Britse regering wil om te concurreren met San Francisco op de nieuwe ‘sharing economy’ regeren

Na het succes van bedrijven, zoals Airbnb, Rentmyitems en Zipcar, heeft de Britse regering een rapport in de “Deeleconomie” in opdracht, met de optimistische idee om van het Verenigd Koninkrijk in een “global center”.

De aankondiging werd gedaan door Matthew Hancock MP, de minister van Business and Enterprise, op de conferentie Conservatieve Partij in Birmingham. Hij zei: “Er is enorm economisch potentieel voor de delen van de economie en ik wil ervoor zorgen dat het Verenigd Koninkrijk is vooraan in het midden van dat concurreert met San Francisco naar het huis van deze jonge tech start-ups zijn.

Dit is allemaal deel uit van onze lange-termijn economische plan om een ​​betere toekomst op te bouwen voor Groot-Brittannië.

Het kabinet wil gezien worden als “het steunen van de vernieuwers, de concurrenten en de oproerkraaiers” in plaats van, bijvoorbeeld, voor zijn beruchte “slaapkamer belasting”.

Hancock zei de Deeleconomie kon 50 procent marktaandeel in belangrijke sectoren zoals de vakantie-accommodatie en car-sharing / huurauto te bereiken tegen 2025, met wereldwijde zakelijke waarde van ongeveer £ 230 miljard ($ 335.000.000.000) per jaar – een getal uit PwC (PricewaterhouseCoopers ). Het zou dus een aanzienlijke invloed op de Britse worstelende economie.

Het verslag zal kijken naar de risico’s en voordelen van het delen van de economie, met inbegrip van “de belemmeringen voor digitale vertrouwen”, “de regeldruk ‘en mogelijke verzekering problemen. Vreemd, gezien de hoge werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk, de lijst omvat niet de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Het onderzoek zal worden geleid door Debbie Wosskow, die is CEO van een sharing-economie onderneming, Love Home Swap. Sinds ze heeft een belang in het veld, is het moeilijk om te zien hoe dit kan de beloofde Independent Review, maar misschien is dat betekent gewoon “onafhankelijk van de regering”.

De regering heeft uitgegeven een “call for evidence”, zodat burgers en bedrijven kunnen bijdragen. Mogelijke onderwerpen zijn het delen van eigendom (uiteraard), de tijd en het delen van vaardigheid, en het delen van vervoer, mode, voeding en persoonlijke spullen.

Er is ook een online enquête.

De overheid onderzoek sluit aan bij ander onderzoek. Dit geldt ook voor de recente papers van PwC (Five key sharing economy sectoren zou kunnen genereren £ 9 miljard van de Britse omzet in 2025) en Nesta (National Endowment for Science, Technology and the Arts), die eerder deze maand Making Sense van de Britse Collaborative Economy gepubliceerd. Nesta heeft ook publiceerde een document over de Europese economie te delen.

Het zal interessant zijn om te zien of Wosskow pakt een aantal van de lastige kwesties en hun juridische implicaties, zoals: Wie is er verantwoordelijk als er iets ernstig mis?

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen