Windows 10 tip: jagen-batterij aftappen apps

Welke apps en desktop programma’s zijn het aftappen van de batterij?

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Is uw laptop accu leegloopt sneller dan je verwacht? Windows 10 kan u helpen bij het opsporen van de daders en beteugelen hen in.

Start in de Instellingen-app. Klik of tik System, vervolgens Accubesparing een overzicht pagina die u vertelt hoeveel geschatte levensduur van de batterij wordt opengelaten. Maar om de goede dingen te krijgen, tikt u gebruik batterij, die een lijst met het gebruik van batterijen in alle apps (inclusief Windows desktop programma’s) wordt geopend.

De standaard weergave toont het gebruik van de afgelopen 24 uur, maar u kunt een andere waarde uit de keuzelijst kiezen aan de top van de laatste 48 uur of de afgelopen week laten zien in plaats daarvan.

Blader door de lijst om te zien welke apps de meeste macht beluste zijn. Tik op een item in de lijst en vervolgens op de knop Details om te zien hoe veel van dat gebruik was uit het systeem versus scherm versus Wi-Fi. De meest waardevolle detail hier laat zien welk percentage van het gebruik heeft plaatsgevonden op de achtergrond, als je misschien niet eens bewust van geweest.

Gewapend met die informatie, kunt u de achtergrond voor Windows 10 apps aan te passen, het beperken van de mogelijkheden van apps op de achtergrond draaien als je ze niet nodig hebt. (Merk op dat het bureaublad van Windows-programma’s, met inbegrip van browsers zoals Firefox en Chrome, zijn altijd toegestaan ​​om te draaien in de achtergrond.)

Met de optie Battery Saver laat je naar beneden klem op de achtergrond taken wanneer de resterende batterijlading daalt onder een drempel die u definieert (20 procent, standaard).

Als je aan het werk in een gebied waar je een slechte netwerk receptie of je gewoon niet willen worden gestoord door de achtergrond meldingen, overwegen over te schakelen naar Battery Saver-modus tijdelijk. tikt u gewoon op het batterij-icoontje aan de rechterkant van de taakbalk en vervolgens op Battery Saver.

Vorige tip: Windows 10 tip: Toegang symbolen, emoji’s, en andere speciale tekens

Volgende tip: Reclaim kostbare schijfruimte met deze opslag gereedschap

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen