SAP: Is HANA groei overdreven?

SAP heeft laten zien een sterke groei met HANA in-memory analytics systemen, maar ten minste één analist vraagtekens bij de groei en voegde eraan toe dat het bedrijf kan de toewijzing van andere producten van de categorie.

In een onderzoek nota, Cowen analist Peter Goldmacher deed een diepe duik in HANA resultaten van SAP. SAP heeft gezegd dat HANA twee jaar licentie samengestelde jaarlijkse groei door middel van fiscaal 2013 ongeveer 120 procent is geweest. Als dat groeipercentage is waar, Goldmacher merkte op dat “de andere 90% van de SAP-licentie bedrijf, applicaties en business intelligence, groeit in een combinatie van twee jaar CAGR van ongeveer 2%, aanzienlijk onder de categorie groeicijfers.”

Uiteindelijk Goldmacher merkte op dat SAP is het toevoegen van licenties aan HANA om beter te groeien.

Zijn theorie zou niet ongehoord zijn. Zo heeft Oracle merkte op dat haar afwijkingen vast hardware strategie draait om softwarelicenties ook. Tossing software deals in HANA zou rijmen met die benadering.

Goldmacher vragen die aanpak op de lange termijn. Zijn te nemen is het tegenovergestelde van Oracle’s Safra Catz, president en CFO, die afwijkingen vast sprak op woensdag. conclusie Goldmacher’s

Wij geloven dat de trend in de compute wordt massaal verspreid commodity-dozen, en terwijl er een markt is voor producten zoals HANA en Exadata, het is aanzienlijk kleiner dan optimistisch beschrijvingen door SAP en Oracle. Wij geloven dat HANA omzet wordt opgeblazen door subjectieve toewijzing product inkomsten voor HANA ten koste van de traditionele applicaties en BI bedrijven en swapping HANA voor ongebruikte licenties. We denken dat dit opgeblazen Zetels zonder incrementele geld om het bedrijf. Op een gegeven moment zullen beleggers waarschijnlijk beginnen te maken over de gevolgen voor de overige 90% van de licentieverkopen we verwachten zal uiteindelijk om te zetten negatief. Wij geloven dat de overtreding in dit geval is het krijgen in de data management business met oude product (Sybase) en dure hardware (HANA). Hoewel de gevolgen van het model laag is, kan de reputatie kosten voor beheer zijn hoog.

Goldmacher aangekomen bij zijn conclusie door het afbreken van SAP-database, mobiel, business intelligence en applicatie verkoop. Merk op dat SAP niet die groepen uit breekt, maar rolt ze in het kader van software en software gerelateerde diensten.

In een notendop, Goldmacher zei dat het waarschijnlijk is dat SAP is het verdisconteren van applicaties en business intelligence en het aanbieden van enkele deals op databases en mobiel. Dat zet blaast ook de database en mobiele groei.

Waarom zou SAP korting apps en niet andere items? Goldmacher opgemerkt

Wij waarschuwen investeerders dat ons onderzoek blijkt dat HANA en Sybase groei waarschijnlijk voort uit ofwel willekeurige toewijzing van de opbrengsten / het verdisconteren in enterprise licentie-overeenkomsten, of SAP’s bereidheid om gelicentieerde producten te ruilen in plaats van het verminderen van de inkomsten onderhoud klanten over te schakelen naar SaaS alternatieven zoals Salesforce.com en Werkdag . We blijven worstelen om gegevens punten in het veld dat HANA gaat mainstream en / of terrein wint in concurrerende opdrachten te vinden.

SAP zei Goldmacher de analyse is uitgeschakeld basis. Een woordvoerder zei:

Een dergelijke verdiscontering plaatsvindt op een SAP-product en dat de helft van SAP HANA transacties standalone deals. We hebben consistent in onze no-korting beleid en onze rapportage van groeicijfers en de resultaten inkomsten geweest. Hana, Mobile en Cloud zien de snelste groei in onze portfolio van oplossingen en dat onze core business (Apps en Google Analytics) blijven groeien, ook.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf