Uber kijkt naar biometrische gegevens voor veiligheid van de berijder na Boston verkrachting lading

Een Boston gevestigde Uber bestuurder is belast met het vermeende seksueel het aanvallen van een passagier op 6 december, op slechts twee weken na een Uber chauffeur in India werd getrokken voor naar verluidt het verkrachten van een passagier.

De Middlesex District Attorney Marian Ryan en Cambridge politiecommissaris Robert Haas kondigde op 17 december dat de 46-jarige Alejandro Done, die werkt als een chauffeur voor Uber, was aangeklaagd op verschillende lasten in verband met een aanranding.

Terwijl de Officier van Justitie heeft benadrukt dat het nog niet bekend is of de verdachte gebruikte informatie die hij kreeg door zijn positie als een Uber bestuurder om zijn vermeende slachtoffer te richten, de kosten die hij tegenkomt zijn onder andere verkrachting, aanranding aan verkrachting, ontvoering, en twee tellingen van aanval en de batterij.

Volgens de autoriteiten is Uber coöperatief geweest en voorzien van hulp bij het lopende onderzoek van de vermeende aanval, die autoriteiten zeggen dat plaatsvond op 6 december.

We beweren dat deze verdachte pakte een jonge vrouw, die zich als de bestuurder voor een rit-sharing service, en vervolgens reed haar naar een afgelegen locatie waar hij geslagen en seksueel misbruikt haar, “zei Ryan in een verklaring.” Dit vermeende roofdier strafte een jonge vrouw die vertrouwde erop dat hij was wie hij zichzelf geportretteerd te zijn en uitgebuit haar kwetsbaarheid zodra hij haar in zijn auto had.

Ryan zei dat hoewel ride-sharing diensten zoals Uber een toenemend gemak gebruikers van dergelijke diensten moeten voorzorgsmaatregelen treffen om hun veiligheid te garanderen.

Elke dag worden de mensen die betrokken zijn auto diensten voor hun transport behoeften, en het plaatsen van hun vertrouwen in hen voor hun persoonlijke veiligheid en beveiliging, “zei Ryan.” Hoewel deze diensten zijn gemak, en vaak een noodzaak van het moderne leven in de stad, raden wij iedereen om voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk te maken.

“Controleer of de auto die je krijgt in het bijzonder degene die je hebt besteld. Wees voorzichtig als de bestuurder is dat je vraagt ​​om iets dat je begrijpt om tegen het bedrijfsbeleid, zoals wanneer ze verzoeken u contant betalen wanneer u dat het te begrijpen doen bedrijf betaling per creditcard ontvangt, “zei ze.

Uber woordvoerder Kaitlin Durkosh zei: “Dit is een verachtelijke misdaad, en onze gedachten en gebeden zijn met het slachtoffer tijdens haar herstel Uber heeft nauw samengewerkt met de rechtshandhaving en zal blijven om alles wat we kunnen doen om hun onderzoek te helpen..”

De kosten komen minder dan twee weken nadat de regering Delhi in India verboden Uber uit bedrijfsactiviteiten in de stad na een van zijn chauffeurs, 32-jaar-oude Shiv Kumar Yadav, werd omhoog getrokken door de plaatselijke autoriteiten voor naar verluidt het verkrachten van een 26-jarige vrouwelijke passagier eerder deze maand.

Volgens rapporten, Indiase politie zei Uber heeft een antecedentenonderzoek niet doen naar de chauffeur, die werkte voor het bedrijf, terwijl op borgtocht voor meerdere ladingen met inbegrip van mishandeling, diefstal en verkrachting.

In feite, volgens The New York Times, andere Uber bestuurders in San Francisco, Florida, en Chicago hebben beschuldigingen van aanranding op passagiers geconfronteerd. Ondertussen, The Boston Globe meldt dat deze laatste lading is de vierde keer deze maand dat een Uber klant aanval door een chauffeur heeft gemeld.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Echter, op 17 december, Uber sprak haar veiligheidsmaatregelen, met inbegrip van de twee-weg rating systeem, bestuurder detail informatie transparantie, en multi-layered driver antecedentenonderzoek en screening proces.

Hij schetste ook de plannen voor de ontwikkeling en invoering van een groot aantal nieuwe maatregelen om beter scherm potentiële chauffeurs en het vergroten van de veiligheid van ruiter.

In een blogpost, Uber het hoofd van de wereldwijde veiligheid Phillip Gardenas zei dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van biometrie en stemverificatie systemen voor een betere screening bestuurder, samen met het mogelijke gebruik van de polygraaf examens en globale screening processen om potentiële bestuurders te herzien.

Natuurlijk kan geen antecedentenonderzoek toekomstig gedrag te voorspellen, en geen enkele technologie kan nog niet volledig voorkomen dat slechte daden, “zei Gardenas.” Maar onze verantwoordelijkheid is om elke slimme tool die ons ter beschikking om de hoogste norm in veiligheid we kunnen benutten. We zullen niet uit de buurt van deze taak verlegen.

Uber ook aangekondigd op 18 december dat het zou tot schorsing van de dienst in Portland, Oregon voor drie maanden vanaf 21 december, als regulatoren van de stad te werken aan lokale wetten rond taxi te ontwikkelen en ride-sharing apps.

Het bedrijf zei dat het een toezegging van Portland ambtenaren om een ​​regelgevend kader waarbinnen te opereren binnen de komende drie maanden te maken had ontvangen.

Echter, als regels niet beschikbaar zijn van 9 april zal het stadsbestuur laten ride-sharing bedrijven om te werken, terwijl ze nog steeds een oplossing op lange termijn na te streven, volgens Uber.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren