Social media en ‘groen’: twee modetrends te vermijden

Ik hou van de ideeën achter social media en de verschuiving naar alle dingen groen, maar als je wilt bewijzen onze industrie is mode gedreven zoek dan niet verder dan Johannes bontwerkerij ‘so what?’ thumbs down te Delicious2. Zelfs zo, vroeg of laat, technologie te leveren en het is een constante bron van vermaak dat deze prachtige bedrijfstak van ons altijd lijkt te worden achter de ongrijpbare pot met goud gebonden aan wat de mode dit moment is gericht op. Neem social media

In Groundswell, de auteurs enthousiast te verklaren dat

Tegen het einde van 2004, drie jaar in ambtstermijn Bob’s bij GM, dingen gingen poorly.The voorraad was in de vrije fall.Customers werden niet opwarming van de nieuwe productlijnen, en noch waren de auto critici die traditioneel uitspraken te doen over what’s hot in de auto-business.

Bob, een van GM’s beste communicators, een dynamische, welbespraakte leider die over producten-was niet om zijn boodschap over te gepassioneerd. Bob had behoefte aan een manier om direct aan de mensen die nog steeds open voor GM message.So waren de autoshow in januari 2005 benaderd spreken, besloot hij dat hij niet was ook oud-en GM was niet te stodgy-om iets nieuws te proberen. Bob begonnen met een blog genaamd Fastlane (u kunt het lezen op fastlane.gmblogs.com). Tijd vanaf beslissing te lanceren: drie weken. Pretty amazing voor een oude-lijn Detroit automaker.

De? Eerste inzendingen waren een beetje stijf, niet helemaal zoals de meeste bloggers die er zijn. Maar Bob’s? Eerste bericht kreeg 121 reacties van lezers.

Mensen wilden horen wat GM zei.

Quick – meld mij aan. Maar wacht even. Ik zag net Paul Kedrosky analyse van de manier waarop

GM heeft alleen in geslaagd om terug naar het midden van de jaren 1980 veeg uit haar winst. Hier zijn GM cumulatief “winst” voor de twee perioden

Niet slecht, echter. GM slaagde erin uit te roeien 22 jaar van de resultaten in slechts zeven maanden.

Social media is niet per se verantwoordelijk en als de Groundswell mavens zijn snel om erop te wijzen

Fastlane is niet een revolutie GM. Het is niet veranderd de competitieve dynamiek met de Japanse automakers of draaide de auto-industrie lastige dealer kanaal in pussycats. Maar het is de manier waarop GM communiceert revolutie.

Nou, dat echt gaat om applaus te winnen met aandeelhouders en klanten. Rechts? Fout.

Dan is er alle dingen groen. Dell is het maken van een geluid met een hybride aanbod van desktops, merkt ze gebruiken 70% minder stroom dan ??? en nu komen met een eco-vriendelijke verpakkingen. Ik ben dolblij, vooral met de nieuwe kleuren die me helpen kleurcoördinaat mijn kantoor. Maar zijn ze hybride? Hebben ze draaien op zonne-energie, evenals hebben diesel generator back-up? Ziet er niet uit alsof het. Oh well – meer marketing draai veronderstel ik. Terwijl we toch bezig zijn, laten we Dell MyWay niet vergeten, is het klantenportaal of Dell Community Forum die ik heb gehoord zijn een rip daverend succes.

Maar snel – controleer Dell’s laatste 10-Q indienen. Falling brutomarges, dalende operationele winst. Ugh! Of wat dacht u mijmeringen Hugh MacLeod over wat er moet gebeuren bij Dell.

Zoals ik al vele malen eerder heb gezegd, als het niet bijdraagt ​​aan de bottom line dan is het niet van plan om de CIO’s aandacht te krijgen. Tenzij dit geëist uitgaven onder departementale budget levels en kan kruipen zonder dat de CIO een hartaanval. Als je echt wilt weten wat het maken van een verschil in enterprise land dan bekijk de saaie dingen, zoals virtualisatie, sensor plaatsing, datacenterconsolidatie, predictive analytics. Functie volgt vorm kan een geweldig design idee, maar in de zakelijke functie volgt geld. Eerste en laatste.

[Met excuses aan al degenen die het maken van de zaak voor de sociale media / computing en alle dingen groen.]

2007-heden: – $ 57,483b; 1985-2006: $ 59,598b

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport