? Hackers sloeg de centrale banken in Indonesië en Zuid-Korea

In de maand sinds activist hacken van de groep Anonymous verpand aan de banken over de hele wereld te richten, hebben hoge functionarissen zeiden dat de publieke websites van de centrale banken van zowel Indonesië en Zuid-Korea zijn getroffen door cyberaanvallen.

In reactie op de poging tot hacks, heeft Bank Indonesia 149 regio’s die gewoonlijk geen toegang tot de website, waaronder een aantal kleine Afrikaanse landen geblokkeerd, plaatsvervangend gouverneur Ronald Waas vertelde Reuters.

Waas zei verschillende centrale banken werden getroffen door gelijkaardige aanvallen en werden de IP-adressen die worden gebruikt door de daders te delen.

Volgens de ambtenaren, werd er geen geld verloren in de aanvallen op de Bank Indonesia en de Bank of Korea, die voornamelijk werden distributed denial of service (DDoS) pogingen. Ze zei ook dat er geen woord over wie verantwoordelijk is voor de aanslagen.

Waas zei dat het was de samenwerking tussen de centrale banken dat de aanvallen voorkomen succesvol, en dat slachtoffers delen hun ervaringen in de hele regio.

In een YouTube-video geplaatst in begin mei, Anonymous zei dat het zou lanceren een 30-daagse campagne om de centrale bank websites aan te vallen in wat zij omschreven als Operatie Icarus.

DDoS is aangewezen methode van de aanval van de hacktivist groep, het uitschakelen van websites door ze te overspoelen met internet aanvragen, overweldigend tijdelijk de servers.

Bank of Korea ambtenaren vertelde Reuters dat er ten minste een DDoS-aanval op de website van de bank in mei, maar het zei geen kwaad gedaan.

In mei hebben we zo veel storingen hadden “, zegt Benny Sadwiko, die leidt Bank Indonesia’s cybersecurity inspanningen.” Ze proberen om de reputatie van de banken aan te vallen. Dus we het blokkeren van IP-adressen uit landen die niet gewoonlijk ons ​​hebben toegang.

In slechts een halve dag op maandag, Bank Indonesia gedetecteerd 273 virussen en 67.000 spam e-mails naar de e-mail server en de website, de ambtenaren gezegd.

In het begin van mei, de centrale bank van Griekenland zei dat de website werd het doelwit van een cyberaanval van Anonymous voor een paar minuten voor beveiligingssystemen van de bank erin geslaagd om het aan te pakken en de Centrale Bank van Cyprus heeft ook gezegd zijn website kort kwam onder vuur mei .

Centrale banken hebben op hoog alarm geweest in de nasleep van de openbaringen die hackers uitgegeven frauduleuze money transfers naar $ 81.000.000 van de Bangladesh centrale bank te stelen in februari.

Na het leren hoe de organisatie werkt, de groep van cyber aanvallers ingebroken in de computersystemen van de Bangladesh centrale bank en uitgegeven instructies via het SWIFT-netwerk over te dragen $ 951.000.000 van de deposito’s bij de New York Federal Reserve Bank om rekeningen in de Filippijnen en Sri Lanka.

De groep had geïnstalleerde malware in systemen van de bank Dhaka hoofdkantoor, waardoor ze een aantal weken door te brengen spioneren op systemen en processen van de bank.

Het grootste deel van de transacties werden geblokkeerd, maar vier ging door, voor een bedrag van $ 81.000.000, vonken beschuldigingen van Bangladesh ambtenaren dat zowel de Fed en SWIFT niet had voldaan aan de fraude op te sporen.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De breuk werd ontdekt door een ongeval, met een waarschuwing alleen verhoogd als gevolg van een kleine spelfout op één van de transacties die andere vragen die nog niet waren verwerkt geblokkeerd.

Het bleek mei dat die achter de overval daadwerkelijk gericht op de computer van een Bengalese ambtenaar om de diefstal te voeren, maar de ambtenaar niet gemarkeerd als verdachte op het moment. Het hoofd van een door de overheid aangestelde panel onderzoek naar de cyber heist vertelde verslaggevers later die maand dat ambtenaren van Bangladesh Bank kan betrokken zijn geweest bij de berekende diefstal.

Een klein deel van de gestolen fondsen zijn teruggevonden, maar Bangladesh ambtenaren zijn nog steeds overweegt het vooruitzicht van het nemen van het Amerikaanse financiële systeem naar de rechter om de rest terug te vorderen.

Volgens Symantec, alvorens naar de Bangladesh Bank, de groep die verantwoordelijk is voor de aanval probeerden hun geluk op een Filippijnse instelling. De security leverancier zei vorige week dat de overeenkomsten in de code die wordt gebruikt in de malware in beide aanslagen geleid tot het sluiten van de aanvallen waren van de ene bron.

Het bedrijf zei dat de aanvallen op de Filippijnse bank plaatsgevonden vanaf oktober vorig jaar, en vertegenwoordigen de eerder bekende aanvallen uit de groep.

“De ontdekking van meer aanvallen levert verder bewijs dat de groep betrokken is bezig met een grote campagne tegen financiële doelstellingen in de regio”, aldus Symantec in een blogpost.

De Bangladesh Bank aanval volgt op een soortgelijke, maar weinig merkte diefstal van Banco del Austro in Ecuador vorig jaar dat gesaldeerd dieven meer dan $ 12 miljoen euro, evenals een eerder geheime aanval op Vietnam Tien Phong Bank die niet succesvol was.

AAP

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond