Supercomputer macht gaat naar de cloud

De rekenkracht van supercomputers is niet langer beperkt tot organisaties die zich kunnen veroorloven om hun eigen high-performance computing (HPC) labs als cloud geleverd HPC-as-a-service (Haas) krijgen een bredere acceptatie in de markt lopen, volgens markt spelers.

In een e-mail interview met de website Azië, Sandra Lue, directeur van IBM Asean’s cloud-oplossingen, zei dat het bedrijf dat de vraag naar Haas zal groeien als bedrijven realiseren van de delivery model kan dezelfde voordelen die de adoptie van cloud computing reed opleveren. Deze omvatten de efficiënte en snelle benutting van resources, pay-per-use model voor gestandaardiseerde diensten en de mogelijkheid om middelen te gebruiken alleen wanneer nodig, dus het verwijderen van de noodzaak om zich toelegt verzuilde HPC-omgevingen te kopen voor elke gebruikersgroep, Lue gezegd.

Tom Coull, senior vice president en general manager van de on-demand computing-van Penguin Computing, stemde. De hoge kosten en de inspanning die nodig is om een ​​on-premise HPC cluster online te brengen is organisaties te stimuleren om te kijken naar cloud-gebaseerde HPC-systemen, vooral die met intermitterende computers of behoefte aan opslagruimte, Coull uitgelegd.

Hij voegde eraan toe dat de behoefte van een bedrijf om IT-uitgaven te verminderen en capex (investeringen) te minimaliseren verder rechtvaardigen draaien naar de cloud voor HPC-mogelijkheden.

De San Francisco gevestigde bedrijf begonnen met het aanbieden van haar Haas, genaamd Penguin Computing on Demand (POD), de handel in januari 2010 en heeft sinds zijn debuut meer dan 5 miljoen banen verwerkt. De Haas klanten zijn afkomstig uit verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Korea en België, zei Coull.

Mechanics achter Haas; Erop wijzend dat Haas werkt op dezelfde manier als cloud computing, Lue legde uit: “Als cloud service providers (CSP) start het verstrekken van Haas, zullen de gebruikers in staat zijn om te vragen of de aankoop HPC middelen net als de huidige cloud-gebruikers te vragen voor de basisinfrastructuur van de LSD.

“In een typisch scenario, kan een CSP diverse standaard voorgedefinieerde HPC clusters op basis van behoeften van de gebruiker en de vraag te creëren en beschikbaar maken via een catalogus. De gebruikers zullen ze eenvoudigweg te selecteren uit de catalogus en het verzoek van de CSP te voorzien die clusters voor de benodigde duur “, zei ze.

Bij Penguin Computing, Coull zei dat het “vrij eenvoudig” voor klanten om Haas rekenkracht te kopen. “Een klant zich aanmeldt voor POD via ons online formulier, dan werkt met onze HPC ondersteunend personeel om hun compute omgeving te creëren,” zei hij. “Na dat, ze inloggen en hun taken uit te voeren als dat nodig is. Zij kunnen hun gegevens naar POD op onze high-speed Internet-verbinding rechtstreeks op de harde schijf [via een koerier] verzenden of het gebruik van onze POD Caddy service.

Haas klanten Penguin Computing komen uit een waaier van verticals, waaronder bio-informatica, discrete manufacturing, defensie, geografische informatiediensten, de academische wereld en entertainment, voegde hij eraan toe. Deze bedrijven maken gebruik van de dienstverlening aan middelen reken- en opslagcapaciteit te ondersteunen tijdens de piek behoeften, legde hij uit, terwijl anderen tik op het aanbod om hun on-premise systemen volledig te vervangen als blijkt rendabeler of handig om hun HPC eis te besteden.

S’pore universiteit bouwt een eigen HPC-cloud; In Singapore, Nanyang Technological University (NTU) en IBM kondigde eind mei dat ze in de proeffase van het creëren van een cloud-gebaseerde technologie platform voor onderzoekers en studenten van de lokale tertiaire instelling toestaan aan de universiteit HPC-omgeving gebruiken. De proeffase van de private HPC cloud zal naar verwachting voltooid in maart 2012 zei Son Huynh, HPC-cloud project executive bij IBM, in een e-mail.

Terwijl de NTU’s Haas zal worden beperkt tot zijn eigen gemeenschap, Lue vertelde de website Azië die Big Blue hoopt zijn private HPC-cloud-diensten aan andere verticals uit te breiden, zoals de olie- en gasindustrie voor de exploratie en seismisch onderzoek, de automobiel- en luchtvaartindustrie voor engineering simulatie en modellering, en de financiële handel industrie voor data analytics en business intelligence.

In een e-mail interview, Melvin Hwee Soh, NTU’s systeembeheerder en HPC-cloud project manager, onderstreept de voordelen van een cloud geleverd HPC platform kan bieden dan on-premise HPC clusters. Terwijl de traditionele HPC model sterk geoptimaliseerd, merkte hij op dat de gebruikers kan worden beperkt tot een enkele vaste set van milieu en zich moeten aanpassen aan die omgeving.

Echter, met HPC op een wolk platform, deze beperking kan worden overwonnen doordat gebruikers de flexibiliteit om snel bepaling geen type HPC omgeving waarin ze nodig hebben of een omgeving die het meest geschikt kunnen zijn voor de gebruiker om te werken aan hun probleem stelt, Soh hebben toegevoegd.

IBM Son toegevoegd dat op basis van de werkelijke resultaten van eerdere cloud implementaties organisaties kunnen verwachten dat hun HPC gebruik te verhogen met 75 tot 90 procent, gemiddeld provisioning tijd met 50 tot 75 procent en benchmark verbeteren 2-4 maal ten opzichte van bestaande on-premise HPC.

Dat gezegd hebbende, hij merkte op dat de cloud-platform is nog steeds een opkomende en snel evoluerende technologie. Daarom is het implementeren van een privé-Haas platform moet op dezelfde manier als elke implementatie cloud benaderd worden en zou een goed gedefinieerde toepassingsgebied, de doelstellingen, criteria voor succes, resource planning en ontwikkeling van vaardigheden vereisen, aldus Son.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro