Vodafone 4G met Sony’s Xperia Tablet Z, First Take: Snel, maar beperkte dekking

Vodafone lanceerde haar 4G (LTE) dienst aan het einde van augustus, met de uitrol beginnen in; Londen. Het aanbod is inclusief toegang tot zowel Spotify Premium of Sky Sports Mobile TV.

verder lezen

Vodafone en O2 UK schakelaar op 4G-netwerken; Vodafone 150 Mbps 4G raakt acht nieuwe steden in Spanje; EE raakt één miljoen 4G abonnees als rivalen maken vroege LTE inspanningen

Vodafone 4G dienst verwacht te Birmingham, Coventry, Leicester, Nottingham, Sheffield en dreigend, en Bradford, Edinburgh, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester en Newcastle bereiken tegen het einde van het jaar.

Dit brengt het wat ver achter EE in termen van dekking, maar toch Vodafone heeft de ambitie om 98 procent van de Britse bevolking te dekken in 2015.

Vodafone heeft een bereik van 4G-toestellen in haar portfolio. Eén daarvan is Sony’s aantrekkelijke 10,1-inch Android 4.2-gebaseerde Xperia Tablet Z, die beschikbaar is op twee 24-maanden contracten: £ 36 per maand met 10GB van de Britse data plus £ 49 voor de tablet, en £ 31 per maand met 4GB van de Britse data plus £ 99 voor de tablet.

De notie van 4G op een tablet kan blijken meer dwingend dan het is op een smartphone. Hoe groter het scherm is een duidelijke pull voor Vodafone consumentgerichte Sky Sports Mobile TV-aanbod, bijvoorbeeld, en mediarijke data is over het algemeen beter geschikt voor een 10,1-inch tablet-scherm dan een smartphone (5-inch of minder) of ‘phablet ‘(5-inch tot en met 7-inch) display.

In mijn Zuid-Londen kantoorlocatie, de Xperia Tablet Z meldde een relatief slechte 2-3 bars van de 4G-signaal. Ik rende de 4Gmark snelheid te testen, die een scala aan uploaden, downloaden, Google, YouTube en Wikipedia-gebaseerde sequenties uitvoert. De Xperia Tablet Z geslaagd een uploadsnelheid van 7.54Mbps, een downloadsnelheid van 24.3Mbps en kreeg een algemene score van 13.896 punten

De benchmark meldt een gemiddelde Britse score van 4013 punten, waardoor de Vodafone 4G / Xperia Tablet Z combo ongeveer 3,5 tijden in het vooruitzicht van het nationale gemiddelde. Echter, het is vermeldenswaard dat de 4Gmark test, en 4G zelf, moet een aantal beddengoed in te doen.

Als een directe vergelijking liep ik dezelfde benchmark voor mijn dagelijkse toestel, dat draait op HSDPA-netwerk EE’s. Het rapporteerde een score van slechts 315. Nog meer anekdotische, het wachten op de proef te draaien op mijn dagelijkse telefoon voelde eindeloos lang na het runnen van het op de Xperia Tablet Z.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia