Ubuntu: De desktop Linux met de cloud binnen

Wat kan echt verwarrend als je begint te werken met cloud computing, maar we kunnen er allemaal over eens dat het hebben van cloud file-opslag is een goede zaak. Het is gewoon zo veel makkelijker om bestanden in een universele opbergdoos te houden in de lucht dan zorgen te maken over de vraag of je de juiste USB-drive in uw laptoptas wanneer je naar haar werk. Op dit moment is echter maar één mainstream besturingssysteem wordt geleverd met de cloud ingebouwd: Ubuntu.

In plaats van het hebben van een extra service, zoals Windows Live Mesh gebruiken, wachten voor Apple om te iCloud ingezet, of gebruik maken van een derde partij diensten, zoals YouSendIt of Dropbox, Ubuntu is al komt met Ubuntu One, is het ingebouwde cloud file klant en service, aangezien Ubuntu 9.10 werd uitgebracht in oktober 2009.

Ubuntu One, die onlangs geslaagd voor de één-miljoen gebruikers mark, heeft een aantal recente verbeteringen. Deze zijn het veel nuttiger gemaakt. Voor degenen die liever meer opslagruimte, dat is vrijwel iedereen, Ubuntu One Basic, de gratis dienst, heeft zijn naam veranderd in Ubuntu One gratis en komt nu met 5GBs gratis opslagruimte plaats van 2GBs.

Als u kiest voor de betaalde Ubuntu One Music Streaming dienst in aanvulling op het streamen van muziek, dan heb je een extra 20GBs opslag te krijgen. Voor $ 3,99 per maand, dat is niet slecht. Wil je meer ruimte? Het is $ 2,99 per maand voor elke nieuwe toewijzing van 20GBs

Op de top van dat er nu ook Ubuntu One-bestand en muziek streaming clients voor Android Er is ook een Ubuntu One iPod / iPhone / iPad muziek streaming client. Het is mijn opvatting dat een iOS-bestand client is ook in de werken.

Als u zowel Windows als Linux te gebruiken, is er ook een Windows Ubuntu One-client. Dit is nog steeds in beta, maar ik heb gehoord dat het zal worden om nieuwe functies en geduwd om de deur voor algemene introductie binnenkort.

Last, but not least, Canonical, Ubuntu’s moederbedrijf, heeft eindelijk opende de Ubuntu One App Developer Program. De application programming interfaces (API’s) zijn nu ook publiekelijk beschikbaar. Canonical hoopt dat wil, dan alleen het verbeteren van de klanten in het algemeen, zal helpen leiden tot de creatie van een Ubuntu One-client voor Mac.

All-in-all, Ubuntu One is een goede deal. Ik gebruik het zelf. Ik kijk uit naar de komst van de gereinigde-up Windows-client en de Mac-client, dus ik kan aanbevelen Ubuntu One aan al mijn computer met behulp van vrienden-en niet alleen degenen die op Ubuntu Linux worden verkocht.

 verhalen

De top vijf Linux desktop-leveranciers

Ubuntu Linux krijgt serieus over zakelijke partners

Persoonlijke cloud-oplossingen – eigenaar van uw gegevens

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Mint 11: De “Un-Unity” Ubuntu desktop Linux

Ubuntu Linux 11.04’s Doelgroep: Casual Windows-gebruikers

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset