Telecom klikt definitieve 700MHz blok

Telecom heeft een veiling gewonnen voor de finale 10 MHZ van 700MHz radiospectrum vrijgemaakt als gevolg van de sluiting van analoge televisiediensten in Nieuw-Zeeland.

Telecom bod NZ $ 83.000.000 plus GST voor de laatste blok na slechts NZ $ 22.000.000 elk betalen voor de drie blokken kocht in oktober.

Vodafone en Telecom werden gemeld te worden in een ding-dong strijd om het blok, iedere verhoging van deze dagelijks bod.

In totaal heeft de “digitale dividend” veiling nu oogstte NZ $ 259.000.000.

Het ministerie van bedrijf, innovatie en werkgelegenheid, waarop de veiling proces liep, zei bod Telecom is voorwaardelijk op het verkrijgen van goedkeuring van de concurrentie regulator het Commerce Commissie om het spectrum te verwerven.

In de eerste ronde van de veiling in oktober vorig jaar, drie bieders waren elk recht op een bod van drie 10MHz blokken spectrum. Echter, challenger mobiele operator 2degrees alleen bieden voor twee blokken, het verlaten van een blok onverkocht.

De resultaten van de 700MHz veiling, onder voorbehoud van goedkeuring Commerce Commissie derhalve: Telecom kocht twee 20MHz (vier blokken); Vodafone kocht twee 15 MHz (drie blokken), en; 2degrees kocht twee 10MHz (twee blokken).

Een eindopdracht proces, waarbij elke succesvolle bieder zal bieden voor een locatie binnen het spectrum band, nog steeds worden gehouden.

2degrees pleitte voor een vertraging voordat de verkoop van het laatste blok, maar was niet succesvol.

Bieders die kopen drie blokken van het radiospectrum moet tenminste vijf nieuwe mobiele websites te bouwen elk jaar, voor vijf jaar. Telecom, met vier blokken, vereist zal zijn om tien nieuwe cel jaarlijks websites te bouwen voor vijf jaar, in gebieden die het geen moment te dekken.

Als de veiling voorwaarden zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat ten minste 90 procent van de Nieuw-Zeelanders hebben toegang tot een 4G-netwerk, alle succesvolle bieders hebben ook te upgraden 75 procent van hun bestaande landelijke mobiele sites om 4G, tot een maximum van 300 plaatsen .

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’