Windows 10 tip: maak een schijf herstel

Met deze optie gekozen, kan uw herstel schijf worden gebruikt voor het opnieuw installeren van Windows 10.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

De een onveranderlijke wet van de pc’s is dat dingen gebeuren. En als dat zo is, is er meestal een manier om te herstellen, als je de vooruitziende blik om een ​​herstel drive eerst te maken gehad.

Opstarten vanaf een USB-recovery-station kunt u eenvoudige reparaties het oplossen van problemen uit te voeren op een Windows-systeem. Als u de optie om het systeem bestanden te kopiëren naar de herstelschijf selecteert, kunt u opstarten vanaf die schijf en Windows opnieuw te installeren op het doelsysteem.

Het creëren van een eenvoudige schijf herstel vereist een USB-stick die ten minste 512 MB groot. Voor een herstel station waarop Windows-systeembestanden bevat, dan heb je een grotere USB-schijf nodig, want een 64-bits versie van Windows 10, moet het station minstens 16 zijn GB. Het herstel schijf hulpmiddel formatteert het station, dus zorg ervoor dat u een reservekopie van alle belangrijke bestanden op dat station voordat u het proces te beginnen.

U vindt het hulpprogramma Recovery Media Creator in de oude stijl van het Configuratiescherm, onder de Recovery rubriek te vinden. De makkelijkste manier om er te komen is om te typen Maak een schijf herstel in het zoekvak op de taakbalk en klik vervolgens op de snelkoppeling uit de zoekresultaten.

Als u wilt dat uw herstel drive om bestanden op te nemen voor het opnieuw installeren van Windows 10, moet u de back-up van systeembestanden om de optie schijf herstel op de eerste pagina te selecteren.

Label de schijf en bewaar het op een veilige plaats.

Vorige tip: Defrag geheimen voor harde schijven en SSD’s

Volgende week: Another Windows 10 tip van Ed Bott

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen