Waarom schakelen naar Windows 10 of een Mac als je Linux Mint 17,3 in plaats daarvan kan gebruiken?

Mijn vriend David Gewirtz schreef onlangs over de vraag of je moet verhuizen van Windows 7 naar Windows 10 of Mac. Ik heb een andere suggestie: Linux. Specifiek Linux Mint 17,3, Rosa, met de kaneel bureaublad.

Stap-voor-stap instructies

Bij het vervangen van uw Windows 7 PC: Moet u overschakelen naar Windows 10 – of een Mac; Mint 17.2: beste Linux desktop Het jaar; Linux Mint 17: Hands-on met UEFI Secure Boot

Linux Mint 17.3 is een geweldige vervanger voor Windows 7. In feite is het een grote desktop-besturingssysteem periode.

Ja, ik ben serieus. Ik gebruik al het bovenstaande desktops – ja, ik ben een Windows 7 en 10 gebruiker als een Linux guy – en voor de mensen die ik denk dat Mint 17.3 maakt een grote desktop.

Ik gebruik Mint als mijn belangrijkste Linux desktop al jaren. In tegenstelling tot sommige desktops ik kon noemen – hoesten, Windows 8, hoesten – Linux Mint heeft nooit een flop gehad. Elk jaar dat door het gaat, dit besturingssysteem wordt steeds beter. De andere desktops? Niet zo veel.

Laten we eens nader look.at Windows 7 versus Linux Mint 17.3

UI Verschillen

Er is niet echt veel. Hoewel het nog makkelijker voor een Windows XP gebruiker om te verhuizen naar Mint dan een Windows 7-gebruiker, zal elke Windows gebruiker geen problemen met het oppakken van Linux Mint met kaneel. Er is een menu Start en instellingen zijn gemakkelijk te vinden.

Ik beschouw Cinnamon 2.8 als de ultieme Window, Icon, Menu, Pointer (WIMP) interface. Is het ideaal voor tablets of smartphones? Nee. Is het perfect voor lange-tijd PC-gebruikers? Ja.

Cinnamon voegt een aantal leuke features. Bijvoorbeeld, als je de muis over de lijst Window, je ziet nu een miniatuur voor elke toepassing. Het is ook de prestaties, het systeemvak statuslampjes, en muziek en macht applets verbeterd.

Wat ik best over Cinnamon is dat het niet in de weg zit. Er is geen leercurve. Je mag nooit gebruikt Linux in je leven, maar je kunt gewoon gaan zitten en beginnen met het openen van directories, uitvoeren van applicaties en instellingen van de computer te wijzigen.

Een kleine feature Ik hou van veel, omdat ik altijd meerdere werkruimten lopen, is dat de werkruimte switcher applet toont nu een visuele weergave van wat er draait in elke werkruimte.

Hou je niet van Cinnamon? In tegenstelling tot elke versie van Windows, Linux Mint komt met vele verschillende desktops. Deze omvatten KDE, MATE en Xfce. Zoek degene die je wilt en geniet

Application Selection

Het is waar dat Linux niet zo veel applicatie keuze Windows doet. Maar, hoeveel aanvragen heb je echt nodig in 2016? Ik doe het grootste deel van mijn werk deze dagen op de wolk met software-as-a-service (SaaS) applicaties. Deze apps werken net zo goed op Chrome, mijn favoriete webbrowser op Mint zoals ze doen op een andere desktop.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Dat gezegd hebbende, er zijn vele uitstekende Linux desktop-programma’s. Bijvoorbeeld, in plaats van Microsoft Office Ik gebruik LibreOffice 5. Ik gebruik het niet, want het is gratis, hoewel de meeste Linux-desktop applicaties die u geen cent zal kosten, maar omdat het een uitstekende office suite in zijn eigen recht.

Ik heb ook Evolutie in plaats van Outlook voor e-mail en GIMP in plaats van Photoshop gebruiken voor mijn basis grafische editing behoeften. De bottom line is dat zijn vele grote Linux-programma’s die u kunt gebruiken in plaats van Windows appliations.

Zijn er een aantal Windows-programma’s die je niet zonder kunt leven? Nou, je hoeft niet te leven zonder hen.

Er zijn twee manieren om Windows-programma’s op Linux draaien. Een daarvan is om CodeWeaver ‘s CrossOver Linux gebruiken. Dit programma kunt u vele populaire Windows-applicaties draaien op Linux. Ondersteunde Windows-toepassingen zijn onder meer Microsoft Office (van Office 97 naar Office 2010), Quicken, en sommige versies van Adobe Photoshop.

De applicatie die u absoluut moet hebben, zal niet werken met CrossOver? voer het vervolgens op een virtuele machine (VM) programma zoals Oracle VirtualBox.

Ik gebruik beide methoden en ze werken goed.

Mobile Ecosystem Compatibility

Kan me niet schelen wat sommige mensen zeggen, Windows Phone is dood voor mij. En vrijwel iedereen.

Munt echter een pure desktop play. Ja, Android is Linux, maar het loopt parallel met de desktop Linux-distributie. Dat kan veranderen als Android kruipt in de richting van de desktop, maar we zijn er nog niet.

Ubuntu, dat is Mint’s foundation Linux-distributie, het moederbedrijf Canonical werkt hard aan het maken van de dezelfde codebasis werken op pc’s, smartphones en tablets. Dus, uiteindelijk, kunt u loopt Mint op smartphones. Ik ben niet mijn adem.

Als u een besturingssysteem familie op al je apparaten wilt, doe je tijd niet verspillen – voorlopig – op Linux of Windows. Gewoon doorgaan en het kopen van een iPhone en een Mac en worden gedaan met het.

Betrouwbaarheid

Dit is niet eens een gesprek.

Hier is een stap-voor-stap handleiding om aan de slag Windows XP draait op een Oracle VirtualBox-gebaseerde virtuele machine op Linux Mint

Hoewel Windows 7 is veel stabieler dan elke andere versie van Windows, heb ik niet gehad Linux Mint ooit – ooit – stoppen met werken.

Als u een desktop die een likken kan nemen en te houden tikken wilt, wil je Linux, niet Windows of Mac OS X.

veiligheid

Werkelijk? Heeft u nog vragen?

Elke waardeloze dag een nieuw stuk van Windows malware opduikt. Windows is veiliger dan het ooit was, maar het is nog steeds makkelijk te buste.

Linux, anderzijds, ondanks het vuilnis u over Linux virussen en dergelijke, is bijna nooit met succes aangevallen.

Oh, ja, Linux is verdeeld over meerdere keren. Maar in bijna alle gevallen, de aanval is gebaseerd op een gebruiker met super-user privileges werken hand in hand met een aanvaller te breken. Als systeembeheerder installeert malware die is echt de schuld van de gekraakte computer? Het operating systeem of incompetent systeembeheerder? Ik weet welke ik zou schoppen uit mijn kantoor.

upgrade Cost

Windows 10 is meestal gratis nu – zelfs als je eigenlijk niet willen. Micrsoft blijft nieuwe en interessante manieren om het te schuiven in je keel zoals aa het maken van Windows 10 een aanbevolen update vinden.

Munt was echter vrij toen het begon, het is nu gratis, en zal altijd gratis zijn. Als u besluit een bepaalde versie van Mint is miauw van de kat, kunt u blijven gebruiken totdat de stukjes vallen de harde schijf als gevolg van roestvorming.

Overstapkosten

Windows 10 kan draaien op de meeste nieuwere Windows 7-systemen zonder gedoe. Aan de andere kant kan ik Mint draaien op Windows XP-systemen. Geef mij 512MBs RAM-geheugen, en ik ben in het bedrijfsleven met Mint.

Let wel, ik zou veel liever 2GBs, maar je kunt echt Mint draaien op vrijwel elke hardware verstoppen in een achterkamer van uw kantoor.

De werkelijke kosten zullen in traning en toepassingen. Zoals ik al eerder zei, echter, Mint niet veel van een leercurve. Zoals voor toepassingen, bijna alle Linux-programma’s zijn gratis. Als, zoals veel kantoren nu doen, je echt op SaaS-apps voor producivity zul je niet een dunne dubbeltje meer te zien in de software migratiekosten.

directory-integratie

Wat is dat zeg je? U gebruikt Active Directory (AD) voor systeembeheer en het ondersteunen van het is een must? Geen probleem.

U installeert gewoon BeyondTrust ‘s PowerBroker, voorheen Evenzo, en in een paar minuten van uw Mint machines zal in uw AD bos. Volgende vraag?

The Bottom Line

Linux Mint is een uitstekende Windows 7 te vervangen. Ik heb het nu gebruikt voor het jaar en ik heb vonden het de beste desktop die er zijn.

Is het beter dan Windows 10? Ik denk het wel. Het is zeker stabieler en veiliger.

Mocht u verhuizen naar het? Ik beveel u het proberen voor jezelf. Net als alle desktop Linux-distributies, het is makkelijk om te proberen en het is gratis. Gewoon downloaden van een kopie van Mint, zou 64-bit Cinnamon mijn keuze, en installeer het. Als u Mint installeert op een systeem met UEFI Secure Boot, kan je moet springen door een paar hoepels. Ik zeg “kan” omdat noch ik, noch J.A. Watson hebben geen problemen mee gehad.

Zodra je klaar bent, ik denk dat je zult snel merken dat Mint is een geweldige vervanger voor Windows 7.

Genieten!

 verhalen

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset