Tableau’s Q2: Data ontdekking lieveling slaat schattingen omzet gestegen met 82 procent

Business intelligence en analytics-speler Tableau Software realiseerde een sterke tweede kwartaal resultaten donderdag na de bel.

Het bedrijf meldde een tweede kwartaal een nettoverlies van $ 4,1 miljoen of 7 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 90.700.000. Dat is een 82 procent stijging van jaar-op-jaar. De non-GAAP netto verlies bedroeg 5 dollarcent per aandeel (statement).

Wall Street verwachtte een verlies van 4 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 79.000.000.

Tableau dankt haar vijfde opeenvolgende kwartaal van positieve resultaten aan verschillende factoren, waaronder de lancering van Tableau 8.2 – dat ondersteuning bracht voor Apple’s Mac OS X – en de sluiting van 157 transacties ter waarde van meer dan $ 100.000.

Het bedrijf voegde ook meer dan 2.200 nieuwe klanten rekeningen in het tweede kwartaal en verhoogde zijn internationale omzet met maar liefst 100 procent ten opzichte van het jaar voorafgaand.

Licentie-inkomsten waren ook, het bereiken van $ 60.400.000, een stijging van 80 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

We vervolgden onze momentum in het tweede kwartaal met meer dan 80% omzetgroei, “zei Christian Chabot, CEO en president, in voorbereide opmerkingen.” Met de nieuwe Tableau 8.2 release, brachten we Tableau naar de Mac en in staat onze klanten om verhalen te vertellen data op een nieuwe manier.

Tableau koers van het aandeel steeg 3,9 procent in after-hours trading na de sterke resultaten.

Meer

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Tableau en Splunk samen te werken; business intelligence groei van Tableau’s: 7 afhaalrestaurants

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen