Shellshock: Hoe kunt u uw Unix, Linux en Mac-servers te beschermen

Het enige wat je hoeft te vrezen met, Shellshock, de Unix / Linux Bash gat in de beveiliging, is de angst zelf. Ja, Shellshock kan dienen als een baan voor wormen en malware op uw Unix, Linux en Mac-servers slaan, maar je kan verdedigen tegen.

Echter, Shellshock is niet zo slecht als; heartbleed. Nog niet, in ieder geval.

Hoewel het waar is dat de Bash shell is de standaard commando-interpreter op de meeste Unix en Linux-systemen en alle Macs – het merendeel van de webservers – voor een aanvaller om uw systeem te krijgen, moet er een manier voor hem of haar om daadwerkelijk te krijgen naar de shell op afstand. Dus, als je een pc zonder ssh, rlogin, of een ander remote desktop-programma uitvoert, ben je waarschijnlijk veilig genoeg.

Een ernstiger probleem wordt geconfronteerd met apparaten die gebruik maken van embedded Linux – zoals routers, switches, en apparaten. Als u een oudere, niet meer ondersteund model uitvoert, kan het bijna onmogelijk om het te patchen en zal waarschijnlijk kwetsbaar voor aanvallen. Als dat het geval is, moet u zo snel mogelijk te vervangen.

Het echte aanwezig gevaar is voor servers. Volgens het National Institute of Standards (NIST), Shellshock scoort een perfecte 10 voor potentiële impact en exploiteerbaarheid. Red Hat meldt dat de meest voorkomende aanvalsvectoren zijn

Zo veel voor gedachten van Red Hat. Van deze, de webservers en SSH zijn degenen die me het meest zorgen te maken. De DHCP-client is ook lastig, vooral als, zoals het geval is bij kleine bedrijven, uw externe router fungeert als uw internet-gateway en DHCP-server.

Hiervan webserver aanvallen lijken de meest voorkomende veruit. Als Florian Weimer, een Red Hat security engineer, schreef: “HTTP-verzoeken tot CGI-scripts zijn geïdentificeerd als de belangrijkste aanvalsvector.” Aanvallen worden gemaakt tegen systemen; loopt zowel Linux en Mac OS X.

Jaime Blasco, laboratoria directeur bij AlienVault, een security management services bedrijf, liep een honeypot op zoek naar aanvallers en vond “meerdere machines proberen om de Bash beveiligingslek te misbruiken. De meerderheid van hen zijn uitsluitend sonderen om te controleren of systemen kwetsbaar zijn. Aan de andere kant , vonden we twee wormen die actief de kwetsbaarheid uitbuiten en het installeren van een stuk van malware op het systeem. ”

Andere security onderzoekers hebben ontdekt dat de malware is de gebruikelijke soort. Ze proberen meestal te planten distributed denial of service (DDoS) IRC bots en de poging om het systeem logins en wachtwoorden hand van een lijst van slechte wachtwoorden als ‘root’, ‘admin’, ‘gebruiker’, ‘login’ en ‘123456 raden.

Dus, hoe weet u of uw servers kan worden aangevallen? Eerst moet je om te controleren om te zien of u een kwetsbare versie van Bash uitvoert. Om dat te doen, de volgende opdracht vanuit een Bash shell

env x = ‘(); echo kwetsbaar’ bash -c “echo dit is een test

Als je het resultaat

kwetsbaar dit is een test

Slecht nieuws, kan uw versie van Bash worden gehackt. Als je het ziet

bash: waarschuwing: x: het negeren van functie-definitie poging bash: error importeren functie-definitie voor `x ‘dit is een test

Jij bent goed. Nou, om precies te zijn, je bent als beschermd als je kunt zijn op dit moment.

httpd (uw webserver): CGI [Common-Interface Gateway] scripts worden waarschijnlijk getroffen door dit probleem: wanneer een CGI-script wordt uitgevoerd door de webserver, het maakt gebruik van omgevingsvariabelen om gegevens door te geven aan het script. Deze omgevingsvariabelen kan worden gecontroleerd door de aanvaller. Als het CGI script noemt Bash, kon het script willekeurige code uit te voeren als de httpd gebruiker. mod_php, mod_perl, en mod_python geen gebruik maken van omgevingsvariabelen en we geloven dat ze niet beïnvloed, Secure Shell (SSH). Het is niet ongewoon om op afstand commando’s te beperken dat een gebruiker kan worden uitgevoerd via SSH, zoals rsync of git. In deze gevallen kan dit probleem worden gebruikt om een ​​bevel, niet alleen de beperkte opdracht uit te voeren; dhclient. Het Dynamic Host Configuration Protocol Client (dhclient) wordt gebruikt om het netwerk configuratie-informatie automatisch te verkrijgen via DHCP. Deze klant maakt gebruik van verschillende omgevingsvariabelen en loopt Bash de netwerkinterface te configureren. Aansluiten op een kwaadwillige DHCP-server kan een aanvaller willekeurige code op de client-machine te laten draaien, CUPS (Linux, Unix en Mac OS X-printserver). Er wordt aangenomen dat CUPS wordt beïnvloed door dit probleem. Diverse gebruiker geleverde waarden worden opgeslagen in omgevingsvariabelen wanneer cups filters worden uitgevoerd; sudo:. Opdrachten uit te voeren via sudo hebben geen last van dit probleem. Sudo specifiek zoekt naar omgevingsvariabelen die ook functies. Het zou nog steeds mogelijk zijn om de lopende opdracht om een ​​omgeving variabele die ertoe kunnen leiden dat een Bash kind proces om willekeurige code uit te voeren vast te stellen; Firefox. We geloven niet dat Firefox kan worden gedwongen om een ​​omgeving variabele in te stellen op een manier die Bash zou laten gerund willekeurige commando’s. Het is nog steeds aan te raden om te upgraden Bash als het is gebruikelijk om verschillende plug-ins en uitbreidingen die dit gedrag kan leiden tot installeren, Postfix:. De Postfix [mail] server zal verschillende personages vervangen door een ?. Terwijl de Postfix server doet Bash te bellen in een verscheidenheid van manieren, wij geloven niet een willekeurige omgeving variabele kan door de server worden ingesteld. Het is echter mogelijk dat een filter omgevingsvariabelen kon stellen.

Waarom hebben veel boards vertrekken IT-beveiliging in de eerste plaats om de veiligheid technici, en waarom kan niet techies overtuigen hun boards om schaarse geld te besteden aan de bescherming van informatie van belanghebbenden? Wij bieden aanwijzingen over hoe de IT security governance gap te sluiten.

Terwijl alle grote Linux-distributeurs patches uitgebracht dat de meeste aanvallen te stoppen – Apple heeft nog geen patch uitgebracht – het is ontdekt dat “pleisters geleverd voor dit probleem onvolledig Een aanvaller kan speciaal vervaardigde omgevingsvariabelen bevatten willekeurige commando’s die zullen worden voorzien. uitgevoerd op kwetsbare systemen onder bepaalde voorwaarden. ” Hoewel het onduidelijk is of deze aanslagen kunnen worden gebruikt inbreken in een systeem, is het duidelijk dat ze kunnen worden gebruikt om ze te crashen, dankzij een uitzondering null-pointer.

Patches te vervullen in de laatste van de Shellshock gat in de beveiliging wordt gewerkt nu. In de tussentijd moet u uw servers bij te werken zo snel mogelijk met de beschikbare patches en houdt een open oog voor de volgende, voller Ones.

In de tussentijd, indien, zoals waarschijnlijk is, bent u de Apache webserver draait, zijn er een aantal mod_security regels die pogingen om te exploiteren Shellshock kan stoppen. Deze regels, die door Red Hat, zijn

Eerste aanvallen met ‘Shellshock’ Bash bug ontdekt, Unix / Linux Bash: niet overdekte kritieke gat in de beveiliging; New OpenSSL schending geen heartbleed, maar moet serieus genomen worden; heartbleed: Open source ergste uur, Hoe veilig is uw shell? Bij veel bedrijven, niet erg

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Request Header waarden; SecRule REQUEST_HEADERS “^ \ (\) {” “fase: 1, te ontkennen, id: 1000000, t: urldecode, status: 400, log, msg: ‘CVE-2014-6271 – Bash Attack

SERVER_PROTOCOL waarden; SecRule REQUEST_LINE “\ (\) {” “fase: 1, te ontkennen, id: 1.000.001, status: 400, log, msg: ‘CVE-2014-6271 – Bash Attack

GET / POST namen; SecRule ARGS_NAMES “^ \ (\) {” “fase: 2, ontkennen, id: 1.000.002, t: urldecode, t: urlDecodeUni, status: 400, log, msg: ‘CVE-2014-6271 – Bash Aanval

GET / POST waarden; SecRule ARGS “^ \ (\) {” “fase: 2, ontkennen, id: 1.000.003, t: urldecode, t: urlDecodeUni, status: 400, log, msg: ‘CVE-2014-6271 – Bash Aanval

Bestandsnamen voor uploads; SecRule FILES_NAMES “^ \ (\) {” “fase: 2, ontkennen, id: 1.000.004, t: urldecode, t: urlDecodeUni, status: 400, log, msg: ‘CVE-2014-6271 – Bash Aanval

Het is essentieel dat u uw servers patch zo snel mogelijk, zelfs met de huidige, onvolledige degenen, en het opzetten van verdedigingswerken rond uw webservers. Als je dat niet doet, kan u bij ons aan het werk morgen om uw computers te vinden volledig aangetast. Dus er even uit en beginnen met het patchen!

 verhalen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer