Waarom is er een software-ondersteuning en het onderhoud revolutie aan de gang

Er is een brouwen terugslag onder software klanten als grote leveranciers verhogen hun steun en het onderhoud prijzen.

Vinnie Mirchandani op onderhandelingen beste praktijken; SAP wrap en transparantie punten; SAP: Oracle prijs-gutsen klanten nog meer dan wij en SAP reactie; SAP af te sluiten TomorrowNow, Oracle krijgt zijn offer Onbedoelde gevolgen en de toekomst van Maintenance Revenue: SAP jettisons TomorrowNow; Traditioneel softwarelicenties: Waarom je meer en een kijkje nemen op uw opties te betalen

Dennis Howlett heeft een nieuwe terugslag bij SAP-klanten over een verbeterde ondersteuning en de kosten vastgelegd. Oracle doet hetzelfde boor. En Mary Jo Foley gedetailleerd “proactieve” support aanbod dat waarschijnlijk meer zal kosten – niet dat Microsoft zou iets geks zoals prijzen bekend te maken te doen. Over de hele linie, de exacte prijzen details zijn moeilijk te vinden omdat veel grote onderneming deals zijn op maat, maar het algemene thema is hetzelfde – ondersteuning en het onderhoud de prijzen gaan omhoog. Je bent opgesloten in en stak.

Dennis heeft gekookt een plan voor wanneer de verkoper justrein eindigt en deze lege calorieën (een term bekokstoofd door Vinnie Mirchandani) onderhoud deals verdwijnen. Dennis schrijft

Het is duidelijk dat de homogene toepassing van rond bedrag percentages toegepast op onderhoud van de software prijsstelling is een dode business model. Nergens is dat duidelijker geïllustreerd in de recente kerfuffle via SAP’s gedwongen prijsstijging voor zijn onderhoudsdiensten. SAP heeft opgemaakt een pittige verdediging, maar op basis van de klant gesprekken die ik heb gehad, is het vallen in dovemansoren. Denken over dit meer in het algemeen heb ik de vraag of Oracle realistisch kunnen blijven hoog 30’s procentpunten winst trompet wanneer het is duidelijk uit de financials dat deze grotendeels zijn afgeleid van de omzet onderhoud gesteld. Deze zijn slechts twee van de meer prominente voorbeelden. Hetzelfde geldt voor bijna alle andere traditionele softwareleverancier tot aan de Sage’s van deze wereld. Het is onhoudbaar en er zal de dag komen, of opgesloten in de verkoper of niet, dat de klanten bij elkaar zullen komen en zeggen: ‘niet meer. “Ik geloof absoluut dat een realiteit.

zie ook: Traditionele softwarelicenties: Waarom je meer betalen en een kijkje nemen op uw opties

De grote vragen: Wat zullen de klanten over de rand te duwen? En zijn we bijna een buigpunt waar klanten in opstand zullen komen? Ik zou zeggen dat we krijgen een echte terugslag die zou kunnen uitmonden in een revolutie.

Hier is de reden waarom de tijd is rijp voor verstoring

Een zwakke economie: Uw IT-budget wordt geperst. En als het niet wordt geperst je bent nog steeds in een situatie waar je niet echt de grote projecten te financieren zonder elders te snijden. Wanneer uw softwareleverancier verhoogt de vergoedingen voor onderhoud het maakt je leven moeilijker.

Onderhoud en ondersteuning inflatie maakt geen economische zin: Inflatie is een feit van het leven deze dagen. Oh zeker, kunt u kibbelen dan “kern” inflatiecijfers dat voedsel en energie kosten uit te sluiten, maar dat is gewoon dom. Wie houdt er niet van brandstof en voedsel te kopen? Maar als Kellogg’s, General Mills en UPS prijzen verhoogt Ik vind het niet leuk, maar ik begrijp het. Deze bedrijven kopen grondstoffen en brandstof. U kunt deze kosten niet altijd eten zonder het passeren van het langs.

Laten we nu opnieuw in op de software-bedrijven. Arbeid die offshore gaan. Controleren. Geen grondstoffenkosten. Controleren. Zwakke dollar helpen resultaten. Controleren. Mensen, er iets niet helemaal hier optellen. Misschien ondersteuning verbetert, maar niet door dat veel. Als alles wat je moet het zien van de kosten voor ondersteuning vallen. Softwareleveranciers zijn niet passeren langs lagere kosten ze zijn kerving u al een gezonde winstmarges te blazen.

Softwareleveranciers denken dat hun klanten zijn dom. Wat is echt vreten over de toegenomen kosten ondersteuning is dat het erop lijkt dat de verkopers niet geloven dat je de economische theebladeren kan lezen. Iedereen die software en boodschappen heeft gekocht kan zien dat er een grote disconnect over software-ondersteuning inflatie.

Klanten worden in het nauw gedreven. De beweging voor de laatste tien jaar is geweest om te standaardiseren op minder leveranciers. U wilt naar verluidt één keel te stikken. Nou hier is het nadeel: U bent vast met die leverancier die de prijzen zal verhogen. Gaat u echt om te wisselen van uw ERP-systeem? Je kan net zo goed proberen hersenchirurgie terwijl het berijden van een motorfiets. Succes daarmee. Wat gebeurt er als je in het nauw gedreven te krijgen? Je komt uit swingende en je een beetje PO’ed.

Omwille van die eerder genoemde redenen is deze keer kon echt anders zijn. Misschien klanten zullen niet rollen zo gemakkelijk als software onderhoud en ondersteuning verhoging bij een snelle clip elk jaar.

Meer lezen en middelen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek