Tas scholen, Govt toegang NBN via Aurora

Tasmaanse nut Aurora Energy is geplukt om internet diensten aan Tasmaanse scholen en overheidsgebouwen op de National Broadband Network (NBN), na een maand van de controverse over de inzet van internet in de regio.

Tasmaanse minister van Onderwijs Nick McKim zei Aurora zou beginnen met het verstrekken van diensten aan de overheid scholen in het NBN eerste release websites van Smithton en Scottsdale in de komende zes weken.

Dit zal content filtering van ongepast materiaal, bescherming tegen virussen, ondersteuning voor de afdeling zakelijke toepassingen en de interne overheidssystemen bevatten “McKim zei in een verklaring.” De toegang tot het NBN in combinatie met de Australische overheid gefinancierde Connected – Elke Student, Elke School (CASAS ) project in het kader van de Digitale Regio initiatief zal, na verloop van tijd, bieden alle Tasmaanse scholen toegang tot geavanceerde technologieën om optimaal te profiteren van het NBN.

Vorige maand de Tasmaanse en federale overheden kwam onder kritiek nadat was gebleken dat geen van de scholen in Tasmanië was verbonden zijn aan het NBN. McKim had gezegd dat op het moment dat veel van de scholen waren gebonden aan een bestaand contract, en dat Aurora Energy nauw samenwerken met scholen om een ​​akkoord te bereiken.

McKim zei dat de regering voor het eerst zou richten op Scottsdale en Smithton en trek de regeling om de rest van Tasmanië als de bouw blijft de NBN te leveren over de Apple Isle.

De eerste fase heeft een focus op de set-up en het verstrekken van een virtueel datacenter dat geaggregeerde gegevens uit de drie onderwijs jurisdicties kenmerkt. In het kader van de tweede fase, zal het ministerie van Onderwijs de systemen en diensten te gebruiken als onderdeel van de nieuwe eSchool, die online leermogelijkheden zal bieden over Tasmaanse scholen, “zei hij.” Dit zal onder meer diensten aan landelijke en afgelegen studenten die dat niet kunnen deelnemen aan een traditionele educatieve voorziening.

De derde fase zou tot doel om studenten in jaren 11 en 12 in afgelegen of regionale locaties in Tasmanië het behalen van hun onderwijs via de eSchool initiatief, zonder te hoeven reizen lange afstanden naar school.

“De derde fase strekt zich ook uit het gebruik van breedband aan de bredere Tasmaanse gemeenschap, die alle Tasmaniërs in staat zal stellen om de toegang tot levenslang leren en opleidingsmogelijkheden die eerder zijn beperkt tot de grote regionale centra,” zei McKim.

Bouw bij de tweede Tasmaanse plaatsen van Triabunna, Sorell, Deloraine, St Helens, Kingston Beach, George Town en South Hobart begon in april, en zal naar verwachting vier tot zes maanden duren. Deze sites zullen de diensten hebben ingeschakeld in 2012, volgens NBN Co.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze