Virtualisatie’s vergeten functie: Korte reboot tijden

In veel opzichten, virtuele machines zijn een systeembeheerders droom die uitkomt. Korte opstarttijden, hoewel een vaak vergeten functie, maken deel uit van die droom. Als u nog niet over nagedacht, hoeveel tijd besteed je per jaar opnieuw op te starten en te wachten op systemen? Geloof me, het is meer dan je denkt. Virtuele machines verlichten van de lange wachttijden, de mogelijke hardwarestoringen, en de eindeloze vragen voor de status updates. Virtuele machines moeten nog steeds rebooten, maar zonder het wachten. Dus als je denkt dat je de helft van je leven te wachten op systemen te herstarten, je bent niet ver van de waarheid.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Herstart een fysisch systeem en wachten. En wacht, en wacht, terwijl de andere deelnemers in het onderhoud oproep klinken als jonge kinderen op een lange road trip, “Zijn we er al?”

Hier is een zeer typische dialoogvenster dat velen van u bekend bent met uit eigen ervaring

00:18: Kan je ga je gang en reboot dat systeem?

Tuurlijk, het rebooten nu.

00:20: OK, waar zijn we met dat systeem?

Het is nog steeds afgesloten. Sommige diensten een tijdje duren om te sluiten.

00:23: Kunt u ons de status op dat systeem geven?

Het is gewoon nu door POST.

00:26: Wat is onze status?

U antwoordt kalm: Het komt omhoog. Op dit moment is het nog steeds het controleren van hardware.

00:30: Is het nog op?

Nee, Windows opstart.

00:33: Is er een probleem met het systeem?

Nee, het is bijna een logon prompt.

00:36: Zijn we er al?

Ja, ik ben te loggen nu.

Klinkt vaag bekend voor? Het moet als je in de business van het rebooten van systemen voor onderhoud of het oplossen van problemen. Gewoon voor de lol, hier is dat hetzelfde gesprek met een virtuele machine als het onderwerp

00:18: Kan je ga je gang en reboot dat systeem?

Tuurlijk, het rebooten nu.

00:20: OK, waar zijn we met dat systeem?

Het is nog steeds afgesloten. Sommige diensten een tijdje duren om te sluiten.

00:23: Kunt u ons de status op dat systeem geven?

00:26: Zijn we er al?

Ja, ik ben te loggen nu.

Veel virtuele machines hebben geen problemen afsluiten of opstarten, en opstarttijden kan minder dan vier minuten. Degenen onder u die ervaring hebben met beide soorten systemen hebben weten dat ik overdrijf niet. Als ik overdreven in deze demo, het is in de tijd te verkorten voor een fysisch systeem reboot, en een verlenging van het bedrag voor een virtueel systeem reboot. De afbeelding is slechts een demonstratie van het verschil tussen de twee.

Reboot tijden zijn niet langer een significant probleem met de tijd tijdens het onderhoud ramen, die de duur van het onderhoud ramen aanzienlijk verlaagt. Het maakt ook het oplossen van problemen door middel van meerdere reboot een stuk minder vervelend. keer dat vertaalt als minder down time – als je moet een team van systeembeheerders gebruiken om honderden serversystemen die servers minstens een keer per maand opnieuw op te starten voor het patchen te beheren, heb je een enorm veel tijd bespaard.

Tijd is geld.

Je bent niet alleen bespaart u tijd van uw systeembeheerder. Tel de bespaarde tijd voor iedereen op dat gesprek, plus bespaarde tijd voor de hardware kerel die zich door in het datacenter in het geval van een hardwarestoring.

U kunt de wiskunde zelf doen. De besparing is enorm.

Het omzetten van uw fysieke systemen kunnen geld besparen, dat weet je al. Het kan arbeid te besparen. Maar bovenal, kan het tijd besparen.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics