Uber blijkt Delhi contanten te aanvaarden riksja’s in UberAutos

Uber heeft de lancering van UberAuto in Dehli, India, bekend om het gebruik van drie wielen riksja’s van de stad te maken.

Als onderdeel van UberAuto, zullen klanten de mogelijkheid om te betalen voor hun rit in contanten, die zal worden berekend op basis van een door de overheid goedgekeurde gemeten tarief hebben.

Uber draait nu vier verschillende diensten voor klanten in Dehli: UberAuto, UberGo, UberX en UberBlack.

“Als het gaat om het krijgen van rond Delhi, auto-riksja’s zijn een nietje. Wij erkennen de geschiedenis en de waarde van auto’s tot het transport landschap. Voor ons is UberAuto is een andere manier van het gebruik van technologie om meer keuze te bieden, waardoor het leven eenvoudiger en houden Delhi bewegen, “het bedrijf schreef in een blogpost.

De rit-sharing service werd opnieuw gelanceerd in Dehli aan het begin van het jaar, na te zijn verboden voor bijna zes weken wanneer een van de chauffeurs werd gebracht voor naar verluidt het verkrachten van een passagier.

Uber een aanvraag voor een vergunning op grond van de Radio Taxi Scheme – een beweging die zal zien dat het opereren onder de herziene Radio Taxi Act 2006 – als een manier om haar activiteiten te hervatten. Delhi is nu de enige stad waar het bedrijf opereert als een gewone taxi service. Dit ondanks het bedrijf in het algemeen stellen dat het geen taxi service provider, maar slechts een-app op basis van transportnetwerk.

Om de veiligheid aan te pakken, na de vermeende verkrachting, Uber zei dat er plannen om een ​​in-app SOS-knop in te voeren in zijn auto’s en nieuwe veiligheidsprocedures inclusief de uitvoering van onafhankelijke antecedentenonderzoek van alle driver partners, plus documentatie voertuig beoordelingen.

Het bedrijf was ook dicht bij volledig wordt vastgesteld door de Reserve Bank of India (RBI) eind vorig jaar, sloot als gevolg van de manier waarop klanten betaalden voor hun ritten. Traditioneel klanten zouden hebben hun credit card details over de app, die laat bestuurders automatisch rijders op te laden aan het einde van de reis gered. Volgens de RBI, het betalingsproces tegengewerkt de tweefasige authenticatieproces dat alle card transacties moeten doorlopen. Om het probleem op te lossen, Uber een partnerschap aangegaan met lokale betalingen stevige Paytm voor zijn mobiele portemonnee service, een systeem dat wordt gebruikt door Meru en Ola Cabs, lokale rivalen van het bedrijf.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard