Vodafone 150Mbps 4G raakt acht nieuwe steden in Spanje

Bedrijven en consumenten tarieven ingesteld om volgende maand debuut, samen met pakketten gericht op tablets en laptop gebruikers.

Verizon, Vodafone bereiken $ 130.000.000.000 buyout overeenkomst; Vodafone verhoogt 4G-snelheden in Duitsland tot 150 Mbps; Broadcom snaps up Renesas ‘LTE-chip-eenheid voor $ 164.000.000

Vodafone op dinsdag kondigde de lancering van 4G in acht steden in Spanje.

De steden die worden opgenomen in de volgende fase van haar LTE uitrol zijn Santander, La Coruña en Zaragoza, die 4G-diensten te krijgen in september, en Cordoba, Vigo, Murcia, Oviedo Gijon, waar het netwerk voor live in oktober zal gaan.

Vodafone 4G-netwerk is momenteel beschikbaar in 15 steden na, de lancering in een aantal grote locaties eerder dit jaar. Net als bij de plannen Drie Verenigd Koninkrijk, Vodafone is het aanbieden van 4G zonder extra kosten aan klanten.

Zodra de acht steden zijn leven, moet het netwerk te dekken 58 procent van de bevolking in openlucht, Vodafone gezegd, en 28 procent in-gebouw. Voor de zeven steden die 4G eerder dit jaar kreeg, de dekking is 85 procent buiten en 60 procent binnen.

De 4G dienst komt momenteel met een maximale downloadsnelheid van 150Mbps en 50Mbps uplink.

Het netwerk werkt op 1,8 GHz en 2,6 GHz frequenties, en Vodafone verwacht te kunnen om de dekking te verhogen zodra de 800 MHz-band beschikbaar voor hergebruik met 4G in Spanje.

Vodafone, Telefonica en Orange bevestigd vergunningen voor 800MHz frequentie gebruikt voor 4G in Spanje in 2011, en werd verwacht dat ze kunnen gebruiken die aan het begin van dit jaar. Echter, de Europese Commissie in juli akkoord gegaan met een vertraging van Spanje 800MHz Digitaal Dividend plan, duwen, dat dateert uit 2014.

Vodafone was de eerste operator die 4G in Spanje gestart wanneer; ingeschakeld op zijn netwerk in eind mei. Het werd gevolgd kort na door, Orange, die LTE uitgerold naar zes steden in juli, en Yoigo, wiens eigen, vierde-generatie netwerk live gegaan dagen later, in Madrid.

Spanje’s grootste mobiele operator, de Telefonica Movistar-eigendom, heeft niet aangekondigd wanneer de 4G-dienst beschikbaar zal zijn, maar een, de recente netwerk-sharing deal met Yoigo, suggereert dat het kan later dit jaar of begin 2013.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

verder lezen