Shuttle SD39P2 Beoordeling

Shuttle heeft de meest krachtige en configureerbare small-form-factor barebone systeem (ontbreekt processor, geheugen, videokaart, harde schijf en besturingssysteem) tot op heden geproduceerd. De all-aluminium SD39P2PC heeft een compact en ziet er relatief bescheiden, maar onder de oppervlakte ondersteunt Intel quad-core processors, maximaal 8 GB aan DDR2 800MHz-geheugen en de GeForce 8800GTX.

Shuttle XPC Barebone SD39P2 maakt gebruik van het bedrijf beproefde P2 design. De 22cm van 32.5cm van 21cm chassis is niet de meest aantrekkelijke (waar zijn alle geborsteld aluminium en talloze LEDs?). maar is een sterke kracht om rekening mee te houden in termen van prestaties. Het systeem ondersteunt Intel’s meest krachtige Socket 775 processors (Intel 975X chipset), zoals de Core 2 Quad, Core 2 Duo en Core 2 Extreme, en maximaal 8 GB aan DDR2 800MHz-geheugen in dual-channel mode (tot 4 keer de capaciteit van de vorige generatie XPC’s). We vonden dit was genoeg voor veeleisende video en graphics-editing plichten, en het maakt ook 3D-games vliegen. Compatibel met de nieuwste PCIe grafische kaarten, zoals nVidia’s hoog aangeschreven GeForce 8800GTX / 7950GX2 of ATI’s Radeon X1900XTX, de Shuttle SD39P2 ondersteunt ook voldoende opslagruimte, dus het is geschikt voor zowel het netwerk storage en mediaserver plichten. Het systeem is geschikt voor maximaal drie SATA-300 harde schijven, die in combinatie kan worden uitgevoerd als RAID 0, 1, 5 of 10.

Om dit indrukwekkende pakket te voltooien, is er een externe SATA-poort, Gigabit LAN (Broadcom BCM5789), die Ondersteuning Wake-On-LAN ondersteunt, en aan boord van 7-kanaals audio (Realtek ALC888). We checkten dat de 400-watt voeding was aan het werk, en vond het in staat is het voeden van een GeForce 8800GTX, drie harde schijven, en een enkele optische drive. Het is ook verrassend rustig bij het uitvoeren, dankzij intelligent beheer van de vijf fans van het systeem, het systeem meerdere klimaatzones voor een optimale luchtcirculatie.

De XPC SD39P2 is gemakkelijk te bereiken USB 2.0 en FireWire 400-poorten aan de voorzijde van het systeem. De externe SATA-poort aan de achterkant biedt intelligente set-up en hot-plug-functionaliteit, waardoor moeiteloos delen en overdragen van digitale media op externe apparaten.

Voor wie op zoek naar de meest mogelijke prestaties uit het systeem te knijpen, overklokken functies in de BIOS van de SD39P2 laten we u de ‘CPU Clock Ratio’, ‘CPU Clock’ en ‘DDR2 Voltage set’ aan te passen. De mogelijkheid om DDR2 voltage te veranderen is in het bijzonder nuttig als het u toestaat om te profiteren van overclocked DDR2 800MHz-geheugen (standaard de SD39P2 is geconfigureerd om 667 MHz DDR2-geheugen ondersteunen). Helaas is de nieuwste generatie DDR3-geheugen niet ondersteund door het moederbord.

Als het gaat om uitbreidbaarheid, wordt de SD39P2 duidelijk beperkt in vergelijking met een gewone desktop PC, maar er is nog ruimte om het uit kit met een aantal van uw favoriete randapparatuur. Toegang tot de interne werking is snel en eenvoudig met behulp van de vier schroeven, en de gehele behuizing komt uit in een keer geeft u toegang tot alle kanten van de machine. De onboard-aansluitingen bestaan ​​uit x3 SATA, ATA / 100 IDE, floppy connector, 5-pins USB 2.0 header, ATX belangrijkste power connector, ATX 12-volt aansluiting, drie 4-pins fan connectors en één 3-pins fan connector. Uitbreidingsposities omvatten drie 3,5 inch. baaien en een enkele 5,25 inch. baai. Upgrade slots onder een enkele PCI-E x16 slot (SLI en Crossfire zijn uit het raam) en één PCI-slot, dus je zult je uitbreidingskaart wijselijk te plukken.

De voorkant van de machine is vrij minimalistisch, wat we willen, het aanbieden van slechts twee USB 2.0-poorten, 4-pins FireWire, microfoon-in en hoofdtelefoon-out poorten onder het deksel flip-down. Naast de 3,5 inch. drive bay, wat ideaal is voor een geheugenkaartlezer, zijn power-on / off en reset knoppen, naast voeding en HDD LED’s. De achterzijde is veel spannender: RJ45 Gigabit LAN, eSATA-poort, zes USB 2.0, FireWire 400, line-in, front-out poort, side surround-out poort, achter surround-out poort, center / baspoort, S / PDIF coaxiale-out poort, optische S / PDIF-in poort, evenals een Clear CMOS-knop (voor het geval je overklokken vaardigheden zijn niet tot nul).

Een barebone PC is niet voor iedereen: de machine is onvolledig geleverd en er is altijd de angst dat je een component die niet volledig wordt ondersteund zullen kopen. Shuttle heeft echter de SD39P2 bijna bedrijfszeker door het ondersteunen van de beste componenten op de markt hebben aangeboden, hoewel het gebrek aan ondersteuning voor AMD-processors zullen sommige teleurstellen. Je zult nog steeds om te shoppen voor kerncomponenten, maar aan het eind van de dag met een uniek stuk van de kit dat een punch packs terwijl het verbruiken van minimale ruimte op uw bureau hebben – ongeveer 1/7 het volume van een typische desktop-pc, eigenlijk.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop