Windows 8 is een eenrichtingsverkeer voor pc-gebruikers consument

PC bedrijven noemen het downgraden, maar veel gebruikers gewoon noemen het feit dat het verstandig. U koopt een nieuwe computer, en in plaats van het gebruik van de bleeding edge besturingssysteem het kwam met, u verhuist naar een besturingssysteem die u vertrouwt. Met gewone Windows 8 op Hewlett-Packard (HP) consumenten-pc, of retail pc een andere leverancier, hoewel, je bent geplakt met Windows 8.

Wat zijn de goedkoopste en gemakkelijkste upgrade paden naar Windows 8;? Hoe krijg je de beste deal op een Windows 8 Pro-upgrade;? Hoe de nieuwe Windows 8 licentievoorwaarden je beïnvloeden; HP verdubbelt neer op Linux, Ubuntu Linux neemt nieuwe UEFI boot probleemaanpak

HP’s Windows 8 FAQ leest, “Downgraden wordt alleen ondersteund voor HP commerciële desktop en notebook producten.” Dat is om systemen die worden geleverd met Windows 8 Pro zeggen. In ieder geval, “HP raadt downgraden op een HP desktop en notebook consumentenproducten. Na 26 oktober 2012, HP consumenten desktop- en notebook producten worden alleen geleverd met Windows 8.

Waarom? Omdat “Windows 7 wordt niet ondersteund op deze nieuwe platforms, en geen drivers, apps of Windows 7-inhoud zal beschikbaar zijn via HP. Als gebruikers ervoor kiezen om hun HP desktop of notebook consument systeem downgrade, zal HP blijven om de hardware te ondersteunen, maar als er een probleem is waar HP diagnostiek vereist of wordt vastgesteld dat de geladen software of een upgrade van het besturingssysteem wordt het probleem veroorzaakt, HP kan wijzen terugkeer van het systeem naar de oorspronkelijke Windows 8 besturingssysteem die wordt meegeleverd met de computer. ”

Kortom, als je toch downgrade, HP zegt zult u uw eigen. Succes daarmee.

HP is niet het enige bedrijf nemen van dit pad. Lenovo komt niet uit spellen als duidelijk, maar het is niet al te veel close reading nodig om te zien wat je niet kunt downgraden van de consument Windows 8 tot en met Windows 7 op hun pc’s en laptops niet.

Oh, en XP? Het is geschiedenis. Zelfs als je een bedrijf Windows 8 PC met Windows 8 Pro, kunt u alleen verplaatsen naar Windows 7 Professional of Windows Vista Business.

Niets van dit alles zal verrassend zijn om Windows professionals. Microsoft spelt dit uit in hun, nieuwe Windows 8 licentieovereenkomst, in augustus. Kleine bedrijven die nieuwe pc’s en small office / home office (SOHO) gebruikers willen die proberen om elk dubbeltje te persen uit hun hardware aankopen kunnen worden verrast dat wel. Sterker nog, ik weet dat ze zijn, want ik ben al horen van gebruikers die eindigde met Windows 8 per ongeluk of mis-avontuur, en ze zijn niet tevreden over het feit dat “vast” mee.

Natuurlijk, als je in plaats daarvan naar Linux te bewegen, je werkelijk bent op uw eigen. Tuurlijk, HP ondersteunt Linux op zijn servers, maar het is altijd van twee gedachten over Linux op de desktop geweest. True HP ondersteunt SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) op werkstations en het is gecertificeerd Ubuntu op sommige HP desktops en laptops, maar proberen om een ​​HP Linux-powered desktop kopen als je niet op zoek naar een paar honderd desktops op een moment is niet eenvoudig. Natuurlijk, als je jezelf Linux te installeren, zult u het doen zonder een HP veiligheid garantie net.

Dat kan een groter probleem dat het gebruikt te zijn. Alle verkopers Windows 8 PC komen nu met Microsoft’s UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) Secure Boot. Deze “veiligheid” systeem maakt het veel moeilijker om op te starten Linux of een ander besturingssysteem voor die kwestie, op een Windows 8 PC.

Dankzij een veel hard werk, is het mogelijk om de nieuwste versies van Fedora en Ubuntu op Windows 8 opgesloten systemen op te starten. Andere en oudere Linux-distributies zal wel bijna onmogelijk om op te starten of te installeren op Windows 8-systemen.

Als u de Windows 8 val te vermijden om te verhuizen naar een oudere versie van Windows, moet u een duurdere business pc met Windows 8 Pro kopen. Of u kunt de fabriek upgraden vele Windows 8 consumenten-pc’s naar Windows 8 Pro voor een extra $ 70. Als je aan, een upgrade van uw pc jezelf van Windows 8-8 Pro, voor minder geld, ik betwijfel ten zeerste dat HP zou steunen proberen om van een dergelijke configuratie naar Windows 7 ..

Windows RT, Windows 8 op ARM-processoren, kan natuurlijk niet, gebruik een ander besturingssysteem. Windows RT UEFI blokken alternatieven en er geen andere versies van vensters voor deze apparaten.

De bottom line is dat als je een Windows 7 PC, of ​​een die u gemakkelijk Linux kan draaien of een ander besturingssysteem op wilt, moet u voorkomen dat het kopen van een Windows 8 PC. Gelukkig is Windows 7-pc’s moeten blijven in verkoop minstens tot oktober 2014.

 verhalen

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset