zoals de National Security Agency, Homeland Security Department, State Department, de Nasdaq stock Market en The Washington Post.

In plaats van het behoud van de botnets, waarin geïnfecteerde pc worden gekaapt en gecontroleerd door een master-computer, voor zo lang mogelijk om andere criminele online activiteiten uitvoeren, Wicherski zei dat de mensen achter de Zuid-Koreaanse botnet neergehaald de systemen van de DDoS-aanvallen werden ingezet op door “het verwijderen van belangrijke data bestanden zoals broncodes, documenten en vervolgens op nul stellen van de Master Boot Record van deze computers niet meer opstart maken”.

De onderzoeker vervolgens toegevoegd dat deze twee aanvallen een 95 procent kans om te worden gepleegd door dezelfde meesterbreinen, die “zeer duidelijke anti-Koreaanse en anti-het Amerikaanse. Politieke motieven” gehad.

“Dit kan heel goed een test, een gewapende cyber verkenning werking van soorten, misschien wel uitgevoerd door het Noord-Koreaanse leger zijn geweest, aangezien de Zuid-Koreaanse National Intelligence Agency heeft verklaard, aan de verdediging en, wat nog belangrijker is te testen, de reactietijd van de Koreaanse regering en civiele netwerken om een ​​goed georganiseerde en zeer versluierde aanval, “Wicherski vermoedde.

Dergelijke aanvallen zouden “van onschatbare waarde” voor Noord-Korea in het licht van mogelijke toekomstige gewapende confrontatie op het schiereiland, omdat cyberspace de “vijfde strijd ruimte dimensie” in aanvulling op land, lucht, zee en de ruimte is geworden, voegde de McAfee onderzoeker.

Beefing cyberveiligheid; Om cyberdreigingen en agressie tegen te gaan van over de grens, de Zuid-Koreaanse leger en de Universiteit Korea heeft vorige week aangekondigd dat ze een deal getekend voor het opzetten van een cyber-defensie programma dat specifiek gericht is op de opleiding de studenten in cyber warfare. De opleiding zal bestrijken een spectrum van vakken uit het ontcijferen van vijandelijke codes en cryptografie om cyber warfare tactieken en strategieën, volgens een van de website Asia rapport.

De Zuid-Koreaanse regering eerder in 2010 ook geïnstalleerd digitale “bunkers” – die verwijzen naar een nieuw IP-adres diende om een ​​bedrijf dat onder aanhoudende DDoS-aanval, maar ontbeert de middelen of de middelen om zichzelf te beschermen – om een ​​herhaling van het voorkomen DDoS-aanvallen. Volgens een rapport van de website van Azië’s zuster-site, de website van Australië, de aanslagen in 2009 gedwongen blasé lokale telco’s samen te werken met KrCERT en smeden van deze bunkers aan de natie kleine en middelgrote bedrijven te beschermen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen