? Samsung worstelt smartphone lood terug van Apple

Samsung heeft haar smartphone voorsprong op Apple teruggewonnen, na eerder het binden met het bedrijf voor de pole position.

Volgens Strategy Analytics, voor het eerste kwartaal van dit jaar Samsung is opnieuw de top smartphone leverancier. Het verscheept naar schatting 83.200.000 eenheden, en bezat een 24,1 procent marktaandeel. Apple inmiddels verscheept 61.200.000 eenheden, het verdienen van een 17,7 procent aandeel.

Terwijl het aandeel van Samsung is nog steeds goed naar beneden op de 31,2 procent hield het een jaar geleden heeft het bedrijf toch teruggewonnen haar voorsprong op Apple na de twee bedrijven, zowel gekerfd een 19 procent aandeel voor het laatste kwartaal van 2014.

Wereldwijd zijn 345 miljoen smartphones verscheept in het eerste kwartaal, een stijging van 21 procent ten opzichte van de 285 miljoen die een jaar geleden verzonden. Strategy Analytics opgemerkt dat de smartphone groei met 33 procent was afgenomen ten opzichte van een jaar geleden, grotendeels te wijten aan hogere penetratiegraad in de VS, Europa en China.

Kleine bedrijven gericht op het aanbieden van goedkope apparaten beheren om de rollen om te draaien op de reuzen van de tech wereld. Hier is hoe ze het doen.

Ondanks het verliezen van de eerste plaats om Samsung, Apple trotseerde de groeivertraging, toenemende transporten met 40 procent ten opzichte van de 43,7 miljoen eenheden het een jaar geleden verzonden.

“Samsung bleef uitdagingen in AziĆ« en elders worden geconfronteerd, maar de wereldwijde prestaties voldoende gestabiliseerd dit kwartaal naar Apple te halen en te heroveren eerste positie als ‘s werelds grootste smartphone-leveranciers door volume,” Neil Mawston, uitvoerend directeur bij Strategy Analytics, gezegd.

“Nieuwe iPhone 6 en 6 Plus-modellen van Apple blijven razend populair in China en wereldwijd, als consumenten een upgrade naar grotere scherm phablets voor verbeterde data ervaringen,” voegde hij eraan toe.

Ondertussen, derde geplaatste Lenovo verscheept 18,8 miljoen eenheden, het vastleggen van 5,4 procent van de markt, een daling van zeven procent een jaar geleden, en Huawei groeide verscheept 17,3 miljoen eenheden naar de vierde plek te nemen met een vijf procent aandeel.

Hoewel Samsung heeft geen cijfers over smartphone zendingen vrij te geven, gisteren gezegd dat 80 procent van de 99 miljoen mobiele telefoons tijdens het kwartaal verscheept waren smartphones. Ondanks een daling van de mobiele het bedrijf de winst over het eerste kwartaal, Samsung zei dat het vertrouwen in de nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge zal de Galaxy S5 overtreffen.

“Samsung blijft de zware concurrentie van Apple onder ogen, maar de recente sterke vraag naar zijn nieuwe Galaxy S6 apparaten geeft Samsung kan een verbeterde prestatie te leveren in de komende tweede kwartaal van dit jaar”, aldus Strategy Analytics’s Mawston.

Apple deze week meldde het fiscale tweede kwartaal een winst van $ 13,6 miljard, het verslaan van de verwachtingen van analisten dat het zou verschepen 55,7 miljoen iPhones.

Lees verder

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

Samsung verwacht dat de omzet boost van Apple chip deal; Patent oorlogen eindigen met een gejammer als Apple-Samsung vervliegt; Apple sluiten in op de Samsung in de wereldwijde smartphone-markt, de grootste hoofdpijn van Samsung is niet Apple, het is China

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar