Treasury sloten BlackBerry voor Apple

In de loop van de volgende maand en een half, zal de Australische ministerie van Financiën haar vloot van BlackBerry mobiele telefoons in het voordeel van de iPhone 5s sloot, volgens de chief information officer Peter Alexander.

De afdeling heeft oudsher BlackBerry-apparaten aan het personeel op de afdeling, kantoren vier ministers en agentschappen onder Treasury, maar na Defence Signals Directorate (DSD); gecertificeerde iOS voor gebruik door de overheid, Alexander zei dat de afdeling een beslissing om over te schakelen.

We gaan naar Apple-apparaten zoals onze corporate platform gebruiken – iPhones en iPads voor nu, “Alexander vertelde de website.” In principe, omdat iOS is geëvalueerd door Defence Signals directoraat.

De besturing van de 250-apparaten zal worden beheerd door het mobiele device management platform AirWatch, en Alexander zei dat de afdeling zou hebben tot doel de roll-out te voltooien tegen het einde van maart.

De beslissing om BlackBerry te laten vallen – die al DSD toestemming had – voor de iPhone binnen Treasury komt niet als een BlackBerry vorige week, officieel gelanceerd het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10, en twee nieuwe apparaten, de Q10 en de Z10. Alexander zei dat hij er zeker van dat de BlackBerry’s poging tot comeback zou lukken was het niet.

BlackBerry heeft vrij beperkt vermogen, “zei hij.” Met de nieuwe wordt gelanceerd, het is bijna te laat is. Misschien zal het halen, misschien zal het niet.

Alexander zei dat het gebrek aan DSD goedkeuring van alle Android-apparaten voorkomen dat de afdeling uit te gaan met Android.

In de koudste en wreedste manier om ernaar te kijken, was er geen beslissing voor ons, echt waar. We keken naar het in termen van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, Android-telefoons zijn perfect geschikt … maar het was echt een beslissing die we niet veel optie niet.

Het merendeel van de mobiele vloot van de afdeling wordt bediend door Optus, zei hij, behalve in kantoren een aantal ministers, waar Telstra was de favoriete luchtvaartmaatschappij.

“Nee kritiek van Telstra, maar we hebben een aantal hele leuke arrangementen met Optus [voor bundels] gehad. Die bundeling van gegevens is erg handig voor ons na verloop van tijd,” zei hij.

Telstra heeft betere dekking [zoals 4G in Canberra]. Veel mensen in de ministeriële kantoren willen Telstra hebben. Niet alleen vanwege de snelheid, maar ook vanwege de verbinding.

Telstra heeft zijn 4G evolutie op lange termijn (LTE) netwerk uitgerold in de stalling van Canberra reeds. Optus plannen op de lancering van haar time division duplex (TD) LTE-netwerk in de hoofdstad, in maart of april, maar dit netwerk zal niet compatibel met de iPhone 5 zijn.

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval