Waarom ruige rit Uber in Spanje zou kunnen zijn op het punt om een ​​lift te krijgen

Het lijkt erop dat Uber is terug te keren naar het Iberisch schiereiland.

Lees verder

Uber lanceert kantoor in Sjanghai, is van plan om $ 1b te investeren in China, China’s taxi monopolie strijd gaat, Didi kuaidi verhogen $ 3b; Twee jaar dwangarbeid: Korea om verder te gaan met Bill naar Uber verbieden; regering beoordeling pleit voor taxi regulering hervorming

Tot nu toe, Uber is een korte en oncomfortabele rit in Spanje had. Het liep in een schijnbaar onoverkomelijke barrière in december 2014, toen een rechter beval de tijdelijke opschorting van UberPOP ride-sharing service van de Amerikaanse firma.

De rechtbank legde de ban als gevolg van wat hij zag als een mislukking Uber chauffeurs aan het openbaar gezag veilig te stellen voor hun activiteiten en voor de “oneerlijke concurrentie” dat de dienst vertegenwoordigd.

Uber tegengegaan dat UberPOP was een non-profit dienst die manier konden chauffeurs om hun kosten met passagiers te delen. Maar de rechtbank van koophandel gehouden stevig.

Iets meer dan een jaar later, is het bedrijf terug en de aankondiging van de komst van UberX in het eerste kwartaal van 2016. De service “maakt het aansluiten in real time tussen professionele chauffeurs en gebruikers die behoefte hebben om te bewegen rond de stad”, zegt Yuri Fernández, Uber’s woordvoerder in Spanje en Portugal.

De nieuwe app is zeer vergelijkbaar met UberPOP maar introduceert de noodzaak voor de bestuurder om een ​​licentie om voertuigen te besturen voor het toerisme, dat is Spanje is de VTC genoemd te krijgen.

Deze licentie vereist bestuurders aan een aantal eisen, zoals het hebben van een voertuig met een minimale lengte van 4.7m, een maximum van negen zetels, beperkte aansprakelijkheidsverzekering en een maximum van acht jaar te rekenen vanaf de eerste registratie te voldoen.

Het verkrijgen van een van deze certificaten is niet gemakkelijk geweest, maar eind januari de Nationale Commissie van markten en concurrentie, of CNMC, gevraagd dat Spaanse ministerie van Ontwikkeling “te verwijderen beperkingen op het vervoer van passagiers met de auto te huren met chauffeur” ruzie de beperkingen ” belemmeren de daadwerkelijke concurrentie en vermindering van het algemeen welzijn “.

Als gevolg daarvan, van nu af aan chauffeurs die willen werken voor Uber zal het leven veel gemakkelijker omdat er geen beperkingen op het aantal van VTC licenties verleend, of geografische beperkingen zal zijn te vinden. In feite heeft Uber al een advertentie geplaatst op haar website, op zoek naar freelance chauffeurs.

Zodat het lijkt alsof Uber is terug te keren naar het Iberisch schiereiland, met naleving van staatswet en de eisen van de eerste regio waar het zal werken, Madrid.

Die verschuiving moet dingen veel gemakkelijker voor Uber maken. Echter, de taxi-industrie is nog niet zijn laatste woord over de kwestie te hebben. Sommige taxichauffeurs nog steeds beweren dat UberPOP en UberX zijn vrijwel identiek en zijn van plan aan te dringen op strengere handhaving van de rit regels.

Uber’s Fernández stelt dat uber is gepleegd “om een ​​nieuwe stedelijke mobiliteit model, het stimuleren van een multimodale benadering waarbij verschillende transport alternatieven naast elkaar bestaan”.

Als voorbeeld van dat, noemt hij de UberPOOL carpooling dienst werkt in Londen en Parijs. Maar hij merkt ook op dat een aantal functies, zoals fare- en route-sharing, evenals de integratie met Facebook en Spotify, zijn exclusief voor Uber in Spanje.

Collaborative economie platforms hebben een hoge mate van acceptatie in Spanje, “Fernández dringt.” Nu is de uitdaging die betere juridische veiligheid voor burgers die willen hun middelen en de handel in goederen en diensten te delen.

Uber breidt uit in São Paulo staat; Uber een boete van € 1,2 miljoen in Frankrijk als de protesten voort te zetten; Uber kranen smartphone sensoren op te sporen snelheidsovertredingen, onkruid uit valse reviews; Uber geniet $ 2000000000 investering surge uit China

Volgens Ricard Faura, hoofd van de kennismaatschappij in de Catalaanse regering: “Er is geen weg terug voor deze nieuwe scenario Maar ongetwijfeld zullen de onevenwichtigheden tussen de verschillende juridische en nationale economische kaders talloze spanningen veroorzaken in de wereld in de komende jaren.. het succes van deze nieuwe economie vraagt ​​bevoegd burgers volledig kan worden geïntegreerd binnen deze nieuwe regels. ”

“Dit is de echte hoeksteen, met burgers die zijn echt de protagonisten van deze sociale transformatie, omdat dit de gezamenlijke economie zou veranderen in een onstuitbaar proces,” zegt hij.

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Uber