Meer volgen social media: je valt uit liefde met Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter

Twitter ziet grote dalingen in de tijd doorgebracht in de mobiele app.

Mensen zijn minder tijd doorbrengen op de populaire sociale media sites nu dan ze waren een jaar geleden, volgens een nieuwe studie van market intelligence firma SimilarWeb.

We kunnen besteden meer tijd dan ooit vastgelijmd aan onze smartphones, maar de apps die ooit kreeg de meeste aandacht zijn nu in sommige gevallen, zoals Twitter, krijgen aanzienlijk minder tijd scherm.

SimilarWeb vond dat in Q1 2016 mensen uit negen landen minder tijd besteed aan Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter dan ze een jaar geleden deed.

Mensen nog veel meer tijd doorbrengen op Facebook dan welke andere social-media app, maar het enige land in de studie waar mensen meer tijd doorgebracht in Facebook dan vorig jaar is Spanje.

Het onderzoek telde gemiddelde tijd die binnen elke app op Android-apparaten uit Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, India, Zuid-Afrika, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De grootste daling in de tijd besteed werd gezien op Twitter in Frankrijk, waar de gemiddelde daalde met 34 procent ten opzichte van de periode, van 19,8 minuten per dag tot 13,12 minuten per dag.

Ik ben tegenzin bereid om toe te geven dat Facebook Messenger is steeds de “een app voor alle communicatie ‘dat mensen, geen nummers, die ik altijd al wilde ongeacht het apparaat keuze noemt.

Verontrustend voor Twitter, waarvan de reclame-industrie heeft betere dagen gekend, waren er opmerkelijke daling in alle negen markten over de periode.

In de VS, de tijd besteed daalde met iets meer dan vijf minuten, van een gemiddelde van 18,73 minuten een jaar geleden tot een gemiddelde van 13,50 minuten dit jaar. Britten nu ook besteden ongeveer vier minuten per dag minder op Twitter dan zij een jaar geleden deed.

Het is een vergelijkbaar verhaal voor Facebook-eigendom Instagram. De gemiddelde tijd besteed aan Instagram in de VS daalde met 10 minuten tot 19:93 minuten per dag. Er was ook een aanzienlijke daling van de tijd besteed aan Instagram in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, waar de jaar-op-jaar dalingen varieerde tussen de vier minuten en acht minuten.

SimilarWeb De cijfers van Snapchat ruwweg lijn te brengen met de 25 tot 30 minuten per dag van de onderneming 100 miljoen gebruikers naar verluidt door te brengen in de app.

Vleiend om te misleiden: Waarom narcisten zijn een makkelijk doelwit voor hackers, Binnenkort zal feds snoop op je sociale netwerken alvorens veiligheidsmachtiging; Zal de dood van Twitter’s buy-knop zijn het einde van de sociale commerce?

sociale media

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Volgens SimilarWeb, tijd besteed aan Snapchat in de VS was in de 23e minuut een jaar geleden, maar dat in Q1 2016 is gedaald tot 18 minuten Ongeacht de daling, het rapport suggereert Snapchat is beter dan Twitter momenteel.

De studie is ook gekeken naar het percentage van de apparaten die elk van de vier apps die momenteel op zijn geïnstalleerd en gevonden over de hele linie daalt ook hier.

Facebook domineert wederom de huidige installaties, met het laagste cijfer dat in Duitsland, waar het op 63 procent van de apparaten een jaar geleden werd geïnstalleerd, in vergelijking met 55 procent in het huidige kwartaal.

In de VS, is Facebook geïnstalleerd op 68 procent van de apparaten, tegenover 71 procent een jaar geleden. Ook in het Verenigd Koninkrijk, installeert zijn gedaald van 73 procent naar 63 procent.

Volgens SimilarWeb, installeert de overkant van de vier apps in de negen landen zijn gedaald met gemiddeld negen procent.

Facebook heeft natuurlijk zijn focus gedraaid op zijn messaging apps als mensen weer aan private communicatie tussen vrienden.

De cijfers in het onderzoek meer tijd kon voorstellen wordt besteed in deze apps. Waar Facebook-gebruikers een keer gebruikt praatje in de app, de Messenger-app telt nu 900 miljoen actieve gebruikers per maand. Ook Facebook-eigendom WhatsApp heeft een miljard gebruikers.

SimilarWeb opgemerkt dat in de Verenigde Staten, Messenger huidige installaties klom twee procent ten opzichte van het jaar, terwijl WhatsApp steeg van 15 procent naar 20 procent in de periode.

Tijd besteed aan Snapchat in de VS was in de 23e minuut een jaar geleden, maar dat daalde tot 18 minuten in Q1 2016

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone