Ximeta NetDisk Beoordeling

Opslag is eeuwig in de vraag, en het probleem wordt nog erger als de groei van multimedia bestanden in hetzelfde tempo doorgaat. En als je gewetensvol genoeg om een ​​back-up van uw systeem bent, het probleem verdubbelt. Ximeta’s trio van NetDisk producten kan het antwoord zijn. Alle sluit over zowel USB en Ethernet, maar in verschillende hoeveelheden: het NetDisk Office heeft acht Ethernet-poorten, terwijl de kleinere NetDisk Mini biedt een meer pocket-friendly form factor. Onze mid-range NetDisk unit verbindt ook via Ethernet of USB en er is één van elk socket; van de drie producten, dit is het beste voor small office / home office gebruik.

In de doos is de drive zelf, een power pack (ja, dat is een ander stopcontact bezet), USB en Ethernet-kabels. De 7200rpm, 80GB schijf is gehuisvest in een redelijk aantrekkelijke, ronde randen behuizing, grotere (en duurdere) drives zijn beschikbaar tot 250GB capaciteit (120GB / £ 159, 160 GB / £ 189 en 250GB 279 / £, allemaal ex. VAT).

We vonden de NetDisk eenvoudig te installeren en te gebruiken. In termen van de setup, hoeft u alleen maar een schakelaar omdraaien om het te vormen aan de macht te aanvaarden, hetzij uit de verpakking of de USB-poort. Als u kiest voor het laatste, dan heb je een tweekoppige USB-kabel moet worden aangesloten op de host-computer als de stroom drain is te groot voor een standaard aansluiting. Hoewel de duidelijke en beknopte instructies suggereert dat een dergelijke kabel is opgenomen, was er niet een met onze review unit.

Eenmaal draait, onder Windows XP zul je merken dat het apparaat gewoon bevoegdheden en het OS herkend als een extern station. Er is niets anders te doen. Gebruikers van Mac’s en oudere Windows-pc-gebruikers zullen chauffeurs op de begeleidende cd, maar we hebben niet deze te testen.

Het toestel is ook vrij snel. We gekopieerd van een full CD’s ter waarde van data – meer dan 700MB – van en naar de NetDisk meerdere malen, en elke keer het duurde iets meer dan 32 seconden, demonstreren van een real-world data transfer rate van ongeveer 22MB / sec.

De NetDisk cd bevat ook software die u toelaat om toegang tot de schijf te beheren – kritisch wanneer het apparaat is aangesloten op de gedeelde Ethernet-netwerk. De software is eenvoudig te gebruiken en niet iets anders te doen.

Netjes, eenvoudig te gebruiken en aantrekkelijk vormgegeven, kon Ximeta’s NetDisk enkel het kaartje voor mobiele opslag, back-up en de aanvullende opslag van bijvoorbeeld multimedia bestanden.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop