Ubuntu Linux gaat de smartphone oorlogen

In plaats van te gaan nadat zowel de, tablet en smartphone met een nieuw verbeterde touch-enabled versie van Ubuntu Linux, zal Canonical worden richt haar inspanningen in 2013 op smartphones.

Terwijl de smartphone-interface duidelijk is gebaseerd op Ubuntu Unity-interface, het is niet alleen dezelfde oude desktop gekrompen tot een smartphone. Volgens Canonical, zal de smartphone Ubuntu gebruik “alle vier de randen van het scherm voor een meeslepende ervaring Ubuntu uniek geeft handset OEM’s en mobiele operators de mogelijkheid om telefoon, PC en thin client samen in één onderneming superphone..”, “We verwachten Ubuntu te populair in de zakelijke markt zijn, zodat klanten te voorzien van een enkel beveiligd apparaat voor alle PC, thin client en de functies van de telefoon. Ubuntu is nu al de meest gebruikte Linux Enterprise Desktop, met klanten in een breed scala van sectoren gericht op veiligheid, kosten en beheersbaarheid “, zegt Jane Silber, CEO van Canonical in een verklaring. “We zien ook een kans in de basis smartphones die worden gebruikt voor de telefoon, SMS, web en e-mail, waar de Ubuntu overtreft dankzij de inheemse kern apps en stijlvolle presentatie.”

Deze nieuwe versie van Ubuntu zal worden “gericht op twee core mobiele segmenten: de high-end superphone, en de entry-level basic smartphone, helpt operators groeit het gebruik van gegevens bij de consument, die doorgaans slechts de telefoon en messaging, maar die zouden omarmen het gebruik van web en e-mail op hun telefoon. Ubuntu ook een beroep op ambitieuze prosumenten die willen een frisse ervaring met snellere, rijkere prestaties op een lagere bill-of-materialen apparaat. ”

Tegelijkertijd is dit niet alleen een smartphone besturingssysteem. Jono Bacon, Ubuntu’s community manager, voegde op zijn blog. dat “Ubuntu voor telefoons is niet alleen beperkt tot alleen het besturingssysteem op de telefoon scherm zelf. Ubuntu heeft ook de technologie, zoals aangetoond met Ubuntu voor Android, tot een volledige Ubuntu desktop starten vanaf de telefoon wanneer deze is gekoppeld met een scherm. dit biedt een complete Ubuntu ervaring in uw zak, voor zowel uw telefoon en uw bureaublad, met een schone consistente look over beide schermen, en met al uw content beschikbaar op uw telefoon en desktop met behulp van Ubuntu One. dit is revolutionair. ”

De Ubuntu handset interface zal onder meer de volgende functies

1. Edge magic: duim gebaren van alle vier de randen van het scherm kunnen gebruikers inhoud te vinden en schakelen tussen apps sneller dan andere telefoons; 2.. Deep inhoud onderdompeling – controles verschijnen alleen wanneer de gebruiker ze wil; 3.. Een mooie wereldwijde zoektocht naar apps, content en producten;. 4. Spraak en tekst commando’s in een aanvraag voor een snellere toegang tot de rijke mogelijkheden;. 5. Zowel inheemse en web of HTML5 apps;. 6. Evoluerende gepersonaliseerde kunst op het welkomstscherm.

Spek voegt toe: “Het ontwerp en de implementatie van de telefoon is mooi U kunt meteen vertellen dat het Ubuntu,. De Unity mobiele ervaring ziet er schoon en consistent met de desktop en de touch is verbluffend geïntegreerd De Ubuntu voor telefoons ervaring is ontworpen om al uw telefoon te maken inhoud gemakkelijker toegankelijk en uw apps meer immersive – elke rand heeft een specifiek doel, het maken van al uw applicaties, content en controles onmiddellijk toegankelijk, zonder dat u terug naar het startscherm elke keer het is een uniek, prachtig geconvergeerde ervaring..

Voor beter of slechter, zal Canonical ook het aanbieden van “dwingende aanpassingsopties voor partner apps, content en diensten. Operators en OEM’s kunnen gemakkelijk hun eigen merk aanbod toe te voegen. Canonical persoonlijke cloud service, Ubuntu One, biedt opslag en mediadiensten, het delen van bestanden en een veilige transactie dienst waarmee partners hun eigen dienstenaanbod gemakkelijk te integreren. ”

Dit aanbod is niet plaats bedoeld voor smartphone modders, het is voor OEM’s en carriers. “Canonical maakt het gemakkelijk om telefoons te bouwen met Ubuntu. Het bedrijf levert technische diensten aan de complexiteit van het handhaven van meerdere code bases, die heeft bewezen een veel voorkomend probleem voor smartphone fabrikanten, het bevrijden van de fabrikant te richten op hardware-ontwerp en integratie offload. Voor silicium verkopers, Ubuntu is compatibel met een typische Android Board Support Package (BSP). Dit betekent dat Ubuntu is klaar om te draaien op de meest kostenefficiënte chipset ontwerpen. ”

Spek voegt toe: “Om heel duidelijk te zijn, dit bericht is niet voor een fysieke Ubuntu Phone die u nog kunt kopen. De aankondiging is voor de Ubuntu voor telefoons platform dat we presenteren aan handset operators en OEM’s als een oplossing die ze kunnen brengen . markt de Ubuntu telefoon biedt geweldige prestaties op toestellen met een lage bill of materials, terwijl het openen van nieuwe mogelijkheden voor telefoon en PC convergentie aan de bovenkant van de markt dit is geen mockup of flash demo anders;. dit is een echte platform, en je moet het in actie te zien … het is echt prachtig.

Dat gezegd hebbende, aldus Mark Shuttleworth, oprichter van Ubuntu en VP van Producten op Canonical, “Gebruikers met ontgrendeld telefoons, te beginnen met Galaxy Nexus-telefoons, in staat om Ubuntu draaien zal zijn.”

Shuttleworth is ook van mening dat “Canonical unieke positie met een enkel besturingssysteem voor client-, server- en cloud, en een verenigd gezin van interfaces voor de telefoon, de computer en de tv.” En dat, “We zijn het definiëren van een nieuw tijdperk van de convergentie in de technologie, met één uniform besturingssysteem dat cloud computing, datacenters, pc’s en consumentenelektronica ten grondslag ligt.” In het bijzonder, Shuttleworth, in een persconferentie, zei dat uiteindelijk “een enkele Ubuntu afbeelding te kunnen draaien met een smartphone, tablet, tv of desktop gezicht. “Hij hoopt dat deze universele versie beschikbaar zal zijn in april 2014 met Ubuntu 14.04.

2013: Het jaar van de Ubuntu Linux-tablet en smartphone; Kan een touch-vriendelijke Ubuntu is een game changer; Shuttleworth:? Ubuntu alles over mobiel, cloud in 2013; Ubuntu voor Android: Linux desktop op een smartphone; Splashtop introduceert remote Ubuntu Android en iPhone

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

In een persconferentie, Shuttleworth voegde eraan toe dat hij zich ervan bewust dat smartphones is een ‘omstreden’ gebied, maar hij gelooft dat Ubuntu heeft unieke voordelen voor zowel de eindgebruikers en ontwikkelaars. “We hebben voldoende bewijs van de belangstelling van zowel de vervoerders en OEM’s.” Shuttleworth voegde eraan toe dat Ubuntu voor Android zal het schip in 2013 zal het schip uit een merknaam telefoon leverancier. Ubuntu voor smartphones wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2013 of het eerste kwartaal van 2014 Canonical zal pronken deze nieuwe draai aan Ubuntu op de CES in de komende dagen.

 verhalen

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip