Windows Mobile 10 Preview: niet klaar voor primetime (nog)

De eerste grote schaal preview release van Microsoft’s Windows 10 Mobile-besturingssysteem begon de uitrol aan enthousiaste testers afgelopen vrijdag. De eerste preview, uitgebracht in februari, was alleen beschikbaar op een zeer beperkte selectie van telefoons. Deze tweede versie ging naar een veel breder publiek.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

De initiële uitrol was rotsachtig, met server fouten voorkomen van de meeste testers (waaronder ik) van de voltooiing van de download voor het grootste deel van de middag. Die back-end problemen werden gerangschikt op het einde van de dag, en in het weekend iedereen met een ondersteund apparaat – in wezen elke recente Nokia / Microsoft Lumia met uitzondering van de 930 of pictogram – in staat was om de sprong te wagen

De Technical Preview label is bedoeld om aan te geven dat dit een onvoltooide release. Dat is een understatement.

Ik installeerde Build 10051 op drie apparaten: een low-end Lumia 635, een mid-range Lumia 925, en de ‘betaalbare vlaggenschip “Lumia 830.

Op het bureaublad, recente builds van Windows 10 zijn stevig genoeg voor dagelijks gebruik geweest. De mobiele afgifte, gebaseerd op dezelfde core code, te gerafelde te vertrouwen op, althans in zijn huidige vorm.

Ik ervoer meerdere crashes en applicatie fouten, spontane reboots, en veel van het display glitches. Problemen met de prestaties op de Lumia 925 waren ernstig genoeg dat ik eindelijk gaf het op en gebruikt Microsoft’s recovery tools waarmee u de ondersteunde Windows Phone 8.1 versie te herstellen.

Ondertussen, op de twee overgebleven apparaten, was ik in staat om een ​​glimp van wat de toekomst van Windows 10 op mobiele apparaten eruit komt te zien krijgen. Hier zijn een paar van de belangrijkste kenmerken.

De Project Spartan browser, die uiteindelijk de standaard gastheer voor de nieuwe EdgeHTML rendering engine voor elke editie van Windows 10 zal zijn, is beschikbaar naast Internet Explorer. Ik was in staat om een ​​paar pagina’s te laden en uit te proberen de nieuwe Reading View, die een goede baan van het verwijderen van overbodige elementen uit artikelen voor een betere leesbaarheid deed.

De nieuwe Outlook Mail en Calendar apps zijn nieuw in deze build. Als universele apps, zullen ze draaien op de desktop / laptop versies van Windows 10 ook. Het ontwerp is scherp, en ik was in staat om gemakkelijk te configureren drie accounts voor synchronisatie.

Agenda’s worden samengevoegd in een schone enkele weergave, maar één eigenschap die ik missen is de mogelijkheid om inboxen samen te voegen voor een even compleet beeld van de berichten. Dat is een belangrijk kenmerk van de huidige Mail-app op Windows Phone, evenals de nieuwe Outlook op iOS en Android, dus het is vreemd om hier te zien MIA.

De nieuwe Outlook ondersteunt gebaren voor het verwerken van berichten: veeg naar links om te verwijderen, veeg naar rechts om de vlag.

De gereorganiseerde instellingen app is vorm aan te nemen mooi en meldingen worden ook verbeteren. De beschikbaarheid van de actie knoppen op het scherm Meldingen, met vier knoppen te allen tijde beschikbaar en extra knoppen verkrijgbaar met een kraan van de Openen knop is handig voor het krijgen van een snelle configuratie taken zonder te duiken in Settings.

Helaas, deze release is niet in staat om alle Office-applicaties te draaien. De oude Office-hub is verdwenen, en de nieuwe universele versies van Word, Excel en PowerPoint zijn nog niet klaar voor release. Dat is een verlammende omissie voor een besturingssysteem gericht op mobiele gebruikers die zwaar geïnvesteerd in de Microsoft-stack.

De meeste van deze problemen kunnen waarschijnlijk in korte tijd worden vastgesteld, met een nieuwe preview-bouwt het effenen van de algehele ervaring en bijgewerkte apps toevoegen van de ontbrekende stukken aan de Windows Mobile 10 puzzel.

Voor nu, hoewel, dit is een voorbeeld dat wordt alleen aanbevolen voor de nieuwsgierigen en alleen op een tweede apparaat.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties